web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Duitsland en Italië komen overeen om Russisch gas in roebels te betalen

Zou men hier ook moeten doen.

Autoriteiten hebben gasgroothandelaren verteld dat ze de nodige roebelrekeningen kunnen openen in de Russische Gazprombank
Duitsland en Italië komen overeen om Russisch gas in roebels te betalen

Duitsland en Italië hebben nationale bedrijven toegestaan ​​om roebelrekeningen te openen bij de Russische Gazprombank om te voldoen aan het nieuwe betalingsschema voor aardgas en om een ​​leveringsstop te voorkomen, meldde Reuters vrijdag, daarbij verwijzend naar bronnen.

De stap komt nadat Polen, Bulgarije en recentelijk Finland weigerden het nieuwe betalingsmechanisme van Rusland te accepteren, waardoor de gasstromen uit Rusland werden stopgezet.

Volgens de krant werd de stap door Brussel goedgekeurd na besprekingen met de Europese Commissie en wordt deze niet beschouwd als een schending van de sancties die de EU Moskou heeft opgelegd vanwege het conflict in Oekraïne.

Het nieuwe betalingsschema van Rusland vereist dat gaskopers uit “ onvriendelijke ” landen die Rusland sancties hebben opgelegd, rekeningen openen bij de Russische Gazprombank. Ze kunnen dan geld storten in de valuta van hun keuze, die de bank omzet in roebels en overmaakt naar Gazprom.

Rusland stopt gasleveringen aan FinlandLEES MEER: Rusland stopt gasleveringen aan Finland
Duitse gasimporteurs zijn naar verluidt door Berlijn op de hoogte gebracht dat ze roebelrekeningen kunnen openen om Russisch gas te betalen, zolang de betalingen die ze aan Gazprombank doen niet in de Russische valuta zijn.

De Italiaanse regering is naar verluidt ook in gesprek geweest met de Europese Commissie, waarna het Italiaanse energiebedrijf Eni aankondigde een procedure te zijn gestart om rekeningen te openen bij de Russische bank, één in euro’s en één in roebel.

Lees ook:   Feek nieuws

Rusland geeft gas niet gratis weg – KremlinLEES MEER: Rusland geeft gas niet gratis weg – Kremlin
” De beslissing is in overeenstemming met wat werd gecommuniceerd door de afdeling [Energie van de Europese Commissie] “, vertelde een van de bronnen aan Reuters. De Italiaanse premier Mario Draghi noemde de situatie met betrekking tot de betaling van gas vorige week een legale ” grijze zone “, aangezien er binnen de EU geen officiële uitspraak over deze kwestie is. In haar laatste schriftelijke leidraad zei de EU dat bedrijven Russisch gas kunnen kopen zonder sancties te schenden als ze blijven betalen in de valuta van hun bestaande contracten, maar vermeldde niet of het openen van roebelrekeningen een overtreding zou zijn.

Volgens Reuters beschouwen sommige EU-diplomaten de Brusselse richtlijnen als opzettelijk mistig, om landen in staat te stellen Russisch gas te blijven kopen.

” De een heeft de indruk dat het de deur open laat voor de normale gang van zaken “, zei een van de bronnen, terwijl een ander zei dat de situatie ” een niveau van creatieve dubbelzinnigheid ” creëert met als doel ” net genoeg ruimte te creëren voor alle verschillende interpretaties “. . ”

Bron

Rusland kan niets meer omwisselen bij de banken, dus als men betaald in dollars of euro’s, kan Rusland geen geld krijgen voor hun gas.
Dus als ze dan zeggen, dan betalen jullie maar in roebels, dan is dat niet meer dan logisch.
De EU en Amerika dachten Rusland zo te grazen te nemen…gevolg is dat in feite men zichzelf in de voet schiet, niet slim dus. Na al dat gedoe richting de Russen is het nog een wonder dat ze ons dat willen leveren… ware het niet dat ze hier ook aan verdienen, maar zij ons niet nodig hebben!

Lees ook:   Duivelse Lidl poetst kruisjes weg

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien