22 april 2021

 

Geest in kroeg vult glas bij

Er dwaalt een klantvriendelijk spook door een pub in het Britse Southsea. Al jaren zouden drankjes van nietsvermoedende klanten bijgevuld worden. Eén van de klanten beweert nu de geest op foto te hebben vastgelegd.

 

Het spookverhaal leeft al een tijd in Apsley House. Sinds de jaren 60 is het gebouw een pub, maar de laatste jaren dwaalt er een spook door het Victoriaanse huis, vermoedelijk de geest van een overleden barman. Het spook kreeg de bijnaam ‘Reedy’, naar de legendarische acteur en drinker Oliver Reed. Goed voor de zaken is Reedy niet echt, want hij zou gratis drankjes weggeven door de glazen van klanten bij te vullen.

De legende leefde dit weekend weer op, nadat een klant met zijn iPhone een foto van Reedy zou hebben gemaakt. ‘Er was een verkleedfeestje en ik heb veel foto’s van mijn vrienden gemaakt’, zegt Paul Morgan tegen de Britse krant Daily Mail. ‘Toen ik ze later bekeek, zag ik iets vreemds op de achtergrond.’ Morgan zegt dat hij verschillende foto’s in enkele seconden tijd gemaakt heeft en op één van de beelden verscheen er plotseling een gezicht tussen de gasten.

De klanten van de pub laten zich echter niet afschrikken door het vriendelijke spook. ‘Deze geest is hier beroemd en de pub zou niet meer zonder hem kunnen bestaan.’ De eigenaar van de pub gelooft de spookverhalen niet, maar moet toegeven dat de foto ook hem versteld deed staan. ‘Mensen vertellen me dat ze het spook gezien hebben en dat ze rare dingen voelen. Ik heb er mijn twijfels over, maar ik kan geen verklaring geven voor wat er op die foto te zien is.’

Lees ook:   Orbs

 

Gerelateerde berichten