web analytics
11:11 Dubbele getallen
BoekenPolitiek-Elite

Build Back Better Klaus Schwab Boek

e417db984f68585058d163cb7ff85727 AnGel-WinGs.nl

”Lang voordat de pandemie de wereld overspoelde, was de sociale onrust wereldwijd toegenomen, dus het risico is niet nieuw, maar is versterkt door COVID-19. Er zijn verschillende manieren om te definiëren wat sociale onrust inhoudt, maar de afgelopen twee jaar hebben er meer dan 100 belangrijke protesten tegen de regering plaatsgevonden over de hele wereld, in zowel rijke als arme landen, van de gele hesjesrellen in Frankrijk tot demonstraties tegen sterke mannen in landen als Bolivia, Iran en Soedan.

De meesten (van de laatstgenoemden) werden onderdrukt door brute repressie, en velen gingen in winterslaap (zoals de wereldeconomie) toen regeringen hun bevolking dwongen tot lockdowns om de pandemie in te dammen. Maar nadat het verbod om in groepen samen te komen en de straat op te gaan is opgeheven, is het moeilijk voor te stellen dat oude grieven en tijdelijk onderdrukte sociale onrust niet opnieuw zullen uitbarsten, mogelijk met hernieuwde kracht. In het post-pandemie-tijdperk zal het aantal werklozen, bezorgd, ellendig, wrokkig, ziek en hongerig zijn dramatisch gestegen. Persoonlijke tragedies zullen toenemen, die woede, wrok en ergernis aanwakkeren bij verschillende sociale groepen, waaronder werklozen, armen, migranten, gevangenen, daklozen, al degenen die buitengesloten zijn …

Hoe kan al deze druk niet eindigen in een uitbarsting? Sociale verschijnselen vertonen vaak dezelfde kenmerken als pandemieën en, zoals opgemerkt op de vorige pagina’s, zijn omslagpunten in gelijke mate van toepassing op beide.

Wanneer armoede, een gevoel van rechteloosheid en machteloosheid een bepaald omslagpunt bereiken, wordt ontwrichtende sociale actie vaak de laatste optie.
In de vroege dagen van de crisis herhaalden prominente personen dergelijke zorgen en maakten ze de wereld attent op het toenemende risico van sociale onrust. Jacob Wallenberg, de Zweedse industrieel, is een van hen.

Lees ook:   Het werkt voor geen anderhalve meter : Jensen

In maart 2020 schreef hij: “Als de crisis lang duurt, zou de werkloosheid 20-30 procent kunnen bereiken, terwijl economieën met 20-30 procent kunnen krimpen … Er zal geen herstel zijn.

Er zal sociale onrust ontstaan. Er zal geweld zijn. Er zullen sociaaleconomische gevolgen zijn: dramatische werkloosheid. Burgers zullen dramatisch lijden: sommigen zullen sterven, anderen zullen zich vreselijk voelen. ” [62] We zijn nu voorbij de drempel van wat Wallenberg als ‘zorgwekkend’ beschouwde, met een werkloosheid van meer dan 20% tot 30% in veel landen over de hele wereld en waarbij de meeste economieën in het tweede kwartaal van 2020 zijn gekrompen boven een niveau dat eerder werd beschouwd. van zorg. Hoe gaat dit verlopen en waar is de kans op sociale onrust het grootst en in welke mate?”

 

 

COVID-19: The Great Reset | Klaus Schwab | download

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien