web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Humans of the GREAT RESET: Hoe de toekomst eruit zou kunnen zien in 2021 – als de heersende elites hun zin hebben

Nu vaccins aan de gang zijn, lijkt de mensheid de strijd tegen het coronavirus te winnen. Maar sommige elites die een ‘Great Reset’ na het coronavirus plannen, willen niet terug naar normaal. Dit is wat ze in plaats daarvan hebben gepland.

Toen lockdowns en maskermandaten het afgelopen jaar een onderdeel van het dagelijks leven werden, vroegen politici over de hele wereld hun burgers om “The New Normal” te accepteren De uitdrukking werd alomtegenwoordig, maar naarmate vaccins dichter bij de implementatie kwamen, werd die uitdrukking vervangen door een nieuwe, “The Great Reset”, die werd gebruikt om de monumentale veranderingen in de menselijke samenleving te beschrijven die nodig zijn in een post-coronavirus-wereld.

De ‘Great Reset’, die in mei werd onthuld door de Britse prins Charles en Klaus Schwab van het World Economic Forum, is een ambitieus plan om een ​​meer gelijkwaardige, geldloze, geïntegreerde en duurzame mondiale samenleving te creëren. Wereldleiders hebben schijnbaar het plan ondertekend, met als slogan ‘Build Back Better’ een prominente plaats in de campagneberichten van de aankomende Amerikaanse president Joe Biden.

Achterstallige liberalisering of een technocratische nieuwe wereldorde? De meningen over het plan zijn verdeeld tussen degenen die denken dat het het schot in de arm is dat de wereld nodig heeft, en degenen die denken dat Cyberpunk 2077 eruit zal zien als een utopische droomwereld. Wat je mening ook is, hier is een blik op het ‘nieuwe normaal’ dat te wachten staat in 2021 en daarna.

Vaccinpaspoorten voor iedereen

Zelfs het World Economic Forum (WEF) heeft erkend dat het afgeven van immuniteitspaspoorten of vaccinatiecertificaten “controversieel” zou kunnen zijn Dat weerhield regeringen er echter niet van om met het idee te spelen. Groot-Brittannië ‘onderzoekt’ het idee om een ​​digitale database met ‘vrijheidspaspoorten’ te creëren die alleen toegang zou geven tot openbare plaatsen aan mensen die een negatieve Covid-test kunnen bewijzen, terwijl Ierland en Israël hebben gesproken over het verbieden van niet-gevaccineerde personen uit bepaalde ruimtes. Frankrijk mag de niet-gevaccineerde personen uit het openbaar vervoer verbieden .

(Als je mensen weigeren moet omdat ze geen vaccin kregen—-> dan werkt het vaccin ook niet<)

Zulke stappen zijn fel bekritiseerd door voorstanders van burgerlijke vrijheden, maar degenen die ze pushen, maakt het niet uit. “Bereid je nu voor op een vorm van gezondheidspaspoort”, schreef de voormalige Britse premier Tony Blair  vorige week. ‘Ik ken alle bezwaren, maar het zal gebeuren. Het is de enige manier waarop de wereld zal functioneren en dat lockdowns niet langer de enige manier zijn om te handelen. “

Regeringen zijn misschien niet in staat om burgers te dwingen een overhaaste en doorzeefde prik onder schot te nemen, maar dat hoeft niet. De luchtvaartindustrie heeft al gezegd dat het een vaccinatiebewijs nodig zal hebben om komend jaar te vliegen, waardoor wannabe reizigers een simpele keuze hebben: de prik nemen of thuis blijven. Budgetmaatschappij Ryanair heeft het idee samengevat tot een botte slogan : “Jab & go!”

Digitale ID’s en sociale kredietscores

Uw vaccinatierecord is slechts één facet van uw identiteit waartoe de architecten van de Grote Reset toegang willen hebben. In een bericht op kerstavond stelde het WEF een ambitieus plan op om een app voor digitale identiteit te creëren die erop gericht is een officiële identiteit te geven aan meer dan een miljard mensen over de hele wereld die naar verluidt geen identiteit hebben. Het registreren van de wereldbevolking is een doel dat wordt gedeeld door de Verenigde Naties , en de voorgestelde app van het WEF zou gebruikers in staat stellen om verbinding te maken met ‘slimme steden’, gezondheidszorg en financiële diensten, reis- en winkelaanbieders en overheidsdiensten.

 

Samen met het idee van gezondheidspaspoorten kan men zich gemakkelijk een wereld voorstellen waarin niet-gevaccineerde personen kunnen worden uitgesloten van deze essentiële diensten. Het Internationaal Monetair Fonds gaat echter nog een stap verder en stelt deze maand voor dat AI-algoritmen kunnen worden gebruikt om iemands posts op sociale media te scannen om hun kredietscore te bepalen.

Te veel anti-vax-berichten op Facebook gemaakt? Sorry, vriend, lening geweigerd.

Ongelijkheid op steroïden

Voorstanders van de Great Reset praten over het opbouwen van een meer gelijkwaardige, rechtvaardige economie na Covid. Maar als de huidige trends iets te bieden hebben, lijkt die economie meer op middeleeuws feodalisme, met een klein groepje miljardairs bovenaan en de rest van ons onderaan.

Vergrendelingen zijn rampzalig geweest voor eigenaren van kleine bedrijven. San Francisco heeft bijvoorbeeld de helft van zijn kleine bedrijven zien sluiten, terwijl New Orleans, sterk afhankelijk van toerisme en gastvrijheid, 45 procent van zijn kleine bedrijven heeft verloren. De situatie is overal ter wereld hetzelfde, met landen als Ierland die deze winter een tweede lockdown hebben geïmplementeerd, waarbij meer bedrijven failliet gingen .

De miljardairs van de wereld doen het echter spectaculair goed. Amerika’s drie-komma titanen groeide hun rijkdom met bijna een biljoen dollar sinds de pandemie begon. Amazon behaalde in 2020 uitbarstingen voor het tweede kwartaal, verdiende in die periode $ 89 miljard en groeide het fortuin van CEO Jeff Bezos tot $ 200 miljard. De gecombineerde rijkdom van de 12 rijkste Amerikanen – waaronder Facebook-CEO Mark Zuckerberg en Microsoft-CEO en vaccinevangelist Bill Gates – groeide met maar liefst 40 procent.

Nu de lockdowns doorgaan tot in 2021, zijn er geen aanwijzingen dat deze trend op korte termijn zal worden gekeerd.

Dit alles is een goed voorteken voor de wereld die door het WEF wordt voorgesteld. Volgens de beruchte promotievideo van de organisatie zal de gemiddelde persoon in 2030 ‘niets bezitten en gelukkig zijn’. Goederen en diensten zullen in plaats daarvan worden gehuurd van bedrijven en geleverd door drones, een opstelling die alleen Amazon kan bieden.

Een nieuwe impuls voor milieubewustzijn

Voordat Covid toesloeg, was klimaatverandering – een echt, maar sterk gepolitiseerd probleem – de favoriete kwestie van regeringen over de hele wereld, toen leiders over elkaar heen vielen om naderende data aan te kondigen voor de geleidelijke afschaffing van fossiele brandstoffen. De voorstanders van de Grote Reset zijn niet anders, en voorzien tegen 2030 een wereldwijd koolstofbelastingstelsel, waarbij burgers vlees eten als “een incidentele traktatie, geen hoofdbestanddeel. Voor het welzijn van het milieu. ” 

Wereldleiders zullen waarschijnlijk 2021 van start gaan door hun beloften voor een koolstofvrije toekomst te hernieuwen, koste wat het kost. Joe Biden heeft bijvoorbeeld beloofd de VS onmiddellijk na zijn aantreden te ondertekenen voor het klimaatakkoord van Parijs.

Hoewel de gemiddelde persoon de komende maanden en jaren misschien iets meer betaalt voor het voorrecht om een ​​auto te besturen of een biefstuk te eten, zal de echte verandering volgens het WEF voelbaar zijn tegen 2030, wanneer de klimaatverandering een miljard mensen verdrijft, waardoor een ongekende vluchtelingenstroom ontstaat. Volgens de voorwaarden van de Great Reset “zullen we vluchtelingen beter moeten verwelkomen en integreren.”

Voor het westen betekent een golf van klimaatvluchtelingen meer concurrentie om banen en een groeiende onderklasse in de landen die hen opvangen . Ze krijgen echter ook de kans om “niets te bezitten en gelukkig te zijn”, net als de rest van ons. .

En het WEF kan rekenen op legioenen ‘grassroots’-activisten om dit beleid op de massa te drukken. Haar jeugdafdeling – de Global Shapers Community – was vorig jaar betrokken bij de klimaatmarsen en de leiders van de gemeenschap zijn getraind door het Climate Reality Project , een activistische organisatie die wordt geleid door WEF-trustee Al Gore. Verwacht dat deze activisten klimaatactie eisen wanneer het WEF in januari bijeenkomt in Davos, Zwitserland.

De echte en onwerkelijke vervaging – discussie wordt gecensureerd

Nu WEF-leden letterlijk hun eigen activistische bewegingen financieren, zal het moeilijk worden om van bovenaf te onderscheiden van veranderingen aan de basis. In het geval van het streven van het WEF naar een nieuw milieubewustzijn, zitten Greta Thunberg en British Petroleum in hetzelfde team . Als het gaat om een ​​nieuwe invulling van het kapitalisme, werken paus Franciscus en Mastercard samen om bedrijven meer zeggenschap te geven over culturele en politieke kwesties. Wat het gezondheidsbeleid betreft, lijkt het WEF en inderdaad een groot deel van de media in de wereld oké om Bill Gates te laten beslissen over de toekomst van medicijnen en ziektepreventie.

Bespreek echter alle tegenstrijdigheden en problemen die inherent zijn aan deze post-Covid-voorspellingen, en je wordt bestempeld als een complottheoreticus . Nu ’s werelds socialemediagiganten allemaal hard optreden tegen samenzweringsinhoud, valt nog te bezien waar de grens tussen ‘ gevaarlijke ‘ desinformatie en legitieme kritiek in 2021 zal worden getrokken.

 

Het is echter geen sinecure om te zeggen dat Silicon Valley in 2021 meer zeggenschap zal hebben over wat er niet te bespreken is. Alleen al in 2020 censureerde Twitter de president van de Verenigde Staten en verbood een nationale krant wegens het rapporteren van schadelijke informatie over zijn tegenstander. Als het gaat om inhoud die wordt gebrandmerkt als ‘samenzweringstheorie’, zal de discussie vanaf nu naar alle waarschijnlijkheid meer en niet minder beperkt zijn.

Te midden van de wereldwijde onrust die is veroorzaakt door de coronavirus-pandemie, is het gemakkelijk voor te stellen dat wereldleiders en bedrijven profiteren van de chaos om meer controle over de bevolking op te leggen. Prins Charles zelf beschreef onze turbulente tijden zelfs als een ‘gouden kans’ om ‘grote visies op verandering ‘ waar te maken .

De verhuizers en shakers die elk jaar naar de top van het World Economic Forum in Davos reizen, hebben echter al eerder gepocht over hun ‘grote’ plannen, van ‘ Shaping the Post-Crisis World ‘ uit 2009 tot ‘ The Great Transformation  uit 2012 . ” De daadwerkelijke implementatie van de ‘Grote Reset’ zal afhangen van de verbeeldingskracht en ambitie van regeringen en hun zakelijke partners, en hoe goed dit in strijd is met de economische noodzaak en het publieke verzet.

De meest waarschijnlijke uitkomst is dat de reset stukje bij beetje wordt uitgerold. Hoe dan ook, de suggesties van het WEF zullen zeker de discussie blijven vormen, lang nadat de dreiging van het coronavirus is afgenomen.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥