web analytics
11:11 Dubbele getallen

Misbruik van de gemeenten in NL van mensen met een uitkering

Participatiewet, 40 uur werken met behoud bijstand

Ik heb een bijstandsuitkering , dit nu al een paar jaar. solliciteer meerdere keren per week en heb op eigen initiatief voor halve dagen 20/7 vrijwilligerswerk geregeld in een kringloopwinkel.
Dit op geheel eigen initiatief en in overleg en met goedkeuring door de gemeente Tiel. Nu ben ik een paar keer benaderd door de gemeente in een brief om op gesprek te komen met andere bijstandsgerechtigden omdat men een plek heeft gevonden ”om mijn talenten te laten zien.”

Het blijkt hier achteraf te gaan om 40 per week bij een ondernemer werken met behoud van uitkering zonder enkele zwart op wit garantie van einddatum, vaste werkgelegenheid of aanvullende opleiding. ”Onder het mom. laten zie wat je kan en visitekaartje afgeven” Niets concreets dus.

Kan de gemeente dit van mij eisen terwijl ik al participeer middels mijn vrijwilligerswerk en is een 40-urige werkweek onder het minimale bijstandsinkomen wel toelaatbaar? Bovendien krijg ik bij de kringloop 1 euro per uur onkostenvergoeding zonder aftrek van uitkering wat wegvalt als ik bovengenoemde aanneem. Ik heb met het recht op de vrijde meningsuiting te kennen gegeven dat ik de uren onevenredig vind, er een tijdslimiet moet zijn met kans op vaste aanstelling, of er een aanvullende opleiding tegenover moet staan. Dit zwart op wit zodat ik weet waar ik aan toe ben. Hoe moet ik handelen en wat zijn mijn rechten?

Te beroerd om te werken ben ik niet, dus daar graag geen discussie over, graag ook juridische feiten i.p.v. meningen s.v.p..

Lees ook:   ‘Zorgverzekeraars beslissen alles’

Ik dank u allen.

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?npo_cc_skip_wall=1&f=93&t=154187&npo_cc=na
Absurd natuurlijk!
Gemeentes moeten nu zelf alles bekostigen, want dat vond dit kabinet nml zo’n goed plan,  met als gevolg dat zij misbruik maken van mensen die niet anders meer kunnen!
Gratis werknemers en zelf gelden innen?
Pardon?
Zo gaan we niet met elkaar om, de gemeente houdt mensen liever in een uitkering, dan ze verder te helpen.
Of krijgt liever flinke subsidies voor achterlijke projecten die zij bedacht hebben.
Dit alles enkel ter verrijking van gemeentes, voor projecten die onzinniger zijn ipv noodzakelijk!
Geef mensen een goede opleiding danwel cursus, zodat zij meer kans hebben op een baan.
https://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/aalten/gemeenten-verdienen-half-miljoen-aan-dwangarbeid-1.4879591

https://delangemars.nl/werkloos/zwartboek-fnv-gemeenten-gebruiken-bijstandsgerechtigden-om-geld-te-verdienen/

https://www.fsufriesland.nl/fileadmin/user_upload/documentenbank/reintegratie/Werken-in-de-bijstand.pdf

Dwangarbeid, sollicitatietrajecten en verzet in Deventer

https://www.fnv.nl/site/alle-sectoren/sectoren/fnv-senioren-uitkeringsgerechtigden/876776/876786/28dec2015_rapport_uitverkorenen-iswi.pdf

https://www.divosa.nl/sites/default/files/nieuwsbericht_bestanden/130409_-_reactie-op-zwartboek-fnv-en-uitzending-van-nieuwsuur-over-werken-in-de-bijstand%20(1).pdf

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button