web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Het bloed van de armen in Amerika oogsten: de bloedplasma-activiteiten van Big Pharma | Documentaire

Waarom is bloed meer waard dan olie? Voor verarmde Amerikanen zijn bloeddonaties een bron van inkomsten geworden – een reëel risico voor hun gezondheid, aangezien ze liegen over hun gezondheidstoestand en herhaaldelijk doneren om de eindjes aan elkaar te knopen. Plasma, een zeer gewild bloedbestanddeel, kost nu meer per liter dan benzine.

Gebruikt door farmaceutische bedrijven om dure medicijnen te maken, is deze kostbare vloeistof een lucratieve handelswaar geworden. De film onderzoekt een van de grootste bedrijven in deze bloeiende markt, met een winst van meer dan een miljard euro. Hun donatiecentra bevinden zich meestal in arme buurten in de VS, en ze betalen donoren voor hun bloed, een praktijk die in Europa verboden is. Andere donoren geven hun bloed in de hoop anderen te helpen, maar de realiteit van waar hun donaties eigenlijk naartoe gaan, kan iets anders zijn. We onderzoeken de wereldwijde handel in bloed- en plasmadonaties.

Erg dit…
Ik heb bloedgroep Rhesus O Negatief, in feite bloed dat door iedereen gebruikt kan worden, maar ik kan zo niet tegen bloed, dat bloed geven zou betekenen dat ik dus flauw zal vallen.
Ik merk dat niet bewust zelf, maar ik ben behoorlijk dizzy als ik bloed zie en snap dan vaak zelf niet waarom… 😛
Heey wat ben jij witjes? Oh…eh? Zwier en zwaai…

Zo wilde ik ooit lang geleden eens dierenartsassistente worden, leek me geweldig, ben dol op dieren nml!
Nou ik mocht meekijken bij een operatie, waarbij een bloedvat (bad) geraakt werd en het bloed als in een fonteintje omhoog spoot, ik werd me toch dizzy…wist ik veel waarom, kan er gewoon naar kijken toch, denk ik dan…
Alleen lichamelijk gaat het dan niet zo geweldig.
Of toen mijn moeder bloed doneerde bij de bloedbank en we mee mochten en ik dus die mega  pot bloed onder haar bed zag… redface AnGel-WinGs.nl
Ineens stonden er mensen om mij heen, ga maar even zitten, waarom vroeg ik ze nog, ik scheen lijkwit te zijn geworden…hahaha, merkte niks zelf…
Maar ik was wel blij dat ik kon zitten pff…
Dus ik doneer geen bloed, op zich wel jammer… maar het gaat echt niet, sorry. En jammer als in mits het dan wel gebruikt wordt voor mensen en niet voor die farmaceuten, die er weer misbruik van maken.

Het schijnt overigens dat mensen die bloed krijgen dus de eigenschappen overnemen van mensen van wie ze bloed kregen, denk aan mensen die bv stelen… ineens gaan die mensen die bloed kregen ook stelen en in Amerika zijn dat vaak de zeer arme mensen of drugsgebruikers die echt wel geld nodig hebben, dus dan bloed gaan geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥