...
Politiek-Elite

DE WAARSCHUWING VAN EDWARD SNOWDEN: SURVEILLANCE-MAATREGELEN ZULLEN DE PANDEMIC UITBREIDEN

DE WAARSCHUWING VAN EDWARD SNOWDEN: SURVEILLANCE-MAATREGELEN ZULLEN DE PANDEMIC UITBREIDEN

Edward Snowden heeft een waarschuwing voor degenen die de vrijheid opgeven voor een vals gevoel van veiligheid: de tijdelijke maatregelen voor massaal toezicht zullen allesbehalve tijdelijk zijn. Snowden zegt dat deze maatregelen het niet waard zijn om nog meer vrijheid op te geven.

Niets is zo permanent als een tijdelijk overheidsprogramma, en de beruchte klokkenluider Edward Snowden luidt de noodklok over de massale surveillance in Orwell, die deze coronaviruspandemie nog lang zal overleven.

De voormalige CIA-aannemer, wiens lekken de omvang van spionageprogramma’s in de Verenigde Staten blootlegden, waarschuwt dat als deze technologie eenmaal uit de doos is gehaald, het moeilijk zal zijn om hem terug te zetten. “Als we noodmaatregelen zien, vooral vandaag, zijn ze vaak plakkerig”, zei Snowden in een interview met het Copenhagen International Documentary Film Festival .

De noodsituatie wordt vaak uitgebreid. Dan voelen de autoriteiten zich op hun gemak bij een nieuwe macht. Ze beginnen het leuk te vinden.

Stroom is corrupt. Het heeft altijd en zal altijd zijn. Maar de mensen voelen zich vertrouwd met de regeringsfunctionarissen die over hen regeren, hun geld stelen en hen vertellen wat ze moeten doen. We zijn omgevormd tot slaven van de regering en Snowden zegt dat het alleen maar erger zal worden.

Beveiligingsdiensten zullen binnenkort nieuwe toepassingen voor de technologie vinden. En wanneer de crisis voorbij is, kunnen regeringen nieuwe wetten opleggen die de noodregels permanent maken en deze uitbuiten om de dissidentie en politieke oppositie te bestrijden .

Neem de voorstellen om de uitbraak te volgen door locatiegegevens van mobiele telefoons bij te houden .

Lees ook:   De tweede golf : Jensen

Dit kan een krachtige methode zijn om de verspreiding van het virus en de bewegingen van mensen die het hebben op te sporen. Maar het zal ook een verleidelijk instrument zijn om terroristen of andere potentiële vijanden van de staten op te sporen. -Het volgende web

Dit virus is tot dusver door de heersende klasse een excuus geweest om permanente tirannie in te stellen. Zoals ik eerder heb gezegd, ben ik veel minder bang voor dit virus dan voor de reactie van de regering erop. Snowden is dat ook. Hij is vooral bezorgd over het feit dat beveiligingsdiensten kunstmatige intelligentie toevoegen aan alle andere bewakingstechnieken die ze hebben. ‘Ze weten al waar je naar kijkt op internet’, zei hij. ‘Ze weten al waar je telefoon naartoe gaat. Nu weten ze wat je hartslag is, wat je hartslag is. Wat gebeurt er als ze deze beginnen te mengen en er kunstmatige intelligentie op toepassen? ‘

Over de ernst van deze pandemie valt niet te twisten, maar het opgeven van fundamentele mensenrechten en waardigheid aan de regering geeft in wezen op en staat toe dat je de rest van je leven tot slaaf wordt gemaakt.

https://prepareforchange.net/2020/05/24/edward-snowdens-warning-surveillance-measures-will-outlast-the-pandemic/

Gerelateerde artikelen

Back to top button