web analytics
11:11 Dubbele getallen

Walnoten voor hulp aan mensen in de Oekraïne

Zoals u wellicht weet uit het nieuws vind er al 4 lange jaren een burgeroorlog plaats in het oosten van Oekraïne. Een verschrikkelijke tragedie met zoals meestal vooral slachtoffers onder de burgerbevolking.

Het zijn de gewone mensen hier, die slachtoffer zijn van deze verschrikkelijke oorlog. Zij hebben door deze oorlog hun inkomen zien halveren of hun pensioenen zien verdwijnen, zijn hun bezittingen kwijtgeraakt, en hebben gezinnen en families verscheurd zien worden, velen van hen hebben (veelal ongewild) moeten vechten voor de verdediging van hun geliefden en zijn verminkt voor het leven, de meesten waren voor de oorlog burgers zoals u, mannen, vrouwen en kinderen. Vaders en moeders met een gewone baan proberend iets te maken van het leven.

We willen de mensen hier helpen, echter niet alleen met het doneren van geld of goederen. Het mag geen bodemloze put worden want dan kunnen we iedere maand wel een oproep doen voor donaties. Wat we willen is een project opzetten wat zichzelf kan onderhouden.
Het afgelopen jaar goed rondgekeken naar de mogelijkheden hier in Donetsk naar producten die hier lokaal aanwezig zijn en die bij zouden kunnen dragen aan de lokale economie en werk gelegenheid.

Zoals er in Nederland veel kastanjebomen overal staan, bomen waar je in de regel niets aan hebt qua voeding, zo staan er hier in Donetsk nog wel meer walnotenbomen. Het is dat ze zo groot zijn anders zou je er over struikelen. Bomen die ongeveer 20kg van de heerlijkste walnoten per jaar produceren, puur biologisch en zonder bemesting, gewoon in het wild.

Lees ook:   Een groot wonder, vader Syrisch jongetje leeft nog

De walnoten zijn hier in overvloed aanwezig, en zouden een positieve bijdrage kunnen leveren in de vorm van export naar Rusland. Door aan te bieden de walnoten af te nemen van de mensen creëren we voor mensen de directe mogelijkheid een klein maar welkom inkomen te generen. De marges die de tussen de inkoop en verkoop zitten zijn ruim genoeg zodat we hiermee nieuwe projecten kunnen opstarten waarvoor dan geen inzameling als deze nodig is. Sommigen in de vorm van humanitaire hulp en anderen als herinvesteringsprojecten.

Om dit te realiseren zullen er echter kosten gemaakt moeten worden als de huur van ruimten voor het drogen en verpakken van de noten, de benodigde documenten voor de export naar Rusland, alsook het transport zelf, en er zal genoeg fonds moeten zijn om de mensen die erop uit gaan om walnoten te rapen contant per kg af te rekenen

In de periode vanaf eind september tot halverwege oktober zullen de noten van de bomen afvallen, wat dus inhoud dat we ongeveer twee en een halve maand hebben om alles voor te bereiden, hier gaan we de mensen attent maken middels flyers in het Russisch, dat ze gevonden noten bij ons kunnen verkopen waarna we ze zullen drogen en laten pellen om vervolgens te verpakken voor transport naar Rusland.

De voortgang van dit alles zal middels foto’s en artikelen op de website te volgen zijn. De contacten zijn er met het ministerie van economische ontwikkeling om dit project te kunnen laten slagen. Export van walnoten en andere producten naar Rusland is mogelijk, het enige wat niet naar Rusland geëxporteerd mag worden vanuit de DPR, zijn vlees producten.

Lees ook:   De pandemie is het vaccin zelf

De mensen hier hebben uw hulp nodig, samen kunnen we laten zien dat we het niet met de sancties eens zijn, samen kunnen we laten zien dat we deze oorlog niet steunen. Samen kunnen we laten zien dat deze oorlog moet stoppen.

Wilt u deze mensen helpen, wilt u een bijdrage leveren aan het stoppen van deze zinloze oorlog, steun dan ons project via een donatie op onze website.

https://www.fromdonbasswithlove.nl/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button