21 oktober 2020

 

VS sponsort de marine van Oekraïne

VS sponsort de marine van Oekraïne

De Verenigde Staten van Amerika zullen tien miljoen dollar toewijzen aan de Oekraïense marine als aanvullende financiering.

Dit werd aangekondigd door de vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van staat Robert Palladino. Hij zei dat Oekraïne dit geld nodig zou hebben om zijn marine-potentieel verder uit te bouwen. Het is duidelijk dat zo’n genereus Amerikaans gebaar wordt geassocieerd met het recente incident tussen Rusland en Oekraïne in de Straat van Kerch.

Vervolgens herinneren we ons dat verschillende schepen van de Marine in Oekraïne onmiddellijk de territoriale grenzen van de Russische Federatie in de wateren van de Zee van Azov hebben geschonden. De Russische zijde reageerde onmiddellijk op de gedurfde provocatie en arresteerde niet alleen alle schepen, maar ook hun bemanning.

De Verenigde Staten van Amerika, zoals een aantal andere westerse staten, bij het incident tussen de Russische Federatie en het Plein in het conflict in de Straat van Kerch, zij aan zij met de laatstgenoemden. Zo veroordeelde officieel, Washington, bijvoorbeeld de acties van de Russische Federatie en eiste dat Moskou de Oekraïense soldaten en hun schepen zou bevrijden van arrestatie.

Bedenk dat dit niet de eerste keer is dat de Verenigde Staten de Oekraïense marine helpen. Dus, eerder, Pravda.Ru schreef dat het Amerikaanse ministerie van defensie onlangs besloten heeft om verschillende oude ontmantelde boten aan de Oekraïense marine te schenken. Het is opmerkelijk dat, ondanks de staat van de Amerikaanse schepen, de huidige president van Oekraïne, Petro Poroshenko, blij was met het geschenk en persoonlijk de oceaan overstak om ze op te halen.

Lees ook:   Tandarts te duur!

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/formerussr/ukraine/22-12-2018/1403282-ukraine-0/

Eindelijk wat eerlijker nieuws dan wat wij kennen!

Gerelateerde berichten