web analytics

Wat als de grote lock down een fout was…?

 

Angry people screaming

Van Californië tot New Jersey protesteren Amerikanen op straat. Ze eisen een einde aan huisarrestbevelen van overheidsfunctionarissen naar aanleiding van een virusuitbraak die zelfs volgens de laatste Amerikaanse regeringsaantallen minder levens zal eisen dan de seizoensgriepuitbraak van 2017-2018.

In de hele VS zijn miljoenen bedrijven gesloten door een ‘executive order’ en het werkloosheidscijfer is omhooggeschoten naar niveaus die sinds de Grote Depressie niet meer zijn waargenomen. Amerikanen, die hun reële lonen hebben zien dalen dankzij de monetaire wanpraktijken van de Federal Reserve, merken dat ze in armoede terechtkomen en in de rij staan. Het is net een horrorfilm, maar het is echt.

Vorige week waarschuwde de secretaris-generaal van de VN dat een wereldwijde recessie als gevolg van de wereldwijde blokkering van het coronavirus “honderdduizenden extra kindersterfgevallen per jaar” zou kunnen veroorzaken. Op het moment van schrijven zijn er naar verluidt wereldwijd minder dan 170.000 gestorven aan het coronavirus.

Veel Amerikanen zijn de afgelopen maand ook overleden omdat ze niet de medische zorg konden krijgen die ze nodig hadden. Kankerbehandelingen zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Levensreddende operaties zijn uitgesteld om plaats te maken voor gevallen van coronavirus. Ondertussen ontslaan ziekenhuizen duizenden omdat de verwachte coronavirusgevallen niet zijn gekomen en de ziekenhuizen gedeeltelijk leeg zijn.

Wat als de ‘genezing’ erger is dan de ziekte?

Landen als Zweden die hun economie niet hebben afgesloten en de bevolking onder huisarrest hebben geplaatst, doen het niet slechter dan landen die dat wel deden. Het aantal doden per miljoen door Zweden als gevolg van coronavirus is lager dan in veel gesloten landen.

Lees ook:   Rusland bereidt zich voor op nucleaire oorlog

Evenzo doen Amerikaanse staten die burgers niet hebben gearresteerd omdat ze alleen maar op het strand hebben gelopen, het niet slechter dan degenen die dat wel deden. Gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, zei vorige week: “We hebben onze bedrijven open kunnen houden en mensen een persoonlijke verantwoordelijkheid kunnen laten nemen.” South Dakota heeft in totaal zeven coronavirussterfgevallen geregistreerd.

Kentucky, een streng afgesloten staat, is vijf keer zo dicht bevolkt als South Dakota, maar heeft wel twintig keer meer coronavirusdoden. Als lockdown en huisarrest het antwoord zijn, moeten die cijfers dan niet worden teruggedraaid, waarbij South Dakota een massale dood ziet terwijl Kentucky de coronaviruskogel ontwijkt?

Toen Anthony Fauci voor het eerst waarschuwde dat er twee miljoen zouden sterven, was er een race tussen federale, staats- en lokale functionarissen om te zien wie de grondwet het snelst zou kunnen scheuren. Toen vertelde Fauci ons dat als we doen wat hij zegt, er maar een kwart miljoen zou sterven. Ze sloten Amerika nog harder af. Vervolgens kondigden ze met weinig meer dan schouderophalen aan dat er maximaal 60.000 zouden sterven, maar misschien minder. Dat is zeker verschrikkelijk, maar het is gewoon een hooggemiddeld griepseizoen.

Stel je voor dat we zelfs maar een fractie van de middelen zouden hebben gebruikt om de hele bevolking op te sluiten en ons zouden concentreren op het bieden van hulp en bescherming aan de meest kwetsbaren – ouderen en mensen met ernstige medische aandoeningen. We hadden deze mensen kunnen beschermen en hadden nog steeds een economie om naar terug te keren toen het virus zijn gang was gegaan. En het zou ons ook geen zes biljoen dollar hebben gekost.

Lees ook:   Derk en de politietaser

Regeringen hebben niet het recht of de bevoegdheid om ons te vertellen welke zakelijke of andere activiteit “essentieel” is. Alleen in totalitaire staten eist de regering deze bevoegdheid op. We moeten al degenen aanmoedigen die vreedzaam opstaan ​​en een boekhouding eisen van hun gekozen leiders. Ze zouden hiermee niet weg kunnen komen.

https://www.wakingtimes.com/2020/04/22/what-if-the-lockdown-was-all-a-big-mistake/

Gerelateerde artikelen

Back to top button