web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Twitter Files onthulde groeiende overheidscontrole

En die overheid zijn gewoon mensen zoals jij en ik die aan het werk zijn dus wie zijn zij om ons dingen te verbieden!?

De invloed van Amerikaanse federale agentschappen op het platform groeide naarmate de verkiezingen van 2020 naderden, vertelde de onderzoeksverslaggever aan RT

Tijdens zijn onderzoek van de Twitter-bestanden ontdekte onderzoeksverslaggever Matt Taibbi een patroon van toenemende overheidscontrole over het socialemediaplatform, vertelde hij John Kiriakou van RT in de aflevering van ‘ The Whistleblowers ‘ op zaterdag.

Sinds de aankoop van Twitter in oktober voor $ 44 miljard, heeft Elon Musk batches documenten vrijgegeven die licht werpen op het voorheen ondoorzichtige censuurbeleid van het platform, waarbij hij onafhankelijke journalisten inschakelde om elke documentdump te doorbreken. Onafhankelijke journalist Matt Taibbi was de eerste die werd gekozen en publiceerde berichten die een bedrijfsbrede poging onthulden om berichtgeving op de laptop van Hunter Biden te onderdrukken – waarvan de inhoud de familie Biden betrokken bij tal van buitenlandse corruptieplannen.

“Ik was op zich niet erg geïnteresseerd in dat verhaal,” vertelde Taibbi aan Kiriakou. “De vraag die ik echt wilde beantwoorden, was welk niveau van communicatie en coördinatie er bestaat tussen … Twitter en de federale wetshandhaving, en misschien instanties buiten de FBI, het Department of Homeland Security of het Witte Huis.”

 Big Pharma lobbyde om oproepen voor betaalbare Covid-19-vaccins te censureren – Twitter-bestanden

Terwijl hij onderzoek deed naar het besluit van Twitter om het account van de toenmalige president Donald Trump begin 2021 te verbieden, zei Taibbi dat hij instant messages tussen Twitter-managers begon op te merken “waar je kleine inkepingen zou zien bovenaan de berichten die zeiden: ‘dit is gemarkeerd door DHS, dit is gemarkeerd door de FBI.’”

“En dat vertelde ons meteen iets heel belangrijks, dat Twitter bezig was met het verwerken van verzoeken die afkomstig waren van federale wetshandhavingsinstanties” , zei hij.

Lees ook:   42.000 meldingen reacties en 1223 sterfgevallen eerste Pfizer vaccins

Taibbi ontdekte dat Twitter in de aanloop naar de verkiezingen van 2020 lijsten met duizenden accounts zou ontvangen om te schorsen. Deze lijsten werden aan het bedrijf overhandigd door de FBI, de CIA, de NSA, het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Financiën en anderen, en kwamen soms in de vorm van Excel-spreadsheets, die werknemers zonder twijfel moesten verbieden.

“Er waren zoveel verzoeken, ze kregen op een dag één batch en toen ze klaar waren, was er een applaus in de chat,” vertelde Taibbi aan Kiriakou.

Op een gegeven moment, toen Twitter-medewerkers een lijst met accounts ontvingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken om te verbieden wegens het verspreiden van zogenaamde Russische “desinformatie” , voerden ze aan dat ze geen actie moesten ondernemen, omdat het ministerie geen bewijs had geleverd. Een Twitter-manager die eerder voor de CIA werkte, zei echter dat ze de accounts toch moesten markeren, omdat de “overheidspartners van de site agressiever worden” met hun censuureisen.

 

“Die beslissing was belangrijk, omdat het een van de momenten was waarop Twitter in feite besefte: ‘We kunnen geen nee meer zeggen'” , legt Taibbi uit.

In de tijd sinds Taibbi zijn eerste verhaal op de Hunter Biden-laptop uitbracht, heeft verdere berichtgeving onthuld dat Twitter de online beïnvloedingscampagnes van het Amerikaanse leger ondersteunde , “anti-Oekraïense verhalen” censureerde  namens meerdere Amerikaanse inlichtingendiensten, “ legitieme inhoud” op Covid-19 namens het Witte Huis, en nam deel aan de “Russiagate” hoax.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien