web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Irak wil de Amerikaanse militaire basis vragen om af te sluiten

Irak wil de Amerikaanse militaire basis vragen om af te sluiten

Iraakse afgevaardigden waren woedend over het bezoek van Donald Trump aan de Amerikaanse militaire basis in hun land. Wat weerhoudt Irak ervan de samenwerking met de VS te verbreken?

“Trump moet zijn grenzen kennen. De Amerikaanse bezetting van Irak is voorbij”, citeerde de Washington Post en noemde de AP als het hoofd van een van de twee belangrijkste coalities in het Iraakse parlement, Islah, Sabah al-Saidi. Trump, zei hij, “glipte” Irak binnen, “alsof Irak een van de staten van de Verenigde Staten is.” Irak zou geen platform moeten zijn voor Amerikanen om hun rekeningen met Russen en Iraniërs in de regio te regelen, “zei een ander factie-lid.

Merkte op dat Trump geen ontmoeting had met functionarissen in Bagdad. De geplande ontmoeting met premier Adel Abdul-Mahdi is geannuleerd vanwege “meningsverschil” over een aantal overeenkomsten, aldus het kabinet van de premier.

Bedenk dat de Amerikaanse president woensdag de vliegbasis Ain al-Assad bezocht, 100 km ten westen van Bagdad. Trump zei dat hij niet van plan is meer dan 5000 troepen uit Irak terug te trekken, omdat de basis kan worden gebruikt als het nodig is om ISIS in Syrië aan te vallen. (ja, ja) Trump ondernam deze reis nadat hij een decreet ondertekende over de terugtrekking van het Amerikaanse contingent uit Syrië , omdat, naar zijn mening, de strijd tegen LIH grotendeels voltooid is en dat de restanten van terroristen door Turkije verpletterd zullen worden.

In 2003 vielen de Verenigde Staten Irak binnen om het regime van Saddam Hoessein te vernietigen en vanaf daar in 2011. In 2014 keerden de Amerikanen terug op verzoek van de Iraakse regering om te helpen bij de nederlaag van de ISIS-groep, die Bagdad naderde.

Lees ook:   Open je ogen!!!

In mei 2018 gingen krachten die de aanwezigheid van Amerikanen in Irak niet ondersteunden, over naar het parlement. Dit is het Sayrun-blok van Moqtada al-Sadr, waarvan de afgevaardigden de kern vormen van de Islakh-coalitie in het parlement. En deze oppositie is de coalitie Fatah onder leiding van de commandant van de sjiitische gemilitariseerde organisatie Badr.

Wat weerhoudt Irak ervan om een ​​officiële verklaring af te leggen over dit onderwerp en de Amerikanen te vragen om te vertrekken?

Zoals het hoofd van het Centrum voor de Studie van de Landen van het Midden-Oosten en Centraal-Azië, Semen Bagdasarov, tegen Pravda.Ru zei , is Irak een parlementaire republiek, maar premier Mahdi is nu een neutrale figuur. “En er is een structuur die wil samenwerken met de Verenigde Staten, dit is dezelfde voormalige premier Haider al-Abadi, die in coalitie is met Sadr,” merkte de expert op . “Irak is op veel gebieden verbonden met de Verenigde Staten en niet alleen met een militair karakter, de Amerikanen zijn daar tenslotte de belangrijkste valutaleverancier, van hier tot nu toe tot aan het einde van deze besluiteloosheid.”

Russische oliemaatschappijen in Irak werken, we leveren ze T-90-tanks , maar onze relaties kunnen zowel economisch als politiek beter zijn, vatte Semyon Bagdasarov samen.

Zoals de Washington Post opmerkt, hebben Amerikaanse bedrijven aanzienlijke belangen in de petrochemische industrie in Irak.

Zoals gemeld , “Pravda.Ru”, de Amerikanen wilden Irak een showcase van de democratie in het Midden-Oosten, maar weinig gebeurd. Ze vernietigden de dictatuur van Saddam Hussein en begonnen het veranderingsproces, maar de veranderingen gingen niet volgens hun plan. Irak draaide zich om – van soennieten werd sjiiet. Maar de soennieten hebben hun invloed niet verloren. “Hier moet de democratie tot een overeenkomst komen, omdat geen van beide partijen de macht heeft om absolute overheersing op te leggen aan de andere,” vertelde Pravda.Ru aan Vadim Makarenko, hoofd van de afdeling regionale studies, MSLU.

Lees ook:   HPV Vaccin voor jongens (en meisjes) dit is manipulatie

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/asia/middleeast/28-12-2018/1403801-iraq-0/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken