web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Britten kiezen dus wederom voor Brexit.

De media deed toch voorkomen dat men het niet zo eens was met die Brexit?
Hmmz…

Exitpoll: Conservatieven winnen verkiezingen met grote meerderheid, brexit kan doorgaan

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4953496/verkiezingen-verenigd-koninkrijk-conservatieven-winnen-johnson

De Britse Conservatieven hebben de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk gewonnen met een grote meerderheid, lijkt na de exitpoll die zojuist gepubliceerd is. Uit de eerste prognose van de BBC blijkt dat de Conservatieven 368 zetels halen in het Lagerhuis dat 650 zetels telt.

Brexit op 31 januari 2020

Een paar maanden geleden werden voorstellen van Johnson geblokkeerd. Hij had toen onvoldoende stemmen om – zoals hij zo vaak had beloofd – in oktober de brexit door te voeren. Tijdens een toespraak zei Johnson liever ‘dood in een greppel’ te liggen dan de brexit weer uit te stellen.

Brexit werd toch uitgesteld, maar duidelijk is dat de premier van het Verenigd Koninkrijk nu niet in een greppel ligt. Met voldoende steun in het parlement kan er voor de wet gestemd worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal er dan op 31 januari 2020 een brexit met een deal plaatsvinden.

 

Geenstijl:

https://www.geenstijl.nl/5151005/uk-elections-live-het-tweede-brexit-referendum/

Geert Wilders noemt de kolossale overwinning van Boris Johnson ’geweldig nieuws’. De PVV-voorman concludeert dat er nu sowieso een Brexit komt: „De EU raakt een lidstaat kwijt. Meer landen zullen nu volgen. Nationale soevereiniteit wordt de nieuwe keuze. Minder immigratie, geen Green Deal en weer baas over eigen land!”

Lees ook eens:   Isis is terug, waar waren ze dan?

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1655287428/nederlandse-politici-nu-snelle-brexit

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥