web analytics
11:11 Dubbele getallen

Gigantische Amerikaanse militaire oefening gepland in Europa met honderden Amerikaanse tanks die door Duitsland rollen

Met 20.000 soldaten is het de grootste overplaatsing van Amerikaanse troepen naar Europa sinds 25 jaar. Duitsland wordt het centrale knooppunt in de “Defender Europe” -oefening met honderden tanks op wegen, rails en water. In Europa en de Verenigde Staten is de laatste fase van de voorbereidingen voor een enorme krachtsinspanning begonnen. De Amerikaanse strijdkrachten repeteren met NAVO-partners om in korte tijd enorme troepen in te zetten voor een oorlog in Oost-Europa. Een groot deel van het oorlogsmateriaal komt uit de VS en wordt door heel Europa vervoerd met Duitsland als centrale hub.

Volgende week zal het leger details bespreken in een Berlijnse kazerne. Maar er is al veel bekend. De oefening kan in veel delen van Duitsland tot verstoringen leiden en is een uitdaging voor de Duitse strijdkrachten.

Wanneer zijn er storingen? De oefening start in januari. De belangrijkste inzetperiode van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa loopt van februari tot mei. Alleen al uit de VS zijn er 8.600 wielvoertuigen en meer dan 1.100 rupsvoertuigen. De meeste hiervan zullen echter pas in april en mei naar het oosten worden verplaatst. Tijdens de paasvakantie (Paaszondag is 12 april) blijft de situatie naar verwachting rustig. Op de wegen is het transport vooral ’s nachts onderweg, zodat er weinig overlast is. Vanaf half mei begint het retourtransport. Het moet in juli worden afgerond. Er zullen dan weer militaire konvooien op pad zijn, maar in korte tijd niet zoveel voertuigen.

Hoe komen materiaal en soldaten in Europa? Voor verplaatsingen zullen machines landen op de luchthavens in Berlijn-Tegel, Frankfurt, Hamburg, München, Neurenberg en Ramstein, aldus staatssecretaris van Defensie Peter Tauber. Bremen kan worden toegevoegd. Slechts een fractie van de materialen komt per vliegtuig aan. Gevechtstanks, gepantserde personendragers, houwitsers en andere uitrusting worden per schip geleverd. Vanuit de havens van Antwerpen, Vlissingen en Bremerhaven gaat de reis later door Duitsland.

Hoe is het verkeer in Duitsland? Een deel van de materialen wordt verder over het water vervoerd. Hiervoor zijn de binnenhavens Duisburg, Bremen en Krefeld gepland. Het zware materieel wordt voornamelijk per trein vervoerd. Maar er komen ook veel militairen op de weg. In Duitsland zijn drie grote assen gepland. Vanaf Düsseldorf gaat het verder op een noordelijke route via Hannover en Maagdenburg naar Frankfurt / Oder. De zuidelijke route van Düsseldorf loopt via Mannheim, Neurenberg en Dresden naar Görlitz. Daarnaast worden konvooien gepland vanuit Bremerhaven in een noord-zuidrichting langs een verbinding Hannover-Frankfurt / Main-Mannheim.

Lees ook:   Waarom heeft een gezin minder te besteden?

Kunnen de constructies hiermee omgaan? De voorbereidingen gaan ver terug, vaste routes werden gecontroleerd om te zien of ze ontworpen waren voor de zware lasten. Tanks en andere grote uitrusting van het Amerikaanse leger werden in Mannheim geïnspecteerd, gewogen en gemeten door de Duitse strijdkrachtenlogistiek. De oefening was ook de gelegenheid in heel Europa om constructies dienovereenkomstig te renoveren of te versterken. Militaire experts sluiten echter niet uit dat het zware materieel ook schade zou kunnen veroorzaken.

Waar vindt de oefening plaats? De oefening heeft betrekking op tien landen, met de nadruk op Polen en de Baltische staten. Binnen het grotere scenario zijn er ook andere oefenscenario’s en locaties in Duitsland. In Grafenwörth in Beieren en op het oefenterrein Bergen op de Lüneburger Heide wordt ook gevochten. Onderdeel van “Defender Europe” is ook de afhandeling van aanvullende aanvallen in cyberspace. Nieuwe apparatuur en gemeenschappelijke beveiligde communicatie worden getest. In totaal zullen 37.000 soldaten uit 18 landen oefenen. Naast de 20.000 Amerikaanse soldaten uit de VS zijn er al 9.000 in Europa gestationeerd.

Wordt al het materiaal verzonden vanuit de VS?

Nee, maar daarnaast haalt het Amerikaanse leger ook oorlogsmateriaal dat meestal in enorme bewaakte magazijnen wordt bewaard. Uit een totaal van vier zogenaamde “Army Prepositioned Stocks” moeten 13.000 voertuigen en containers worden aangevoerd. In Duitsland zijn er dergelijke magazijnen in Dülmen, Miesau in de Pfalz en tijdelijk in Mannheim. Binnen 96 uur moet het materiaal compleet zijn met de gevechtseenheden. Een gepantserde brigade van de National Guard ontvangt M1 tanks en Paladin houwitsers van Europese opslaglocaties van het Amerikaanse leger voor de oefening.

Wat gebeurt er langs de routes? De soldaten zullen onderweg moeten stoppen, de nacht doorbrengen, defecten repareren. Hiervoor zijn een aantal locaties gepland en er zijn rustplaatsen langs de transportroutes: in Rheindahlen bij Mönchengladbach, in Augustdorf bij Bielefeld, Burg bij Magdeburg, Lehnin bij Potsdam, Oberlausitz, Garlstedt bij Bremen, Stadtallendorf bij Marburg en in Frankenberg (Saksen). De Bundeswehr creëert op drie van deze locaties ook zogenaamde “Convoy Support Centers”, waar uitgebreide infrastructuur zal komen voor de grote transporten: op de militaire oefenterreinen in Garlstedt bij Bremen en in Oberlausitz, en in Burg bij Magdeburg. Op het militaire oefenterrein van Bergen, ten noorden van Hannover, wordt een speciale tankinstallatie gebouwd.

Lees ook:   Als u dit leest bent u vannacht niet gestorven door een Russische kernbom – Dat valt weer mee

Wat draagt ​​Duitsland bij? In de Verenigde Staten wordt de geboden ondersteuning zeer gewaardeerd en gewaardeerd. De bevelhebbende generaal van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa, Christopher G. Cavoli, sprak tijdens een persconferentie van steun op een “zeer belangrijk niveau”. De Bundeswehr coördineert en beveiligt de transporten in Duitsland en levert de meeste kwartalen en voorraden voor de passerende eenheden. Dit wordt “Host Nation Support” genoemd. 1.500 soldaten worden tijdens de piekuren in Duitsland ingezet om de Amerikanen te ondersteunen, 1.200 anderen nemen deel aan gevechtsoefeningen.

Martin Schelleis, inspecteur van de strijdkrachtenbasis, noemt “Defender Europe” een uitdaging, niet alleen voor de Duitse strijdkrachten, maar ook voor de partners van de staat, de districten en de politie. “Niet in het minst ook voor de Duitse bevolking. We doen er alles aan om de impact van het verkeer te minimaliseren, maar het zal merkbaar zijn dat we militaire transporten op Duitse wegen zullen zien.” Hij vraagt ​​om uw begrip voor het ongemak.

Wat is het nut? De annexatie van de Krim heeft geleid tot een heroverweging van de kant van de VS en de NAVO, omdat Rusland opnieuw wordt behandeld als een potentiële bedreiging.De oefening gaat over het opdoen van ervaring en tanden laten zien met het verhoopte proces. In het geval van een crisis in Europa moeten de VS en hun bondgenoten grote aantallen eenheden snel kunnen verplaatsen en effectief kunnen samenwerken. “Deze capaciteit is belangrijk om op korte termijn kracht te tonen, onze bereidheid om op te treden kalmeert onze bondgenoten en schrikt potentiële tegenstanders af”, zei generaal Cavoli, commandant van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa. De oefening zal ook een test zijn voor het nieuwe “Joint Support and Enabling Command” van de NAVO, dat nog in aanbouw is in Ulm in Duitsland. Het heeft tot taak ervoor te zorgen dat militair materieel en troepen in een crisissituatie snel de landsgrenzen overschrijden. Als logistiek commando coördineert het de overdrachten.

Lees ook:   Geile oxfam medewerkers

Zijn er protesten? Linkse leden van de Bondsdag staan ​​achter een initiatief genaamd “Stop Defender 2020”, dat bedoeld is om “de informatiestroom en mobilisatie tegen deze uitgebreide oorlogssimulatie” op internet te ondersteunen. In ten minste twee steden zijn de vergaderingen van de Network Peace Cooperative gepland voor januari, inclusief de Attac en Rising Movements. Daar worden ook blokkades besproken. Tegenstanders bekritiseren vooral dat Rusland wordt uitgelokt, wat tot verdere escalaties kan leiden. Het tijdsbestek wordt ook bekritiseerd, op 8 mei viert Rusland de 75e verjaardag van de overwinning op het “Duitse Rijk” in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast wordt klimaatbescherming genoemd als kritiek op de grootschalige oefening.

Anders is de politieke situatie tot dusver grotendeels stil geweest. Tijdens een 2016 manoeuvre in Polen met 30.000 soldaten, voormalig federaal minister van Buitenlandse Zaken en nu Bondspresident Frank-Walter Steinmeier was de situatie kritiek: “. Wat we niet moeten doen is nu verder brandstof de situatie met luide wapengekletter en oorlogskreten Wie is van mening dat symbolische tankparades aan de oostgrens van het Bondgenootschap meer veiligheid zullen creëren, is een vergissing. Hij werd zwaar bekritiseerd door de CDU. Rusland organiseert regelmatig militaire manoeuvres aan de grens met Polen en de Baltische landen.

De crisis in Iran Een woordvoerder van het Amerikaanse leger in Europa verklaarde onlangs nog dat de huidige status van planning voor “Defender Europe” niet werd beïnvloed door de ontwikkelingen in het Midden-Oosten: “We volgen de situatie nauwlettend. De situatie zou hebben bleef voorlopig ongewijzigd, ook na de Iraanse raketaanvallen op Amerikaanse doelen in Irak.

Francis Tawiah (Duisburg – Duitsland)

https://www.modernghana.com/news/978793/gigantic-us-military-exercise-planned-in-europe.html

Zeer vreemde zaak… moeten we thuis blijven en mogen we vrij omdat er oorlog komt?
Nou dan zijn je laatste dagen wel geteld.

Zeker als ze Rusland gaan uitdagen en aanvallen!!!!!!!! Als ze dat gaan doen dan zijn ze echt niet goed wijs!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button