web analytics
11:11 Dubbele getallen

Politie breekt met spyware op afstand in computers in

Politie breekt met spyware op afstand in computers in

De Nederlandse politie dringt met spyware op afstand computers binnen en in een brief aan de Tweede Kamer erkent minister Opstelten van Veiligheid en Justitie deze praktijk voor het eerst. De wet wordt erg opgerekt, zeggen deskundigen.

De minister reageert hiermee op onthullingen dat de Nederlandse politie het spionageprogramma FinFisher zou gebruiken. In augustus werd de producent van die software, Gamma Intenational, door activisten gehackt. Uit de buitgemaakte bestanden bleek de Landelijke Eenheid van de politie een van de klanten. In het VPRO-programma Tegenlicht, aanstaande zondag, figureert FinFisher als bedrijf dat bugs verkoopt om in computers in te breken.

Tot dusver leek het de politie alleen toegestaan aan om in computers te kijken bij een huiszoeking. Het wetboek heeft het over ‘het doorzoeken van een plaats’, om ter plekke bestanden van harde schijven en usb-sticks te halen. Opstelten vindt dat het bewuste artikel 125i van het Wetboek van Strafvordering ook de mogelijkheid biedt om computers op afstand binnen te dringen.
Het kabinet wil de bevoegdheden bovendien ook nog verruimen. Op dit moment ligt het wetsvoorstel Computercriminaliteit III bij de Raad van State, dat het voor de politie mogelijk moet maken ook de camera en microfoon van computers op afstand over te nemen.
Alles bij de bron; Volkskrant

https://privacynieuws.nl/nieuwsoverzicht/binnenlands-nieuws/politiek-en-overheid/13535-politie-breekt-met-spyware-op-afstand-in-computers-in.html

Voor meer privacy schokkend nieuws lees die website eens door… RLY!

Lees ook:   Slechte zomer chemtrails
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button