web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Ademen draagt ​​bij aan de opwarming van de aarde – onderzoek

Nu snap je wat die elite gekkies willen gaan doen met ons!

Methaan en lachgas die bij menselijke uitademingen worden aangetroffen, zijn volgens wetenschappers slechter voor het milieu dan koolstofdioxide

De menselijke ademhaling draagt ​​bij aan de opwarming van de aarde, blijkt uit een onderzoek dat woensdag in PLoS One is gepubliceerd. De auteurs voerden aan dat de bijdrage van de menselijke ademhaling aan de klimaatverandering is onderschat en verder onderzoek verdient.

Na het meten van de gassamenstelling in de uitgeademde lucht van 328 studiedeelnemers, concludeerden de onderzoekers dat de menselijke adem 0,05% van de methaanemissies in Groot-Brittannië uitmaakt en 0,1% van het lachgas. Beide gassen “hebben een veel hoger aardopwarmingspotentieel dan kooldioxide ”, merkt de studie op.

“ Uitgeademde menselijke adem kan kleine, verhoogde concentraties methaan (CH4) en lachgas (N2O) bevatten, die beide bijdragen aan de opwarming van de aarde ”, schreven de onderzoekers, onder leiding van atmosferisch fysicus Nicholas Cowan van het Britse Centre for Ecology and Hydrology. . “ We dringen aan op voorzichtigheid in de veronderstelling dat de uitstoot door mensen verwaarloosbaar is .”

Terwijl Cowan uitlegde dat “ de bijdrage van CO2 in de menselijke adem aan de klimaatverandering in wezen nul is ” omdat planten bijna alle kooldioxide absorberen die mensen uitademen, blijven de andere twee gassen in de atmosfeer achter. Methaan houdt tijdens de eerste twintig jaar in de atmosfeer 80 keer zoveel warmte vast als kooldioxide, hoewel dit vermogen in de loop van de tijd afneemt.

Een gedetailleerde analyse van de voeding van proefpersonen leverde geen enkele aanwijzing op dat vleeseters meer van beide gassen produceerden. Terwijl alle proefpersonen lachgas uitademden, ademde slechts 31% methaan uit. Deze personen, die in het artikel ‘ methaanproducenten ’ worden genoemd , waren waarschijnlijk vrouwen en ouder dan 30 jaar, hoewel de onderzoekers niet konden vaststellen waarom dit het geval was.

Lees ook eens:  Klimaatplan van de Europese Commissie kost de komende twintig jaar 11500 MILJARD euro

De auteurs van het onderzoek waarschuwden dat hun onderzoek alleen naar de ademhaling keek en riepen op tot verder onderzoek naar het totale beeld van de uitstoot van menselijke gassen, waarbij ze benadrukten dat dit meer zou kunnen onthullen over de “ effecten van een vergrijzende bevolking en veranderende diëten ” op de planeet.

De afgelopen jaren hebben milieuactivisten zich geconcentreerd op de methaanuitstoot van koeien, waarvan het herbivore dieet wordt afgebroken door methaanproducerende bacteriën in hun meerdere magen. De focus van beleidsmakers op de resulterende met methaan besmette oprispingen en scheten is het onderwerp geweest van veel parodie door sceptici van de klimaatverandering.

Groot-Brittannië heeft zich er wettelijk toe verplicht om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2035 met 78% te verminderen ten opzichte van 1990. Om dit doel te bereiken zijn de inwoners sterk aangemoedigd om de vleesconsumptie te verminderen. Volgens sommige schattingen wordt het aandeel van de mondiale uitstoot van broeikasgassen door het houden van vee voor vlees 15%. De onderzoekers achter het onderzoek van woensdag wezen er echter op dat de overstap naar een vezelrijk vegetarisch dieet mogelijk zou kunnen leiden tot meer uitstoot van methaan en lachgas, een fenomeen dat zij ‘ pollutie swapping ’ noemden.  

Bron

Lees ook eens:  Callcenter Teleperformance de grofste privacyschenders van Nederland
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥