web analytics
11:11 Dubbele getallen
MysterieParanormaal

Aan de vooravond van de tragedie in Aberfan, waarbij 116 kinderen stierven, hadden veel mensen een vooruitziende blik

De zogenaamde ramp in Aberfan (Wales, VK) vond plaats op 21 oktober 1966, toen een enorme hoeveelheid kolenstortplaatsen van de berg rolde en de huizen en de plaatselijke Pantglass-school vulde.

f5e0c5255ba5045f4df7235f0b06e63a AnGel-WinGs.nl

144 mensen stierven, waaronder 116 kinderen, van wie de meesten uit de lagere klassen kwamen. Deze tragedie wordt nog steeds beschouwd als de meest verschrikkelijke van alles wat er in Wales is gebeurd, een hele generatie kinderen van een klein stadje stierf in een oogwenk. De oorzaak van de ramp was de plaatsing door het management van de mijn van een enorme hoop van een 34 meter lange stortplaats op het door ondergronds water weggespoelde gebied. In de herfst van 1966 regende het veel in Wales en dit was letterlijk de “laatste druppel”. Kort na de tragedie begonnen de ene na de andere verhalen te verschijnen dat bepaalde mensen de dag ervoor zeer verontrustende voorgevoelens hadden. Deze verhalen werden verder samengesteld door psychiater John Barker via een lokale krant, waarin hij een advertentie plaatste om hem alle voorgevoelens van de tragedie in Aberfan te sturen.

fc1f38e8d7af74ad5857358946ead034 AnGel-WinGs.nl

In totaal ontving hij zesenzeventig brieven (!), Maar veel van de beschreven voorgevoelens waren te vaag, dus Barker koos een paar dozijn van hen de meest plausibele, en controleerde vervolgens zorgvuldig de betrouwbaarheid van de gebeurtenissen die erin werden beschreven, pratend met de kennissen en vrienden van elke persoon die hen vertelde over zijn vreemde visioenen voor de tragedie. Als gevolg hiervan kwam Barker tot de conclusie dat veel van de verhalen over het voorgevoel van de tragedie in Aberfan helemaal waar bleken te zijn. Hier zijn een paar van de gevallen die hij bestudeerde. Begin oktober 1966 kwam een ​​tienjarig schoolmeisje uit Wales, Eryl Mae Jones genaamd , naar haar moeder en vertelde haar het volgende: “Mama, ik ben niet bang om te sterven.” Haar moeder antwoordde haar alleen: “Je bent te jong om over de dood te praten.” Op 20 oktober werd Eryl May gealarmeerd wakker en rende onmiddellijk naar haar moeder om haar droom te vertellen. “Ik droomde dat ik naar school ging, en er was geen school. Iets zwarts bedekte alles om me heen.”

Lees ook:   Nieuwe informatie over wat wordt beweerd de Jezus 'tombe te zijn

5511326d9bb907783ee9504925390137 AnGel-WinGs.nl

May’s moeder wuifde haar echter weg omdat ze het te druk had met het maken van ontbijt en al snel vergat wat haar dochter haar had verteld. Ze woonden tenslotte in Aberfan, Wales, een arm mijnstadje. Hoog op een heuvel met uitzicht op Aberfan was een hoop waar mijnafval werd gedumpt.  Deze enorme stapel heeft de inwoners van de stad jarenlang angst aangejaagd, dus toen Eryl May’s moeder haar verhaal over de droom hoorde, concludeerde ze dat de droom simpelweg werd veroorzaakt door haar angst voor de alomtegenwoordige steenkool. Die dag ging Eryl Mae, zoals gewoonlijk, naar de Pantglass Junior School en er gebeurde die dag niets ongewoons. De volgende dag, vrijdag 21 oktober, ging May weer naar haar school. En kort nadat de eerste les was begonnen, om 9.15 uur, viel een stapel kolenstortplaatsen af ​​en reed met grote snelheid naar het dorp. De lawine maaide alles op zijn pad, inclusief stenen huizen en bomen, en rende toen naar de Pantglas-school en bedekte deze, waarbij de achterkant van de school volledig werd verpletterd. Eryl May stierf in een van die klassen.

98015940d50dc8b4aee6bd13c91db421 AnGel-WinGs.nl

Een politieagent draagt ​​een meisje, Susan Maybenk, levend uit het puin van een school gehaald

 

Eryl Mae was het enige schoolmeisje in Aberfan met een visie op de toekomst, alle anderen waren volwassenen. Een vrouw genaamd Caroline Miller zag op de avond van 20 oktober plotseling een visioen van een ramp in haar hoofd: “Ik zag een oude school in de vallei, toen een mijn, toen een lawine van kolen die langs de zijkant van een berg naar beneden raasde. Aan de voet van die lawine stond een kleine jongen met een lange pony die er doodsbang uitzag.  Toen ‘zag’ ik een tijdje hoe de reddingsoperaties verliepen. Ik kreeg de indruk dat de kleine jongen het overleefde en gered was. Hij zag er zo bang uit. Ik kon zijn beeltenis nooit vergeten, en ook een van de redders met een ongewone pet was bij hem.”

Lees ook:   De Magische Spiegel

Die avond ontmoette Caroline verschillende vrouwen uit haar kerk en deelde haar visie met hen. De volgende ochtend om 8.30 uur (45 minuten voor de tragedie) vertelde ze ook aan haar buurvrouw wat ze de dag ervoor had gezien.  Caroline was stomverbaasd toen ze hoorde over de ramp die spoedig zou komen, maar nog vreemder was wat ze zag toen ze twee dagen later tv keek. Die avond keek ze naar een reportage over de tragedie van Aberfan en zag daar een bange jongen uit haar visioen en zijn redder. Een andere persoon die de tragedie in Aberfan voorzag, was een vrouw genaamd Mary Hennessy . Ze schreef aan Dr. Barker dat ze de nacht voor de tragedie van Aberfan had gedroomd. In een droom zag ze twee kamers waarin veel kinderen waren.

 

58a59d361e6c5641f2e080ec2dde7f4d AnGel-WinGs.nl

Daarna verhuisden ze allemaal naar één grote kamer: “Aan het einde van de kamer waren er lange stukken hout of houten blokken. Kinderen probeerden op de een of andere manier over dit puin te komen. Ik probeerde iemand te waarschuwen door naar hen te roepen, maar voordat ik dit kon doen, was een klein kind gewoon verdwenen uit het zicht.  Ik bekeek ze van opzij, alsof ik vanuit een gang kwam. Het volgende dat ik zag, waren honderden mensen die in dezelfde richting renden. Hun gezichtsuitdrukkingen waren verschrikkelijk. Sommigen huilden, anderen drukten zakdoeken tegen hun gezicht.

Ik werd er zo bang van dat ik wakker werd.” Haar droom was zo levendig en angstaanjagend dat ze bang was dat het profetisch was en dat de kinderen, waaronder haar twee kleine kleindochters, in groot gevaar zouden verkeren. De volgende ochtend vroeg belde ze haar zoon en schoondochter om 8.45 uur en legde haar droom uit. “Ik was erg bezorgd omdat de droom over kinderen ging. Het deed me aan meisjes denken. Ik zei dat ik wist dat het maar een droom was, maar ik zei dat ze gewoon voor ze moesten zorgen, alsjeblieft.” Ondanks een voldoende groot aantal voorspellingen in verband met de ramp in Aberfan, bevatte geen enkel visioen of droom voldoende details om een ​​tragedie daadwerkelijk te voorkomen.  En dit is een van de trieste waarheden over vooruitziendheid: hoewel een glimp in de toekomst mogelijk is, is de informatie meestal niet specifiek genoeg om de meeste mensen in staat te stellen een catastrofe te voorkomen.

Lees ook:   Voynich Code - The Worlds Most Mysterious Manuscript - The Secrets of Nature

Источник: http://paranormal-news.ru/news/predchuvstvija_o_tragedii_v_aberfane/2021-12-03-17933

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien