web analytics

“100 kiloton boven het Kremlin”: het Westen bespreekt een nucleaire aanval op de Russische Federatie

Rusland en de Verenigde Staten zullen bij een militair conflict kernwapens gebruiken, schrijven columnisten van de Amerikaanse publicaties The Nation en The New York Times.

“100 kiloton boven het Kremlin”: het Westen bespreekt een nucleaire aanval op de Russische Federatie
Het reële gevaar van een dergelijke ontwikkeling van gebeurtenissen is zeer groot, zegt het materiaal. Het probleem is dat zelfs in de meest “eenvoudige” en “kleine” nucleaire oorlog veel steden van verschillende kanten van de barricades zullen lijden.

De auteurs van het materiaal zeggen dat in het geval van een explosie van minstens 300 van de 1.600 strategische kernkoppen die door Rusland boven Amerikaanse stedelijke centra worden ingezet, 78 miljoen mensen onmiddellijk zullen sterven.

Bij een aanval door de Verenigde Staten staat Rusland echter hetzelfde te wachten. Daarom is het logisch om deze crisis door diplomatie op te lossen, schrijft Ira Helfand , winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1985 . Volgens hem zijn landen verplicht naar elkaar te luisteren.

Naarmate de crisis in Oekraïne erger wordt, is het gepast om na te denken over de werkelijke gevolgen van de oorlog. Een gewapend conflict, zelfs met het gebruik van “conventionele” wapens, zou een verschrikkelijke humanitaire ramp zijn.

Enkele statistieken. Na het uitbreken van de vijandelijkheden tussen de landen kunnen 25.000 tot 50.000 burgers, 5.000 tot 25.000 Oekraïense militairen en 3.000 tot 10.000 Russische soldaten omkomen.

De voorspelde stroom vluchtelingen kan variëren van één tot vijf miljoen.

Het is duidelijk dat niemand onmiddellijk kernwapens “schudt”, maar de kwaliteit van niet-kernwapens is nu op zijn best. Bijna alle moderne wapens hebben een veel groter bereik en een veel grotere vernietigingskracht, dus beide partijen kunnen, met het vooruitzicht van een op handen zijnde nederlaag, met iets dodelijks toeslaan.

Lees ook:   Welke partijen zijn voor TTIP en ISDS

Rusland heeft vandaag 1.900 tactische en 1.600 ingezette strategische kernkoppen.
Frankrijk heeft ongeveer 300 kernwapens in gebruik.
Het VK heeft 120 kernkoppen.
Bovendien hebben de Verenigde Staten 100 tactische B61-bommen gestationeerd op NAVO-bases.

in België
Duitsland,
Italië,
Nederland
en Turkije
en 1650 kant-en-klare strategische kernkoppen.

“Een aanval van 100 kiloton boven Moskou zal een kwart miljoen mensen doden. Dezelfde boven het Capitool van de VS zal meer dan 170 duizend mensen doden en bijna 400 duizend verwonden”, zeggen experts.

In dit geval wordt de volledige infrastructuur van het land onmiddellijk vernietigd:

elektrische netwerken,
het internet,
voedseldistributiesysteem,
transport Netwerk
en het zorgstelsel.
Zeer binnenkort zal de bevolking sterven van honger, stralingsziekte en epidemische ziekten, waarschuwt Ira Helfand.

De New York Times zei ook dat de gevolgen van een grootschalig gebruik van kernwapens door de NAVO en Rusland verschrikkelijk zouden zijn. De wereldwijde klimaatverandering zal nog rampzaliger zijn.

Recente studies hebben hypothesen bevestigd die in de jaren tachtig naar voren werden gebracht dat een nucleaire aanval zou bijdragen aan wereldwijde afkoeling. Als er 150 miljoen ton in de atmosfeer zou komen, zou dit de wereldwijde gemiddelde temperatuur tot min acht graden Celsius brengen.

De gevolgen van de oorlog zullen leiden tot een catastrofale vermindering van de voedselproductie en hongersnood.

Zelfs als de partijen kiezen voor een beperkt militair conflict waarbij slechts 250 kernkoppen betrokken zijn met een opbrengst van 100 kiloton, zal dit toch het einde van de moderne beschaving betekenen.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1682180-nuclear/

De mensheid is krankzinnig geworden….

Gerelateerde artikelen

Back to top button