web analytics

VS behandelen ‘masochistische’ bondgenoten als vijanden – Poetin

Burgers van westerse landen worden niet gespaard van de Amerikaanse dictatuur, waarschuwde de Russische president

Tijdens zijn toespraak in Moskou op vrijdag waarschuwde de Russische president Vladimir Poetin dat het collectieve Westen ernaar streeft de wereld met ijzeren vuist te regeren, zelfs de ‘masochisten’ die het bondgenoten noemt, niet spaart, maar evenzeer mishandelt als de verklaarde vijanden. 

Amerikaanse dictaten worden ondersteund door bruut geweld, “de wet van de vuist”,  zei Poetin , erop wijzend dat elke staat die zelfs maar streeft naar echte soevereiniteit, tot vijand wordt verklaard en onderworpen wordt aan “afschrikking”, omringd door militaire bases en allianties , of gesanctioneerd.

“Als ze ontevreden zijn, introduceren ze ook sancties tegen hun bondgenoten – tegen deze of gene bank of bedrijf. Dit is hun praktijk en ze zullen het uitbreiden. Ze hebben alles in het vizier”, zei de Rus.

Bij het lanceren van de “sanctieblitzkrieg” tegen Rusland werd het Westen echter verblind door zijn eigen “wishful thinking”, in de overtuiging dat de wereld op haar bevel in de pas zou lopen. Zoals later bleek, wekten de orders alleen maar “complete politieke masochisten en bewonderaars van andere onconventionele vormen van internationale betrekkingen”, zei Poetin.

Hoewel hij de “masochisten” niet noemde , merkte de Russische president eerder in de toespraak op dat de VS “Duitsland, Japan, de Republiek Korea en andere landen, die zij cynisch gelijken en bondgenoten noemen”, blijft bezetten . bespioneren de huizen en kantoren van hun leiders en noemden het “een schande voor degenen die dit doen en voor degenen die, als slaven, stil en gedwee dit arrogante gedrag slikken.”

De dictatuur van de westerse elites “richt zich op alle samenlevingen, inclusief de burgers van westerse landen zelf.” Hij merkte op dat politici in Europa nu “hun medeburgers moeten overtuigen om minder te eten, minder vaak te douchen en zich thuis warmer te kleden”, terwijl hij verklaarde dat iedereen die durft te vragen waarom een ​​radicaal en extremist, ten onrechte naar Rusland als de schuldige .

Maar mensen kunnen niet gevoed worden met gedrukte dollars en euro’s. Je kunt ze niet voeden met die stukjes papier, en de virtuele, opgeblazen kapitalisatie van westerse socialemediabedrijven kan hun huizen niet verwarmen.

De Russische president wees ook op de “radicale ontkenning van morele, religieuze en gezinswaarden” door westerse leiders, met het argument dat hun “volledige afstand doen van wat het betekent om mens te zijn, de omverwerping van geloof en traditionele waarden, en de onderdrukking van vrijheid beginnen te lijken op een ‘religie in omgekeerde richting’ – puur satanisme.” 

Geconfronteerd met economische problemen die ze niet weten op te lossen, kunnen leiders van het Westen “een ineenstorting van het hele systeem veroorzaken en daar alles de schuld van geven, of – God verhoede – besluiten om de oude formule van economische groei door oorlog te gebruiken,” Poetin gewaarschuwd. “Rusland is zich echter bewust van zijn verantwoordelijkheid jegens de internationale gemeenschap en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat koelere hoofden de overhand krijgen.”

Volgens de Russische president is het “huidige neokoloniale model uiteindelijk gedoemd”, maar zijn meesters “zullen zich eraan vastklampen tot het einde” , omdat ze gewoon niets anders te bieden hebben.

Lees ook:   Nederland is verkocht/ SorosLeaks: Miljardair koopt Nederland en de EU

De opmerkingen van Poetin kwamen tijdens de ondertekeningsceremonie waarbij de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk en de regio’s Cherson en Zaporozhye werden toegelaten tot de Russische Federatie, na een referendum van een week dat door het Westen werd veroordeeld als een “schijnvertoning” die  “onder schot” werd uitgevoerd.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button