web analytics
11:11 Dubbele getallen

Aantal Duitsers dat militaire dienst afwijst schiet omhoog

Het aantal is bijna vervijfvoudigd sinds het conflict in Oekraïne begon, meldt een persbureau, onder vermelding van functionarissen

Het aantal Duitsers dat de militaire dienst afwijst, is bijna vervijfvoudigd sinds het begin van het conflict in Oekraïne, meldde persbureau RND vrijdag op basis van cijfers van het Federale Bureau voor Familie- en Burgerzaken (BAFzA).

“In 2021 ontving het Federaal Bureau voor Gezins- en Burgerzaken 201 aanvragen voor vrijstelling van militaire dienst, en in 2022 waren er 951 van dergelijke aanvragen”, zei een BAFzA-woordvoerder.

Het ministerie van Defensie verstrekte iets andere cijfers aan RND en zei dat de aanvragen van vorig jaar afkomstig waren van 223 soldaten in actieve dienst, 266 reservisten en 593 mensen die niet in het leger hadden gediend.

Het ministerie merkte op dat niet alleen soldaten in actieve dienst in aanmerking komen om gewetensbezwaarde te worden.

Volgens RND verklaarden velen hun aanvragen door te zeggen dat ze niet verwachtten dat het conflict in Oekraïne zou plaatsvinden.

 Duits leger voldoet niet aan NAVO-verplichtingen – media

Gewetensbezwaarden vormen nog steeds een kleine fractie van de ongeveer 183.000 mensen die momenteel in de Duitse strijdkrachten (de Bundeswehr) dienen. Maar de toename van degenen die weigeren te dienen, wordt als een groeiend probleem beschouwd, gezien het feit dat Duitsland de verplichte militaire dienst in 2011 opschortte en nu van plan is zijn defensieve capaciteiten te versterken.

Het personeelsmanagementbureau van de Bundeswehr vertelde RND dat “het werkelijke aantal sollicitanten voor militaire dienst sinds begin 2022 afneemt”.

In 2018 kondigde Berlijn plannen aan om het aantal troepen in de loop van zeven jaar uit te breiden tot 203.000. Nadat Rusland eind februari zijn militaire operatie in Oekraïne had gelanceerd, heeft Duitsland Kiev voorzien van zware wapens, waaronder gepantserde voertuigen en zelfrijdende houwitsers.

Lees ook:   mRNA-vaccins en de stijging van het sterftecijfer door alle oorzaken – Een gesprek met Robert Malone, Theo Schetters

De haast van Berlijn om Oekraïne te helpen heeft echter ook verschillende problemen binnen de Bundeswehr aan het licht gebracht, zoals munitietekorten en gevallen van defecte uitrusting. Duitse media meldden vorige maand dat het land moeite had om zijn verplichtingen onder de NAVO na te komen omdat het niet genoeg voorraad had van bepaalde soorten wapens en munitie.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button