web analytics
11:11 Dubbele getallen

Nederland wordt het laatste land dat het gebruik van AstraZeneca’s Covid-19-vaccin stopzet uit bezorgdheid over mogelijk ernstige bijwerkingen

Nederland heeft het gebruik van AstraZeneca’s Covid-19-vaccin gedurende ten minste twee weken stopgezet, terwijl een onderzoek naar mogelijk ernstige bijwerkingen van de prik wordt uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Het voorzorgsbesluit om het gebruik van het vaccin op te schorten tot ten minste 28 maart was gebaseerd op nieuwe informatie uit Noorwegen en Denemarken over mogelijk ernstige bijwerkingen bij mensen die de inenting kregen, zei de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zondag.

“Over het vaccin kunnen we geen twijfel laten bestaan”, zei de Jonge. “We moeten ervoor zorgen dat alles klopt, dus het is verstandig om even te pauzeren.” De Nederlandse gezondheidsautoriteiten moesten naar verluidt 43.000 vaccinatieafspraken annuleren vanwege de schorsing.

Ierland nam eerder op zondag dezelfde beslissing door het gebruik van het AstraZeneca-vaccin op te schorten nadat vier nieuwe gevallen van mensen die ernstige bloedstolling leden nadat ze de injectie hadden gekregen, in Noorwegen waren gemeld. Denemarken stopte donderdag met het aanbieden van AstraZeneca-vaccinprikken nadat sommige ontvangers bloedstolsels ontwikkelden, en Noorwegen volgde dit voorbeeld.

OOK OP RT.COMIerland wordt de laatste natie die de introductie van het AstraZeneca-vaccin stopzet na nieuwe meldingen van bloedstollingOp basis van dezelfde bezorgdheid hebben Oostenrijk, IJsland en Italië ook hun introductie van het vaccin uitgesteld of beperkt. Gezondheidsautoriteiten hebben erop gewezen dat ze nog geen duidelijk verband hebben gelegd tussen de AstraZeneca-prik en de gemelde medische problemen die patiënten leden.

Lees ook:   Gevangen op camera! De WHO geeft toe dat vaccins niet veilig zijn

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gezegd dat het vaccin nog steeds als veilig wordt beschouwd en niet is bewezen dat het bloedstolling veroorzaakt.

Zeven mensen stierven kort na het ontvangen van hun Covid-19-injecties in de eerste week van de introductie van het vaccin in Zuid-Korea, die op 26 februari begon. Alle zeven gevallen betroffen het AstraZeneca-vaccin, en 17 anderen die de prik kregen, kregen ernstige, niet-fatale reacties. Sindsdien zijn er 46 ernstigere reacties geweest, maar geen extra doden, en hebben volgens gegevens van de overheid bijna 562.000 mensen het schot gekregen . De Zuid-Koreaanse gezondheidsautoriteiten hebben naar verluidt geen bewijs gevonden dat de sterfgevallen werden veroorzaakt door het vaccin.

OOK OP RT.COMDe Zuid-Koreaanse regering onderzoekt 7 sterfgevallen die volgden op de vaccinatie tegen Covid-19 met de prik van AstraZenecaDe tegenslag in het Nederlandse vaccin komt temidden van groeiende onrust over de beperkingen van Covid-19. De anti-lockdown-protesten gingen zondag door en er kwamen botsingen tussen politie en demonstranten samen in Den Haag.

https://www.rt.com/news/518092-netherlands-suspends-astrazeneca-jab/

We staan er mooi met dit soort mensen in onze regering!
Wat zal zijn broer die bij Astrazeneca werkt nu balen zeg!

Belangenverstrengeling… ja is toch normaal in deze regering?

 

Ps:

https://www.dentalinfo.nl/thema-a-z/corona-en-informatie-mondzorg-voor-tandartsen-en-mondhygienisten/vaccins-pfizer-en-moderna-hebben-mogelijk-orofaciale-bijwerkingen/

Om de mogelijke bijwerkingen van de vaccins beter te begrijpen, hebben onderzoekers toegang gekregen tot openbare gegevens over vaccinaties van regelgevende autoriteiten in de VS, de Europese Unie en het VK.

Zwellingen en verlamming

Beide vaccins worden in verband gebracht met bijwerkingen die de mond en het gezicht aantasten, waaronder acute perifere aangezichtsverlamming en zwelling van het gezicht. Ook zwelling van de lippen, het gezicht of de tong als gevolg van anafylaxie worden in verband gebracht met de vaccins. Deze bijwerkingen zijn zeldzaam en komen voor bij maximaal 1 op de 1.000 mensen.

Lees ook:   Turkse Nederlandse Zaan...

“We ontdekten dat zowel BNT162b2- als mRNA-1273 COVID-19-vaccins geassocieerd zijn met orofaciale bijwerkingen en dat er heterogeniteit is in de beschrijving van bijwerkingen wereldwijd”, schrijft Cirillo.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button