web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rusland bereidt zich voor op nucleaire oorlog

Als de nieuwsberichten van de afgelopen dagen juist zijn, lijkt het erop dat het conflict in Oekraïne op het punt staat nucleair te worden, aangezien Rusland zich voorbereidt op nucleaire aanvallen van de NAVO.

EU legt ‘nucleaire’ voorraad aan aan Russische grens

Finland zal de thuisbasis zijn van een “strategische reserve” voor nucleaire en chemische noodhulp

door RT.com

De Europese Commissie heeft dinsdag aangekondigd dat zij de eerste strategische reserve van uitrusting en voorraden zal aanleggen, die beschikbaar zal zijn voor elk EU-lid in reactie op mogelijke chemische of nucleaire incidenten. De voorraad zal zich in Finland bevinden, binnen handbereik van de Baltische staten.

Europees commissaris voor Crisisbeheersing Janez Lenarcic  zei dat  het conflict in Oekraïne  “de noodzaak heeft bevestigd”  om de voorraad aan te leggen, die  “de EU een aanzienlijk vangnet zal bieden dat een snelle en gecoördineerde reactie op EU-niveau mogelijk maakt”.

De schat zal   volgens  EuroNews “kritieke medische tegenmaatregelen” omvatten , waaronder  “vaccins en tegengiffen, medische hulpmiddelen en veldapparatuur”  die nodig zijn om te reageren op  “biologische, radiologische en nucleaire ongevallen”.

Lees het volledige artikel op RT.com .

‘Extreem gevaarlijk’: Rusland reageert op Amerikaanse plannen om de Krim aan te vallen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken leek te bevestigen dat de VS in gesprek is met Oekraïense functionarissen over een mogelijk offensief tegen het schiereiland

door Dave DeCamp
AntiWar.com

Russische functionarissen reageerden donderdag op een rapport van  The New York Times  waarin staat dat de VS warmlopen voor het idee om Oekraïne te helpen de Krim aan te vallen, ondanks het risico van een Russische escalatie.

Toen hem woensdag naar het rapport werd gevraagd,  ontkende de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Ned Price  de inhoud ervan niet en zei: “De Krim is Oekraïne”, aangezien de VS de Krim niet als Russisch hebben erkend sinds Rusland het in 2014 onder controle kreeg.

Anatoly Antonov, de Russische ambassadeur in de VS, reageerde op de opmerkingen van Price en de rapporten, vergeleek de plannen met mogelijke “terroristische aanslagen” en waarschuwde voor escalatie.

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken dwingt het Kiev-regime door middel van ongefundeerde beweringen dat ‘de Krim Oekraïne is’ en dat de strijdkrachten van Oekraïne Amerikaanse wapens kunnen gebruiken om hun grondgebied te beschermen, in feite het regime van Kiev aan om terroristische aanslagen in Rusland uit te voeren”, aldus Antonov. aldus  een persbericht van de Russische ambassade in de VS.

“Als ze dergelijke opmerkingen uit Washington horen, zullen de criminelen in Kiev zich opnieuw volledig toegeeflijk voelen. De risico’s van conflictescalatie zullen alleen maar toenemen’, voegde hij eraan toe.

Lees ook eens:  Zwitserse staatsburgers die deze winter hun huis oververhitten, riskeren 3 jaar gevangenisstraf

In Moskou  zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, dat  het leveren van wapens door de VS voor aanvallen op “Russische bodem” “extreem gevaarlijk” was. Het  Times-  rapport zei dat de regering-Biden eerder steun aan aanvallen op de Krim vermeed vanwege het risico van escalatie, maar dat de bezorgdheid dat Rusland zijn toevlucht zou nemen tot kernwapens in Washington is afgenomen, hoewel het risico duidelijk nog steeds bestaat.

“Natuurlijk is de discussie over de aanvaardbaarheid van het leveren van wapens aan Oekraïne waarmee aanvallen op Russische bodem kunnen worden uitgevoerd, potentieel buitengewoon gevaarlijk”, zei Peskov. “Dit zal betekenen dat het conflict naar een geheel nieuw niveau wordt getild, wat zeker niet veel goeds voorspelt in termen van wereldwijde Europese veiligheid.”

De redenering van de VS om minder bezorgd te zijn over escalatie is gebaseerd op het feit dat Rusland tot nu toe geen kernwapen heeft gebruikt. Maar Moskou heeft de bereidheid getoond om de oorlog massaal te laten escaleren als reactie op aanvallen op de Krim.

Rusland begon pas in oktober met grootschalige raketaanvallen op de Oekraïense infrastructuur, na de bomaanslag op de Kertsj-brug, die de Krim met het Russische vasteland verbindt. Sindsdien zijn de bombardementen routine geworden en worstelen miljoenen Oekraïners om hun huizen van stroom te voorzien en te verwarmen.

Lees het volledige artikel op AntiWar.com .

De Russisch-Orthodoxe Kerk geeft de waarschuwing “Einde van de wereld” af

door Paul Joseph Watson via Summit News
ZeroHedge News

Het hoofd van de Russisch-Orthodoxe Kerk heeft gewaarschuwd dat elke poging om “Rusland te vernietigen” door “gekken” die proberen hun waarden op te dringen, zal leiden tot “het einde van de wereld”.

 

De opmerkingen werden gemaakt door patriarch Kirill na een religieuze dienst ter gelegenheid van de orthodox-christelijke feestdag Driekoningen.

Volgens patriarch Kirill zijn  “gekken” dom genoeg om te geloven dat Rusland, dat “krachtige wapens heeft en wordt bevolkt door extreem sterke mensen”, kan worden verslagen, ondanks het feit dat het “nooit heeft toegegeven aan een vijand en altijd is opgedoken. zegevierend.”

De kerkleider hekelde ook hoe zulke “gekken” probeerden “hen bepaalde waarden op te leggen die niet eens waarden genoemd kunnen worden, zodat ze zouden zijn zoals iedereen en degenen gehoorzamen die de macht hebben om het grootste deel van de wereld te beheersen”.

“We bidden tot de Heer zodat hij die gekken verlicht en hen laat begrijpen dat elk verlangen om Rusland te vernietigen het einde van de wereld zal betekenen”,  zei patriarch Kirill.

Lees ook eens:  Buzz Aldrin waarschuwde: "We zijn allemaal in gevaar Het is het kwaad zelf"

De voormalige Russische president Dmitry Medvedev maakte soortgelijke opmerkingen toen hij beweerde dat Rusland “nooit een groot conflict had verloren waarvan hun lot afhing” en dat het resultaat van een nederlaag in een conventionele oorlog het ontketenen van een nucleaire oorlog zou zijn.

Lees het volledige artikel op ZeroHedge News .

Pantsir luchtverdedigingssystemen gebouwd op verschillende daken van Moskou

ZeroHedge-nieuws

Virale video’s en foto’s laten zien dat Rusland raketafweersystemen heeft gestationeerd op verschillende daken van gebouwen in Moskou.

Nota nemend van enkele van de foto’s,  schrijft  The Drive dat het “Russische leger Pantsir-luchtverdedigingssystemen lijkt te hebben geplaatst bovenop ten minste twee verschillende overheidsgebouwen  in Moskou, waaronder het hoofdkwartier van het Ministerie van Defensie.” 

Een video toonde zeer grote kranen die de hele grond-luchtbatterij van grondniveau naar de bovenhoek van een uitgestrekt gebouw tilden. Het Pantsir-systeem kan zich tegen alles verdedigen, van vliegtuigraketten tot kruisraketten of drones.

The Drive  vervolgt: “De officiële reden voor de schijnbare inzet is onduidelijk, maar Oekraïense troepen hebben  aangetoond dat ze in staat zijn om aanvallen uit te voeren op grotere afstanden met behulp van verschillende soorten drones . Er kunnen andere verklaringen zijn, waaronder dat dit gewoon onderdeel is van een of andere ogenschijnlijke oefening.”

De afgelopen maanden heeft Oekraïne  dodelijke drones  een indrukwekkende 600 km diep Rusland in gestuurd om het militaire vliegveld van Engels aan te vallen. Dit suggereert dat andere steden ver van de grens met Oekraïne kwetsbaar kunnen zijn voor aanvallen.

The Moscow Times  merkte op  dat “vrijdag berichten verschenen dat een ander waarschijnlijk Pantsir-S1-systeem  deze maand op 10 kilometer van de officiële residentie van president Vladimir Poetin in Novo-Ogaryovo buiten Moskou  was gespot  .”

Het rapport voegde eraan toe: “Ze volgen waarnemingen van S-400 luchtafweerraketsystemen in een nationaal park en een proefterrein in het noorden en noordoosten van Moskou.”

Het Kremlin bleef stil toen hem werd gevraagd naar de luchtafweersystemen die vrijdag op gebouwen in Moskou werden geplaatst.

Lees het volledige artikel op ZeroHedge News .

Medvedev waarschuwt dat de nederlaag van Rusland in Oekraïne een nucleaire oorlog zou betekenen

door ZeroHedge Nieuws

De uitgesproken voormalige Russische president en huidig ​​plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsraad, Dmitry Medvedev, heeft donderdag zijn laatste scherpe waarschuwing aan het Westen gegeven, waarin hij zei dat als Rusland op de rand van een nederlaag staat, er waarschijnlijk een nucleaire oorlog zal volgen. Hij maakte de opmerkingen in een post op de Telegram-berichtenapp. “De nederlaag van een kernmacht in een conventionele oorlog kan leiden tot een kernoorlog”  , begon hij .

Lees ook eens:  Argentina the country that Monsanto poisoned

“Kernmachten hebben nog nooit grote conflicten verloren  waarvan hun lot afhangt “, voegde de voormalige president toe, die in voorgaande jaren eigenlijk als milder werd beschouwd in vergelijking met Poetin. De opmerkingen van Medvedev kwamen als reactie op het nieuws over  een belangrijke bijeenkomst van westerse defensieleiders die vrijdag  op de vliegbasis Ramstein in Duitsland zou plaatsvinden.

“Morgen zullen de grote militaire leiders op de Ramstein-basis van de NAVO nieuwe tactieken en strategieën bespreken, evenals de levering van nieuwe zware wapens en aanvalssystemen aan Oekraïne”, schreef hij.

Bij de bijeenkomst in Duitsland zullen naar verwachting  militaire commandanten en functionarissen uit zo’n 50 landen betrokken zijn, waarvan het grootste deel afkomstig is uit de NAVO, en er zal worden gestreefd naar consensus over vooruitgang op het gebied van militaire en strategische steun voor Oekraïne.

Centraal in de discussie staat of er al dan niet  zware tanks  en raketsystemen met een groter bereik moeten worden geleverd, en er is ook de kwestie van vliegtuigen, gezien Zelensky’s aanhoudende verzoek om te helpen “het luchtruim te sluiten”.

Volgens ten minste één prominent internationaal medium heeft het Kremlin de ultra-provocerende nucleaire opmerkingen van Medvedev gesteund terwijl de westerse bondgenoten zich opmaken voor de  bijeenkomst van vrijdag :

Het Kremlin was er snel bij om de opmerkingen van Medvedev te onderschrijven en zei dat ze volledig in overeenstemming waren met de principes van Moskou .

De doctrine van Moskou staat een nucleaire aanval toe na “agressie tegen de Russische Federatie met conventionele wapens wanneer het voortbestaan ​​van de staat wordt bedreigd”.

Medvedev is niet verlegen geweest om tijdens een groot deel van het 11 maanden durende conflict het spookbeeld van een nucleair Armageddon op te roepen. Hij geeft typisch een stem aan de ‘worst case’ – of meest escalerende – manier van denken van het Kremlin als reactie op de escalatie van het Westen. Zijn woorden vertegenwoordigen vaak de ‘big stick’-benadering vanuit het standpunt van Moskou.

Lees het volledige artikel op ZeroHedge News .

Reageer op dit artikel op HealthImpactNews.com.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥