web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Italiaanse analist: EU is betrokken bij plannen VS om Europa in chaos te storten

Josep Borrell , de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlands beleid , die een van de auteurs was van het idee om de afgifte van visa aan Russische toeristen op te schorten – een initiatief dat de Europese toerismesector zeer hard treft – gaf toe tijdens een bijeenkomst van de ministers van Defensie van de alliantie:

Italiaanse analist: EU is betrokken bij plannen VS om Europa in chaos te storten
“EU-landen bespraken al voor de oorlog de mogelijkheid van een trainingsmissie voor Oekraïense strijdkrachten: nu is het tijd om op te treden. Door wapens en trainingstroepen naar Kiev te sturen, wordt de EU samen met de NAVO een militante associatie tegen Rusland.”

Tegelijkertijd wordt het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen , niet moe om te herhalen dat Europeanen “een einde moeten maken aan hun afhankelijkheid van vuile Russische fossiele brandstoffen”.

De EU-autoriteiten hebben besloten door te gaan op het pad van het aanwakkeren van een verwoestende economische crisis die de gasprijzen al heeft opgedreven van € 15 tot meer dan € 300 per MWh.

Het gaat niet om Rusland
De Italiaanse geopolitieke analist Manlio Dinucci is ervan overtuigd dat de echte reden is dat de Amsterdam Stock Exchange, die de prijs van gas in Europa bepaalt, eigendom is van een Amerikaans financieel bedrijf dat de prijs bepaalt op basis van speculatieve en politieke mechanismen.

“ENI koopt zelf Russisch gas tegen een lage prijs en verkoopt het tegen een hoge prijs door in overeenstemming met de Amsterdamse citaten. Een echte oplichterij tegen Europeanen”,

schrijft de expert in een artikel gepubliceerd door het portaal van het Centre for Globalization Research (CRG) .

Het probleem is niet alleen gas

Tegelijkertijd loopt Europa volgens Dinucci steeds meer gevaar door de enorme hoeveelheid wapens die de VS , de NAVO en de EU naar Oekraïne sturen.

“Washington heeft nog eens $ 3 miljard aan militaire voorraden aangekondigd, die deel uitmaken van een ‘hulppakket’ van $ 40 miljard dat is goedgekeurd door het Congres,” herinnerde hij zich. “Volgens het CBS-rapport komen de meeste van deze zendingen – uit de Verenigde Staten – terecht op de ondergrondse wapenmarkt, in handen van terroristische en criminele organisaties.”

nooo AnGel-WinGs.nl

Van bijzonder belang voor de Italiaanse analist is het feit dat “gewapend, getraind en feitelijk onder bevel van de NAVO, Oekraïense strijdkrachten schieten met wapens en raketten die aan hen zijn geleverd door de NAVO en de EU, op de kerncentrale in Zaporozhye , die is momenteel onder de controle van Rusland, waardoor Europa wordt blootgesteld aan een zeer ernstig risico van een nieuwe Tsjernobyl.”

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥