25 februari 2021

 

Wetenschappers leggen uit hoe intuïtie de hoogste vorm van intelligentie kan zijn

Wetenschappers leggen uit hoe intuïtie de hoogste vorm van intelligentie kan zijn
How To Develop Your #Intuition and Strengthen Your Intuitive Abilities #psychic #clairvoyant #quotes #psychology #happiness #life
Wetenschap begint de realiteit van intuïtie te herkennen, waar het vandaan komt en hoe natuurlijk het in ons allemaal is.
Denk na over:Gaat intelligentie alleen over wat in de geest is opgebouwd? Hebben we spirituele wezens een menselijke ervaring? Wat is er buiten de materiële realiteit? Wat kunnen we leren van de opkomst van de post-materiële wetenschap?
Dit artikel is geïnspireerd op een artikel in Forbes met dezelfde titel. Wie had ooit verwacht dat Forbes , een financiële publicatie, iets over intuïtie zou publiceren? Dit is een onfeilbaar teken dat de tijden echt veranderen.

Dus als je denkt, intuïtie heeft niets te maken met intelligentie, dan ben je niet de enige. Omdat intuïtie zo moeilijk te meten en te observeren is. De woordenboekdefinitie van intuïtie is als volgt:

‘1. het vermogen om iets onmiddellijk te begrijpen, zonder de noodzaak om bewust te redeneren. ”

If you’re ready for spiritual awakening, growth, & healing to take place in your life, you’re in the perfect place! | spiritual coach | Spiritual inspiration | spiritual journey | metaphysical | new age | universe | spiritual enlightenment | spiritual tips & motivation |emotional healing | trust your intuition | how to be happy with yourself | relationship advice | self-love | higher consciousness |bernadette balla | inner peace #spirituality #higherconsciousness #spiritualawakening #intuition

Intuïtie is ons eerste instinct; het is wat we meteen voelen voordat de geest tijd heeft om binnen te komen en bewust te analyseren. Vaak horen we van mensen die bijna dood zijn, en alles wordt duidelijk en ze weten instinctief precies wat er moet gebeuren om zichzelf uit de situatie te redden; er is geen tijd om te neuriën en te wegen en opties af te wegen, en intuïtie neemt het over, als we dat toestaan.

Waar komt intuïtie vandaan?
Weet je wanneer je dat ‘buikgevoel’ krijgt dat er misschien iets niet klopt? Dat is uw intuïtie, en hoewel we het in onze darmen of maag voelen, beweren veel mensen vaak dat het uit het hart komt. Ik heb onlangs een ongelooflijke documentaire gezien genaamd The Power Of The Heart waarin werd uitgelegd hoe dit gevoel eigenlijk uit het hart komt, en het hart is altijd de eerste die op een bepaalde situatie reageert. Het hart weet intuïtief wat er aan de hand is.

Waarom noemt Forbes intuïtie de hoogste vorm van intelligentie?
Gerd Gigerenzer, een directeur van het Max Planck Institute for Human Development en auteur van het boek Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious, beweert zowel intuïtief als rationeel te zijn:

In mijn wetenschappelijke werk heb ik ingevingen. Ik kan niet altijd uitleggen waarom ik denk dat een bepaald pad de juiste weg is, maar ik moet het vertrouwen en doorgaan. Ik heb ook de mogelijkheid om deze ingevingen te controleren en erachter te komen waar ze over gaan. Dat is het wetenschappelijke gedeelte. Nu vertrouw ik in het privéleven op instinct. Toen ik bijvoorbeeld mijn vrouw voor het eerst ontmoette, deed ik geen berekeningen. Ze ook niet.

Lees ook:   Kwetsen

 

5 reasons you can’t tap into your intuition | Spirituality, Healing, Growth & Inspiration - bernadette balla | spiritual awakening | higher consciousness | self love | how to love yourself | | intuition developing | spiritual intuition | sensing intuition | intuition superpower | intuition signs |instinct | womans intuition development tips| gut feeling | trust your intuition it never lies | how to trust yourself | learning to trust yourself | spiritual journey #intuition #spirituality

Intuïtie zelf is niet hetzelfde als intelligentie, maar intuïtie met actie kan zeker intelligent zijn. Je hebt het waarschijnlijk al eerder tegen jezelf gezegd, ik wist dat dat het antwoord was; Ik had met mijn eerste instinct moeten gaan. Zie je, dit is een voorbeeld van hoe je intuïtie vaak weet wat je bewuste geest niet weet. Maar net zoals Gigerenzer zegt, test hij zijn eerste instinct om te zien of het correct was en vaak is het ook zo. Intuïtie bevat dus een vorm van intelligentie.

Hieronder is een leuk klein beetje van Dean Radin, hoofdwetenschapper van het Institute of Noetic Sciences

Je intuïtie vertrouwen

Dus, ondanks dat je vaak dat geweldige idee hebt, vind je het moeilijk om te vertrouwen dat dit antwoord of pad correct is? Het verbazingwekkende van intuïtie is dat het kan worden gezien als een spier. Elke keer dat je het gebruikt en erop vertrouwt, wordt het sterker. Dus, als je voelt dat je intuïtie niet erg duidelijk is, probeer dan deze spier te versterken. Volg de volgende keer het eerste idee dat op je pad komt. Ik had bijvoorbeeld plannen om een ​​vriendin te ontmoeten, maar haar telefoon stierf en ik moest naar huis om iets te halen voordat ik haar ophaalde. Ik cirkelde rond het gebied waar ik haar zou ontmoeten, maar ze was nergens te vinden. Mijn intuïtie bleef maar zeggen: Ga naar Green Cuisine, ze zal er zijn , maar mijn geest zei me: ga daar niet heen, het zal een gedoe zijn om een ​​parkeerplaats te vinden, en het is twijfelachtig of ze er zelfs zal zijn.Tegen de tijd dat ze haar telefoon had opgeladen en me had gebeld, kwam ik erachter dat ook zij een intuïtief gevoel had om naar het restaurant te gaan en daar had ze op gewacht. Als ik dit gevoel meteen had vertrouwd, had ik mezelf veel tijd en stress kunnen besparen.

Probeer te reageren op de eerste gedachte die je hebt en kijk hoe vaak het je leidt waar je heen moet, of je het juiste antwoord geeft. U zult misschien aangenaam verrast zijn.

https://www.collective-evolution.com/2018/05/26/scientists-explain-how-intuition-may-be-the-highest-form-of-intelligence/

Gerelateerde berichten