web analytics
11:11 Dubbele getallen

Oekraïense (en uranium?) Explosies en Ontbrekende Explosieven

Vaste leiders hier hebben waarschijnlijk allemaal vorige week die explosie gezien van de opslagplaats voor munitie in het westen van Oekraïne, en de brand kolkende paddenstoelwolken die hen vergezelden. 
aef706831980d298dfb156894af976f2 AnGel-WinGs.nl
Er is het gebruikelijke gebabbel op internet en op verschillende sites geweest dat de explosies mogelijk afkomstig waren van een opslagfaciliteit waar een deel van de munitie verarmd uranium was, en dat de explosies daarom in een of andere vorm “nucleair” kunnen zijn geweest. 
Ik moet eerlijk zijn: ik heb twee sterk verschillende opnames van dezelfde explosies gezien, en in mijn ogen laten ze twee heel verschillende gebeurtenissen zien. In de versie die het  meest mensen hebben gezien, vinden de explosies plaats in een enorme vuurbal, en  heel veelzeggend , terwijl de vuurbal opstijgt om een ​​paddenstoelwolk te vormen, is er voortdurend vuur en verbranding van materiaal in de wolk, een typisch kenmerk van een nucleaire ontploffing. 
Voortdurende verbranding in de wolk terwijl deze opstijgt, is een typisch kenmerk van een nucleaire explosie en de verbranding gaat door totdat het materiaal is opgebrand. 
De  andere  video – veel zeldzamer – toont de eerste explosie, maar weinig tot geen verbranding direct daarna in de paddenstoelwolk. 
Vervolgens werden we getrakteerd op een verscheidenheid aan experts op verschillende YouTube-kanalen die spraken over de vraag of het verarmde uranium dat naar verluidt in de opslag in de faciliteit lag, een soort van brandwond had, en deze experts verzekerden ons dat die mogelijkheid niet bestond.
Ik weet het niet zo zeker. Onder normale gebruiksomstandigheden is de kinetische impact van een kogel met verarmd uranium zo snel en daarom energiek, dat het uranium letterlijk in het doelwit verbrandt en de mensen erin doodt. 
Het mechanisme van de Little Boy-uraniumbom was immers precies een 5″ marinegeweer – alweer een kanon – dat een projectiel van uranium-235 afvuurde op een doelwit, dat zelf weer uit meer uranium-235 bestond. Het was de enorme snelheid en kinetische energie van de impact die de reactie op gang bracht. 
Dus voor degenen die hun munitie kennen, is een kogel met verarmd uranium als een HEAT-ronde met holle lading,  op steroïden . Denk aan je standaard HEAT-ronde als de oude acteur Wally Cox, en een ronde met verarmd uranium als Arnold Schwarzenneggar, en je snapt het wel. 
Waarom verarmd uranium? want het is een extreem dicht  materiaal in zijn metallische vorm (veel meer dan goud of lood) en daarom per volume-eenheid veel zwaarder dan goud of lood. Wat betreft een brandwond onder explosieve omstandigheden, moet eraan worden herinnerd dat het samenslaan van twee stukjes hoogverrijkt uranium-235 in de handen letterlijk een soort subkritisch nucleair “bruisen” kan veroorzaken.  –ongeval  tijdens het Amerikaanse Manhattan Project in oorlogstijd.
 Ik ben dus niet helemaal overtuigd door de experts op YouTube die ons kalm verzekeren dat we in de overgrote meerderheid van de video’s van het incident geen enkele vorm van nucleaire verbranding zien. Inderdaad, misschien zou een explosief met brandstof-lucht voldoende kracht hebben om de kinetische omstandigheden te creëren waarin patronen van verarmd uranium kunnen reageren met een brandwond.
Maar mijn grootste explosieve zorg hier vandaag is dit verhaal gedeeld door EG en vele andere vaste lezers daar, ongeveer 30  ton  ammoniaknitraat dat lijkt te zijn verdwenen uit een goederentrein op weg van Wyoming naar Looneyfornia:
30 ton verzending van Explosieve chemische stof verdwijnt tussen Californië en Wyoming
Dit verhaal heeft alleen maar “TROUBLE” geschreven, en als je net als ik bent – en dat ben je waarschijnlijk anders zou je deze website waarschijnlijk niet lezen – zul je de “verhaal” hier een beetje verontrustend:
Een lading van 30 ton ammoniumnitraat, een chemische stof die wordt gebruikt als kunstmest en als onderdeel van explosieven,  is  vorige maand vermist tijdens een spoorvervoer tussen Wyoming en Californië , resulterend in vier afzonderlijke onderzoeken.
Een treinwagon geladen met zo’n 60.000 pond van de chemische stof verliet Cheyenne, Wyoming op 12 april, om  twee weken later leeg te worden aangetroffen bij een spoorweghalte in de Mojave-woestijn , volgens een kort incidentrapport van de firma die het ammonium verscheepte,  KQED rapporten.

En natuurlijk is er de gebruikelijke en te verwachten verwijzing naar ammoniaknitraat en de bomaanslag in Oklahoma City:

Ammoniumnitraat wordt vaak gebruikt als meststof. Het is ook een ingrediënt in explosieven  en werd gebruikt in de zelfgemaakte bom die tot ontploffing kwam tijdens de aanval in 1995 op het Murrah Federal Building in Oklahoma City. (Alle accenten in het origineel)

Het vuile kleine geheim van de vuile en niet zo kleine ammoniaknitraatbom die werd gebruikt bij de bomaanslag in Oklahoma City is echter dat de hoeveelheid ammoniaknitraat erg laag is als explosieven gaan, en dus was de luttele 4.500 pond kunstmest onvoldoende  in brisance om de B-3-kolom in het Murrah-gebouw neer te halen door spanningsbelasting op die kolom

Het was een gepensioneerde brigadegeneraal van de Amerikaanse luchtmacht, Benton K. Partin, wiens specialiteit explosieve munitie en schadebeoordeling was, die de cijfers bij elkaar optelde en tot die conclusie kwam. En dat ongemakkelijke natuurkundige feit betekent dat er sloopladingen moeten zijn geweest op die kolom (en waarschijnlijk op de andere die faalden), om het falen van de kolommen te verklaren. De ammoniaknitraatbom had simpelweg niet de “oomph” om het te doen. Maar het heeft genoeg “oomph” om wat schade aan te richten, met name aan niet-versterkte constructies (wat het Murrah-gebouw niet was).
Nu komt wat mij het verhalende deel lijkt te zijn, want ik geloof gewoon niet in de uitleg die in het artikel wordt gegeven voor het verdwijnen van het ammoniaknitraat:

Volgens Dyno Nobel moet het ammonium – in korrelvorm overgebracht in een overdekte hopperwagen vergelijkbaar met die gebruikt worden om kolen te vervoeren – uit de wagen zijn gevallen op weg naar een spooraansluiting (waar een kort spoor aansluit op het hoofdspoor) rond 48 kilometer van de stad Mojave in het oosten van Kern County, in de stad Saltdale.
“ De motorwagen was verzegeld toen hij de fabriek in Cheyenne verliet en de zegels waren nog intact toen hij in Saltdale aankwam . De eerste inschatting is dat er tijdens het transport mogelijk een lek is ontstaan ​​door de onderste poort van de treinwagon”, aldus het bedrijf, eraan toevoegend dat de reis van twee weken meerdere tussenstops omvatte. Ze melden dat ze “beperkte controle” hadden over de motorwagen van Union Pacific.
De treinwagon wordt voor inspectie naar Wyoming vervoerd.
Ondertussen zegt een vertegenwoordiger van de Federale Spoorwegadministratie dat het onderzoek wijst op  een niet goed gesloten hopperwagendeur .

Wacht even… als de auto in Cheyenne verzegeld was, als hij een lek had, zou het lek dan niet zichtbaar zijn geweest, zelfs op het erf in Cheyenne? En als het lek later ontstond terwijl de trein onderweg was, die overigens “meerdere tussenstops maakte” tijdens zijn reis van twee weken, werden er onderweg dan geen inspecties uitgevoerd? Zouden de functionarissen van Union Pacific geen lek uit de hopperwagen hebben opgemerkt terwijl deze op hun erf stond?

 Union Pacific is een vrij efficiënte spoorweg en zij zijn tenslotte de spoorweg die stoomlocomotieven weer functioneel heeft gemaakt en ze zelfs heeft gebruikt voor vrachtvervoer. Deze expertise en kosten duiden volgens mij niet op het soort lakse houding die nodig is voor een hopperwagen vol ammoniaknitraat om een ​​lek te veroorzaken en vervolgens twee weken onopgemerkt te blijven. Sorry, vanaf dit moment en zonder verdere informatie, koop ik het verhaal niet. 
Kleur me Zeer sceptisch.
En hetzelfde geldt voor de “onjuist gesloten hopperklep”. Vermoedelijk was de hopperklep niet goed gesloten in Cheyenne, want de haltes onderweg zouden geen reden hebben om hem te openen. En nogmaals, we hebben hier ook te maken met hetzelfde probleem, omdat ons wordt gevraagd te geloven dat de werfleiders en bemanningen langs de Union Pacific-route die de hopperwagen gedurende twee weken heeft afgelegd, nooit een lek en een niet goed gesloten hopperpoort zouden hebben opgemerkt . Zelfs in de moderne, door en door gekwelde Amairikuh, vind ik het moeilijk te geloven dat NIEMAND het opmerkte of alarm sloeg of alarm sloeg.
We eindigen dus met een lege hopperwagen in een gehucht in Looneyfornia en een ontbrekende 30 ton ammoniaknitraat.
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn antennes met een hoog octaangetal pulseren van achterdocht. Ik kan het gewoon niet uit mijn hoofd zetten dat er ergens daarbuiten nog een operatie gepland staat met nog een McVeigh en nog een gehuurde vrachtwagen. De ammoniaknitraatbom van Oklahoma City woog slechts ongeveer twee ton. Dertig  ton  van het spul zou erg slecht zijn, en als de twee ton van de Oklahoma City-bom een ​​dekmantel was voor een aantal serieuze vernielingslasten, moet je je afvragen of die dertig ton inderdaad is gestolen door snode acteurs, en een als dekmantel. verhaal wordt verzonnen voorafgaand aan de geplande gebeurtenis die ze in hun boosaardige duivelse hoofden hebben, voor wat voor soort echte explosie zou dertig ton van het spul dan een dekmantel kunnen zijn?
… Helaas zijn geen van mijn antwoorden op die vraag erg goed …
Tot ziens aan de andere kant …

Lees ook:   Zomerloze zomer 2021 en de maatregelen en hun karma

Bron

 

  
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button