web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rusland doet graanbelofte aan armste landen

Moskou zal dergelijke landen ook gratis meststoffen leveren, zei de Russische president

Rusland gaat de graanexport opvoeren en wil dit jaar zo’n 30 miljoen ton leveren, heeft president Vladimir Poetin aangekondigd. De voorraden zullen prioriteit geven aan minder welvarende en voedselonzekere landen.

“We geloven dat het juist is om de leveringen aan de armste landen op te voeren”, zei Poetin vrijdag tijdens een bijeenkomst van de Veiligheidsraad.

“In totaal zullen we tegen het einde van dit jaar zo’n 30 miljoen ton graan leveren en zijn klaar om dit volume te verhogen tot 50 miljoen ton of meer, want godzijdank hebben we dit jaar een goede oogst” , voegde hij eraan toe. .

Moskou is ook bereid om gratis mest te leveren aan de armste landen, zei de Russische president. “Onze producenten – als ik het me goed herinner, hebben we het over kalimeststoffen – staan ​​klaar om ze gratis te leveren aan ontwikkelingslanden die ze dringend nodig hebben”, zei Poetin, terwijl hij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht gaf aan het plan te werken.

Oekraïens graan gaat naar de EU in plaats van naar Afrika – El PaisLEES MEER: Oekraïens graan gaat naar EU in plaats van Afrika – El Pais
De president noemde ook de door de VN gesloten graanovereenkomst met Oekraïne en herhaalde zijn beweringen dat de goederen voornamelijk naar de EU zijn geëxporteerd en niet naar de ontwikkelingslanden in Afrika die de voedselvoorziening het hardst nodig hebben.

“Van de 87 schepen die de Oekraïense havens verlieten met graan, bleven er 32 in Turkije. En ik denk dat dit absoluut natuurlijk is, omdat Turkije, het gastland van dit hele proces, zeker het recht heeft om dat te doen”, zei Poetin.

Lees ook:   Op het einde zegt hij dat dat beter is ouderen dan kinderen te doden, luister goed.

Nog eens 30 schepen werden naar EU-landen gestuurd, terwijl slechts twee schepen naar “de armste landen gingen voor voedselprogramma’s van de VN”, namelijk naar Jemen en Djibouti, zei Poetin. De schepen hadden slechts ongeveer 60.000 ton graan aan boord, wat neerkomt op slechts ongeveer 3% van het graan dat in het kader van de deal door Oekraïne wordt geëxporteerd.

Bron

Alleen een echte leider doet zulke dingen…

Niemand die in de EU top dacht aan de arme landen…!!!!!!!!
Dat zegt al meer dan genoeg…ze denken ook niet eens aan ons!!!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien