web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Voorspellende programmering

de9e9bba7f79fc312a6cf452b02c6472 AnGel-WinGs.nl

Voorspellend programmeren is de theorie dat de overheid of andere hogere functionarissen fictieve films of boeken gebruiken als een middel om de massa te beheersen om de bevolking geplande toekomstige gebeurtenissen meer te laten accepteren. Dit werd voor het eerst beschreven en voorgesteld door onderzoeker Alan Watt, die voorspellend programmeren definieert als “Voorspellend programmeren is een subtiele vorm van psychologische conditionering die door de media wordt geboden om het publiek bekend te maken met geplande maatschappelijke veranderingen die door onze leiders moeten worden doorgevoerd.

Als en wanneer deze veranderingen worden doorgevoerd, zal het publiek er al mee vertrouwd zijn en ze accepteren als natuurlijke progressies, waardoor mogelijke publieke weerstand en commotie worden verminderd. (Wood) Toen werd het gepopulariseerd door Alex Jones en David Icke. De meest opvallende gevallen van voorspellend programmeren zijn de voorbeelden in de Simpsons, The Dark Night Rises, The Hunger Games, en het oudste wezen van Futility. Informatie is te vinden op blogposts en veel complottheoretici hebben er video’s over gemaakt of over het onderwerp gesproken.

Mensen die in deze theorie geloven, zijn meestal complottheoretici die denken dat er een totalitaire regeringsovername zal komen, of, aan de mildere kant, theoretici die geloven dat tragische gebeurtenissen een inside job zijn of volledig nep zijn. David Icke stelde voor dat de Sandy Hook-schietpartij was voorspeld in de Dark Night Rises omdat Sandy Hook in een van de scènes op de kaart wordt getoond. (Wood)

Terwijl ik op zoek was naar meer informatie over de motieven achter de deelname van de overheid aan voorspellende programmering, ontdekte ik dat mensen meestal geloven dat de overheid een probleem creëert, zodat de bevolking naar de overheid zal kijken voor een oplossing. Omdat de regering echter plannen had gemaakt voor de crisis, zal de regering een oplossing bieden die al lang voordat de crisis plaatsvond, was gepland. Alan Watt, samen met vele anderen, geloven dat een gewenst resultaat wordt gecreëerd door de kracht van suggestie in de media. (Wood)

Deze theorie is tegenwoordig nog steeds erg populair omdat elke grote gebeurtenis schijnbaar terug te voeren is op een tekenfilm of film die het geluk had deze te voorspellen.

Voorspellend programmeren is in wezen een tactiek om de weerstand te verminderen door concepten te introduceren die vergezocht lijken en ze voortdurend opnieuw te introduceren om deze concepten waarschijnlijker of op zijn minst acceptabel te maken. Zoals altijd is er een reden waarom films en televisie als gemeenschappelijk vat worden gebruikt.

Wanneer iemand naar iets kijkt, ziet een persoon het doorgaans als amusement en zal hun theoretische waakzaamheid worden verlaagd en zullen de subliminale berichten direct naar het onderbewustzijn gaan. Het wordt ook gebruikt als een soort self-fulfilling prophecy, want als er eenmaal een verwachting is gecreëerd, lijkt de bevolking, wanneer deze gebeurtenissen beginnen te gebeuren, waarschijnlijker het lot te accepteren. Er is ook controle over de verbeelding, omdat het meest gebruikte hulpmiddel bij voorspellend programmeren sciencefiction is, door deze verhalen te creëren, kan de auteur grenzen van de verbeelding creëren en langzaam laten zien wat er kan gebeuren. (The Coincidence Theorist) Zoals eerder vermeld is Futility een voorbeeld hiervan. Dit is een boek uit 1898 dat het verhaal deelde van een fictief schip genaamd Titan dat onzinkbaar werd geacht en uiteindelijk tegen een ijsberg botste.

Lees ook eens:  Meer gevaccineerden testen positief en zijn zieker

Met een vergelijkbare beschrijving en lot wordt deze roman gezien als een schets van het lot van de Titanic om acceptatie onder mensen te creëren voor wanneer de Titanic echt zonk.

Voorspellend programmeren is geen naadloze theorie omdat er verschillende tegenstrijdigheden zijn bij het overwegen van de mogelijkheid van subliminale berichtenuitwisseling. Ten eerste is er een conflict met de sociale leertheorie. In het meest populaire experiment dat de sociale leertheorie laat zien, sloegen of negeerden kinderen een clownpop, afhankelijk van het gedrag dat ze zagen dat een volwassene vertoonde.

Bij voorspellend programmeren wordt gezegd dat door het uitbeelden van een bericht een reactie gegarandeerd is, ongeacht de context, maar in het experiment hadden de kinderen geen andere reactie op de pop dan die van de volwassene. (Wood) Ten tweede zijn er een paar doelen voor voorspellend programmeren en die hebben niet allemaal te maken met tirannie. Sommige zijn bedoeld om de klap van een evenement als 9/11 of, zoals eerder vermeld, de Sandy Hook-schietpartijen te verzachten.

 

De tegenstrijdigheid ontstaat als we nadenken over waarom de regering ons zou willen waarschuwen of voorbereiden op Sandy Hook. Het hele punt van Sandy Hook-samenzweringen is om te twijfelen aan de gebeurtenis, zodat de regering een gesprek over wapenbeheersing zou kunnen creëren. Dit zou het doel van het organiseren ervan tenietdoen als de regering zou proberen een kleine of onbestaande reactie te verzekeren. (Hout).

Ten slotte is Alan Watts zeer succesvol in het uitleggen hoe een gebeurtenis werd voorspeld door terug te kijken naar wat er in films of tekenfilms was vóór de gebeurtenis, maar voorspellend programmeren is niet echt succesvol in het voorspellen van wat er in de toekomst kan gebeuren op basis van de huidige media. (Wood) De Simpsons worden bijvoorbeeld gecrediteerd voor het voorspellen van 9/11, het ebola-virus, het presidentschap van Trump en vele anderen.

 

In een bepaalde aflevering wordt Lisa gezien met een tijdschrift dat reclame maakt voor bustarieven van negen dollar naar New York City, maar de prijs wordt bepaald door een silhouet van de Twin Towers. Daarom is op de omslag 9/11 afgebeeld en is het betrokken bij voorspellende programmering.

Deze voorbeelden van voorspelling van de Simpsons zijn pas samen met de theorie opgedoken, maar er worden geen nieuwe voorspelling van de Simpsons gerapporteerd. Met een meerderheid uit de jaren negentig of begin jaren 2000. Laten zien dat de nauwkeurigheid van het voorspellen van de toekomst nog steeds fifty-fifty is en aan het toeval wordt overgelaten. maar er worden geen nieuwe voorspelling gerapporteerd door de Simpsons.

Met een meerderheid uit de jaren negentig of begin jaren 2000. Laten zien dat de nauwkeurigheid van het voorspellen van de toekomst nog steeds fifty-fifty is en aan het toeval wordt overgelaten. maar er worden geen nieuwe voorspelling gerapporteerd door de Simpsons. Met een meerderheid uit de jaren negentig of begin jaren 2000. Laten zien dat de nauwkeurigheid van het voorspellen van de toekomst nog steeds fifty-fifty is en aan het toeval wordt overgelaten.

Lees ook eens:  Alles voor Oekraïne, niets voor ons: Frankrijk protesteert tegen pensioenhervorming

Er zijn verschillende cognitieve bijdragen die kunnen worden toegeschreven aan voorspellend programmeren. Veel van het door theoretici gepresenteerde bewijsmateriaal is zeer waarschijnlijk toeval. Sommige zijn griezelig en lijken zeker te zijn, maar ze kunnen het gevolg zijn van Pareidolia.

Pareidolie is het zien van patronen in willekeurige stimuli en terwijl theoretici bewijzen zoeken voor hun overtuiging, kunnen ze een voorkeur voor bevestiging beginnen te gebruiken en een patten zien die niet echt bestaat. Interessant genoeg kan pseudowetenschap een rol spelen in de aantrekkingskracht van deze theorie. Veel van de basis van voorspellend programmeren kan worden toegeschreven aan het idee van neurolinguïstisch programmeren, maar na empirisch testen is er geen bewijs dat neurolinguïstisch programmeren zelfs maar werkt. Wat nog belangrijker is, is dat er geen verband is tussen de twee. Zoals eerder gezegd, voorspellend programmeren is bedoeld om de klap van een traumatische gebeurtenis te verzachten en minder reactie en acceptatie te creëren.

Er zijn echter onderzoeken die aantonen hoe stimulus wordt gepresenteerd, is erg belangrijk voor de uitkomst. Een onderzoek uit 2009 toonde aan dat het op een negatieve of positieve manier uitbeelden van iets van invloed is op hoe het wordt waargenomen. (Wood) Dit elimineert het idee dat voorspellende programmering volledig subliminaal is, maar het introduceert wel het idee van het loutere belichtingseffect. Door herhaaldelijk een positieve of neutrale stimulus te tonen, heeft iemand de neiging om die stimulus steeds leuker te vinden.

Deze bevindingen zijn beide een probleem voor voorspellend programmeren, omdat mensen door het loutere blootstellingseffect nog slechter zouden reageren op eventuele negatieven die worden gepresenteerd. (Hout) er zijn studies die aantonen hoe stimulus wordt gepresenteerd is erg belangrijk voor de uitkomst. Een onderzoek uit 2009 toonde aan dat het op een negatieve of positieve manier uitbeelden van iets van invloed is op hoe het wordt waargenomen. (Wood) Dit elimineert het idee dat voorspellende programmering volledig subliminaal is, maar het introduceert wel het idee van het loutere belichtingseffect.

Door herhaaldelijk een positieve of neutrale stimulus te tonen, heeft iemand de neiging om die stimulus steeds leuker te vinden. Deze bevindingen zijn beide een probleem voor voorspellend programmeren, omdat mensen door het loutere blootstellingseffect nog slechter zouden reageren op eventuele negatieven die worden gepresenteerd. (Hout) er zijn studies die aantonen hoe stimulus wordt gepresenteerd is erg belangrijk voor de uitkomst.

Een onderzoek uit 2009 toonde aan dat het op een negatieve of positieve manier uitbeelden van iets van invloed is op hoe het wordt waargenomen. (Wood) Dit elimineert het idee dat voorspellende programmering volledig subliminaal is, maar het introduceert wel het idee van het loutere belichtingseffect.

Door herhaaldelijk een positieve of neutrale stimulus te tonen, heeft iemand de neiging om die stimulus steeds leuker te vinden. Deze bevindingen zijn beide een probleem voor voorspellend programmeren, omdat mensen door het loutere blootstellingseffect nog slechter zouden reageren op eventuele negatieven die worden gepresenteerd. (Hout) (Wood)

Lees ook eens:  De omgekeerde waarheid : Jensen

Dit elimineert het idee dat voorspellende programmering volledig subliminaal is, maar het introduceert wel het idee van het loutere belichtingseffect. Door herhaaldelijk een positieve of neutrale stimulus te tonen, heeft iemand de neiging om die stimulus steeds leuker te vinden.

Deze bevindingen zijn beide een probleem voor voorspellend programmeren, omdat mensen door het loutere blootstellingseffect nog slechter zouden reageren op eventuele negatieven die worden gepresenteerd. (Hout) (Wood) Dit elimineert het idee dat voorspellende programmering volledig subliminaal is, maar het introduceert wel het idee van het loutere belichtingseffect. Door herhaaldelijk een positieve of neutrale stimulus te tonen, heeft iemand de neiging om die stimulus steeds leuker te vinden. Deze bevindingen zijn beide een probleem voor voorspellend programmeren, omdat mensen door het loutere blootstellingseffect nog slechter zouden reageren op eventuele negatieven die worden gepresenteerd. (Hout)

De massale meerderheid van de gelovigen in deze theorie zijn complottheoretici. Alan Watt is een onderzoeker die het fenomeen voor het eerst beschreef, maar het werd populair gemaakt door David Icke en Alex Jones. Wat ze als bewijs voorstelden, lijkt erg geloofwaardig, en met veel aandacht en goede uitleg lijkt voorspellend programmeren te overtuigen dat het niet echt is.

Samenzweringstheoretici houden vooral vast aan dit idee omdat ze als theoretici al een gevoel van minachting jegens de regering hebben en geloven in lang gekoesterd bedrog binnen de hogere kringen. Deze twee factoren spelen een rol in de reden waarom velen geloven dat voorspellende programmering echt is, omdat de meeste keren dat iemand in één samenzweringstheorie gelooft, hij in andere gelooft.

Voorspellend programmeren is een ogenschijnlijk echt fenomeen, maar het is opgebouwd uit feiten die geen echte feiten zijn en wordt in stand gehouden door een zelfverklaarde onderzoeker en sociale media. Met zo’n gemakkelijke toegang tot al het bewijs en de neiging om de overheid niet te vertrouwen, zorgen de patronen die als bewijs worden gepresenteerd ervoor dat voorspellende programmering een reëel en niet te stoppen probleem lijkt. Er zijn inconsistenties die zijn aangetoond, maar voor het grootste deel groeit het geloof in voorspellend programmeren elke keer dat er nieuw “bewijs” wordt gepresenteerd.

Bronnen:

“Voorspellend programmeren.” Voorspellend programmeren – RationalWiki, rationalwiki.org/wiki/ Predictive_programming.

Valentini, Johannes. “Stel je 9/11 voor.” Scribd, Scribd, www.scribd.com/doc/64559213/Imagining-9-11.

“Achter de schermen van voorspellend programmeren: de leugenachtige wonderen van Hollywood’s ‘Prophets’.” Heiscomingblog.wordpress.com, 20 oktober 2016, heiscomingblog.wordpress.com/ 2016/10/20/brought-to-you-by-lying -wonderen-voorspellende-programmering-6-toekomstige-gebeurtenissen-die-de-simpsons-voorafschaduwden-en-de-elite-maakte-gebeuren/.

“TCT.” The Coincidence Theorist, TCT Http://Thecoincidencetheorist.com/Wp-Content/ Uploads/2014/11/Logo-testing2-300×137.Png, 29 maart 2016, thecoincidencetheorist.com/ predictive-programming/predictive-programming- griezelige-media-voorafschaduwing-of-ongevaarlijktoeval-2/.

“Verbluffende voorbeelden van voorspellend programmeren in tekenfilms.” The Ghost Diaries Verbijsterende voorbeelden van voorspellend programmeren in tekenfilms Reacties, theghostdiaries.com/mind-blowing-examples-of-predictive-programming-in-cartoons/.

 

Fil, Nederlands. “De conditionering van mensen.” De conditionering van mensen – Voorspellende programmering in films, www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_mediacontrol66.htm.

Zwart, Rob. “Voorspellend programmeren: wie bepaalt de toekomst?” Stranger Dimensions, Stranger Dimensions, 15 juli 2017, www.strangerdimensions.com/2016/08/12/predictiveprogramming-controls-future/.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥