web analytics
11:11 Dubbele getallen

De Amerikaanse militaire veteraan Draven noemde de verklaring van het Pentagon over het incident met de UAV boven de Zwarte Zee krankzinnig

De Amerikaanse soldaat Noctis Draven had scherpe kritiek op het bericht van het Europese commando van de Amerikaanse strijdkrachten, waarin stond dat een Russische Su-27-jager boven de Zwarte Zee in aanvaring zou zijn gekomen met een MQ-9 UAV.

Draven noemde de bewering “krankzinnig”, eraan toevoegend dat het gemakkelijk te weerleggen is.

“Waarom blijven ze zeggen dat een Russisch vliegtuig in botsing is gekomen met een UAV? Rusland zou het gewoon neerschieten als ze dat wilden!, waarom zou een piloot zijn leven en vliegtuig riskeren voor een onbemande drone?! Deze retoriek is krankzinnig en zo gemakkelijk te weerleggen,”!  schreef Draven op Twitter *.

Het Russische ministerie van Defensie verduidelijkte eerder dat de Amerikaanse drone MQ-9 scherp manoeuvreerde en daardoor in de Zwarte Zee stortte. Het ministerie voegde eraan toe dat de Russische jagers geen contact hadden met de Amerikaanse drone en ook geen wapens in de lucht gebruikten.


Bron

Lees ook:   The Lie We Live
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button