web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

Omicron tot nu toe vooral gevonden bij gevaccineerde Amerikanen

Op 1 december 2021 werd het eerste geval van de nieuwe SARS-CoV-2-variant bekend als Omicron (oorspronkelijk aangeduid als “B.1.1.529”) in de Verenigde Staten bevestigd door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). ) in Californië. De zaak betreft een volledig gevaccineerde persoon in San Francisco die op 22 november was teruggekeerd van een reis naar Zuid-Afrika, op 25 november milde symptomen van COVID-19 begon te ontwikkelen en op 29 november positief testte op het gemuteerde virus. , wiens naam niet openbaar is gemaakt, is tussen de 18 en 49 jaar oud en is in zelfquarantaine geplaatst.

Zuid-Afrika was het eerste land dat op 24 november een geval van Omicron-infectie aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde. De variant zou echter al minstens een week eerder in Europa in omloop zijn geweest. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is Omicron gevonden in PCR-testmonsters (polymerase chain reaction) die op 19 en 23 november in dat land zijn genomen. gedetecteerd in testmonsters genomen in België en Duitsland voorafgaand aan de onthulling door Zuid-Afrikaanse gezondheidsfunctionarissen.

Tientallen Omicron-gevallen gemeld in de VS

Een tweede en derde geval van Omicron-infectie in de VS werd kort na het geval in Californië geïdentificeerd. Bij die gevallen ging het om een ​​man in Minnesota die volledig was gevaccineerd tegen COVID en een boosterinjectie kreeg en een vrouw in Colorado die ook volledig was gevaccineerd. 8

Gedurende de eerste week van deze maand had de CDC in de VS in totaal 43 gevallen van Omicron bevestigd. Vierendertig, of bijna 80 procent, van die gevallen waren volledig gevaccineerde personen – van wie 14 ook booster-shots hadden gekregen. Vijfentwintig van de met het virus geïnfecteerde personen waren tussen de 18 en 39 jaar oud, en 10 van de gevallen waren onder volwassenen van 40 tot 64 jaar oud, terwijl vier gevallen kinderen waren en vier senioren. Bijna alle Omicron-gevallen zouden mild zijn, met symptomen zoals hoesten, congestie en vermoeidheid. Slechts één van de gevallen vereiste ziekenhuisopname. Er waren geen doden.

Lees ook:   Nederland wil meer

Omicron is zeer besmettelijk maar mild en grotendeels resistent tegen Pfizer-injectie

Op 9 december bevestigde de WHO dat de Omicron COVID-variant zeer besmettelijk was en zich had verspreid naar 57 landen, maar dat het te vroeg was om de ernst of virulentie van de nieuwe variant te meten. “Het is te vroeg om te zeggen”, zegt Maria Van Kerkhove, PhD van de WHO. “Ik wilde alleen maar waarschuwen voor conclusies over de ernst van Omicron tot nu toe.” Voorlopige gegevens over Omicron-infecties in Zuid-Afrika suggereren echter dat het virus mogelijk milder is dan de Delta-variant, zei Dr. Van Kerkhove.

Voorlopige gegevens over Omicron suggereren ook dat het virus mogelijk resistent is tegen COVID-vaccins. Een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van het Africa Health Research Institute in Zuid-Afrika toont aan dat Omicron “antilichamen aanzienlijk vermindert” die worden gegenereerd door Pfizer/BioNTech’s experimentele messenger RNA (mRNA) BNT162b2 biologische. De onderzoekers vonden een 41-voudige vermindering van het vermogen van de antilichamen om de Omicron-variant te neutraliseren in vergelijking met het oorspronkelijke SARS-CoV-2-virus.

“We lijken een drastische vermindering van neutraliserende activiteit te zien, veel meer dan bij eerdere varianten”, zegt viroloog Florian Krammer, PhD van de Icahn School of Medicine op Mount Sinai, New York. “Er was weinig activiteit over bij gevaccineerde personen.”

Pfizer CEO dringt aan op een vierde COVID-shot

De negatieve bevindingen van de Zuid-Afrikaanse studie zouden een van de redenen kunnen zijn waarom de CEO van Pfizer, Albert Bourla, lijkt aan te dringen op een vierde dosis BNT162b2 (inclusief de boosterdosis). Bourla heeft gezegd dat Pfizer tegen maart 2022 een nieuwe COVID-biologische stof kan ontwikkelen die specifiek gericht is op Omicron. Hij zei:

Wanneer we gegevens uit de echte wereld zien, zullen we bepalen of de Omicron goed wordt gedekt door de derde dosis en voor hoe lang. En het tweede punt, ik denk dat we een vierde dosis nodig hebben. Met Omicron moeten we afwachten omdat we heel weinig informatie hebben. Misschien hebben we het sneller nodig.

Bron

Lees ook:   Ziekenhuizen, men doet een V & D Tje
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien