web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

Plaagdoktoren en de Zwarte Dood

Een pestdokter was een arts die slachtoffers van de builenpest, ook wel bekend als de Zwarte Dood, zou behandelen tijdens epidemieën, voornamelijk in de 16e en 17e eeuw, met name de tweede grote uitbraak in West-Europa. In veel gevallen waren het geen ervaren artsen of chirurgen, hadden ze geen medische opleiding genoten en droegen ze vaak een speciaal kostuum dat bestond uit een enkellange overjas en een vogelachtig snavelmasker.

Lees ook:   Marilyn Monroe in "Gentlemen Prefer Blondes" - "Diamonds Are A Girls Best Friend"
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien