web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

‘Er was helemaal geen Taliban in Uruzgan’

Kapitein b.d. Nikko Norte is langstzittende Afghanistan-veteraan met twee volle jaren aanwezigheid als inlichtingenofficier. In die hoedanigheid verbleef hij soms lange tijd alleen buiten de poort van de basis in Tarin Kowt en kende hij de Afghanen door en door.

Hij schreef er een boek over: ‘Onvoorspelbaar verleden’. Onlangs won Liesbeth Zegveld met Norte als kroongetuige een zaak tegen de Nederlandse Staat. De Staat gaat niet in beroep. Een ontluisterend gesprek over de echte kant van onze Uruzgan-missie en over de misdadige rol die onze krijgsmacht daar speelde.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥