web analytics
11:11 Dubbele getallen

Project levert werk op voor 800 vluchtelingen

Project levert werk op voor 800 vluchtelingen

AMSTERDAM –
Startbaan, een banenproject voor vluchtelingen, heeft de afgelopen drie jaar bijna achthonderd vluchtelingen aan werk geholpen. Een derde heeft een eigen bedrijf of betaalde baan. De rest doet onder meer vrijwilligerswerk, loopt stage, volgt een opleiding met baangarantie of heeft gesubsidieerd werk.
Het project is opgezet door VluchtelingenWerk Nederland en UAF, een stichting die hogeropgeleide vluchtelingen helpt met een studie. Vluchtelingen die nog niet in aanmerking kwamen voor het banentraject omdat hun Nederlands nog niet voldoende was, kregen eerst een bijspijkercursus. ,,Daarna konden ze eventueel nog instromen bij Startbaan”, zegt een woordvoerder van Vluchtelingenwerk Nederland.
Van de vluchtelingen die aan werk zijn geholpen, is bijna een derde in de zorg terechtgekomen. Ruim 60 procent van de baaninstromers is man. Veel vluchtelingen die werk kregen, komen uit Irak, Iran, Somalië en Afghanistan.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/25184900/__Vluchtelingen_aan_het_werk__.html

Je zou maar geen baan hebben? En de regering maar lachen!
Whatever…

 

Lees ook:   Fox verslaggever raakt in paniek verwijdert tweet dood van Colin Powell werkzaamheid covid-vaccins
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button