web analytics

Hoe de Europese Unie en de euro nog te redden zijn

https://www.ftm.nl/artikelen/plan-b-eu

Maar het belangrijkste gedachtegoed waar de unie op is gebaseerd, voldoet in de 21ste eeuw niet meer. Volgens N. Turkeler Isiksel, hoogleraar aan Columbia University, is de droom van ‘commercial peace’ voorbij. De eurocrisis heeft laten zien dat landen binnen de Unie niet gelijkwaardig worden als ze meer met elkaar handelen. Ze groeien zelfs uit elkaar. Zo werd Griekenland ongenadig hard geraakt door de onwrikbare hervormingsagenda waar Duitsland op hamerde.

En als we alle handelsbarrières met elkaar hebben geslecht, waar doen we het dan eigenlijk nog voor? ‘Zolang de Europese Unie niet meer is voor z’n burgers dan een gelegenheidshuwelijk – een unie voor de rijkeren, maar niet voor de armeren – zal elke nieuwe economische crisis het voorbestaan van de EU in twijfel trekken’,…

 

Lees verder via de link

En redden…hoeft niet hoor!

Lees ook:   Egyptische miljardair wil eiland in de Middellandse Zee kopen voor vluchtelingen

Gerelateerde artikelen

Back to top button