web analytics
11:11 Dubbele getallen
ParanormaalSpiritueel

Uittreden tijdens je slaap

Ik heb hier ooit veel over gelezen!
Ben het ermee eens.
Tijdens je slaap doe je iets anders, dan als je bewust bent en wakker…maar de vraag is, wanneer ben je wakker?
Is de slaap nu, de wakkere wereld, of is het de wereld na de dood, waar je dan verkeerd!?

Misschien is het zo dat de slaap de dood is, waar wij komen als wij sterven als menselijk zijn!

Ik heb altijd bijzondere dromen gehad.
Ook dromen met helderziende beelden, dingen die nog gingen gebeuren bv.
Ik heb overledenen gesproken in dromen…
Ja echt bijzondere dingen meegemaakt hierbij.
Ik weet dat je in de nacht uit het lichaam treedt dat dit normaal is voor ons mensheid.
Dat wij dan in die andere wereld zijn om kennis op te doen, of mensen te helpen.
Vooral bij rampen heb je de zogeheten lichtwerkers tegenwoordig…
Die dan uitgetreden en wel op bezoek gaan aan die andere zijde om die zielen te helpen met de overgang.

Hieronder een artikel waar ik dus wel geloof aan hecht.

—-
Maar weinig mensen die het spirituele pad bewandelen realiseren zich hoe belangrijk de uren zijn die we doorbrengen in diepe slaap. Tijdens de diepe slaap zijn we los van ons fysieke lichaam en reizen we met ons astrale lichaam naar andere dimensies en maken daar van alles mee: in feite leid je een soort dubbelleven, vooral als je Lichtwerker bent.

Werken tijdens je slaap

Je kunt actief zijn met het begeleiden van andere mensen die in hun niet-fysieke lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld terwijl ze slapen, of als ze (pas) overleden zijn. Je hebt contact met je eigen begeleiders, je gidsen en mentoren en leden van je zielengroep die al dan niet in een fysiek lichaam op aarde verblijven. Ook kun je cursussen en therapieën volgen als je dat nodig hebt of graag wilt. Samen met je begeleiders doe je mogelijk therapeutisch werk met anderen (zeker als je ook in je dagelijks leven coach of therapeut bent) of help je zielen overgaan tijdens hun overlijdensproces. Je werkt mee met het verhogen van het bewustzijn van mensen die op het punt staan om te ontwaken, waardoor ze open gaan staan voor een meer spirituele levenswijze.

Je werkt ook aan je eigen ontwikkeling, onder andere door (groeps)therapiesessies te volgen die vaak bestaan uit het herbeleven van traumatische gebeurtenissen uit dit leven of een vorig bestaan. Vaak zijn die nog niet voldoende verwerkt en houden ze je ontwikkeling tegen. Die belevenissen zijn dermate levensecht dat je er misschien zo bang van wordt dat je aan de situatie wilt ontsnappen door wakker te worden. Dat kan één van de redenen zijn dat je steeds op een zelfde tijd wakker wordt, midden in de nacht, en niet meer in kan slapen. Ook niet makkelijk in slaap vallen kan te maken hebben met de onbewuste angst geconfronteerd te worden met traumatische gebeurtenissen uit het verleden die je liever uit de weg gaat. Daar hoef je je uiteraard helemaal niet bewust van te zijn.

Lees ook:   Je spirituele gids...

Je kunt er gelukkig wat aan doen als je dit weet, bijvoorbeeld door je voor te nemen mee te werken in plaats van te vluchten, en die intentie regelmatig uit te spreken voordat je gaat slapen. Ook als je geregeld doodmoe en met verwarde dromen wakker wordt, kan het dus te maken hebben met een onvoldoende verwerkte herbelevingssessie gedurende je diepe slaap. Het is namelijk wel degelijk de bedoeling dat je er niet al te veel van merkt overdag, zeker als het vorige levens betreft. Als je goed meewerkt zul je als afsluiting van een sessie een behandeling met helende energie ondergaan en word je verkwikt wakker, hoe heftig en emotioneel het ook was.

Het kan zijn dat je dromen informatie bevatten over wat je hebt meegemaakt, maar veelal herinner je je dromen juist niet in zo’n periode en komt dat later als een soort verwerking achteraf. Dan kun je nachten achter elkaar uiterst levendige dromen hebben die je je goed herinnert. Die zullen overigens meestal ook met je huidige bestaan te maken hebben, terwijl de thematiek kan teruggrijpen op vorige levens waar je aan gewerkt hebt ‘s nachts. Dromen zijn dan ook niet alleen een verwerking van wat je overdag meemaakt, maar ook van je nachtelijk bestaan.

Huilbaby’s en nachtmerries

Ook baby’s en jonge kinderen kunnen last hebben van onverwerkte traumatische gebeurtenissen uit vorige levens. Zelf denk ik dat dit vaak aan de hand is bij zogenaamde huilbaby’s en dat nachtmerries van jonge kinderen hier ook mee te maken kunnen hebben. Je kunt je kind heel goed bijstaan door het te vertellen dat je ’s nachts bij hem of haar zult zijn (in je niet-fysieke lichaam) om het te helpen dit te doorstaan, wat het ook is dat hij of zij te verwerken heeft. Ook aan een baby kun je dat vertellen, op zielsniveau zal hij het begrijpen. Vervolgens neem je je voor, voordat je gaat slapen, er te zijn voor je kind en het te steunen.

In mijn boek Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan geef ik een mooi voorbeeld hiervan. Het gaat over de baby van de dochter van een goede vriendin van mij. Ze kwamen bij mij, omdat het kindje absoluut niet wilde gaan slapen, zelfs niet als de moeder in de buurt was. Ze waren naar een paragnost geweest, die zag dat het meisje last had van onverwerkte trauma’s uit een vorig leven die hij niet nader benoemde. Het was goed om dat te weten, maar het veranderde niets aan de situatie. Mijn gidsen gaven via mij de suggestie die ik hierboven genoemd heb. De moeder volgde het advies op en kreeg de eerste nacht een bijzondere heldere droom waarin ze haar dochtertje zag als slachtoffer van napalm tijdens de Vietnamoorlog. Dit emotioneerde haar zeer en motiveerde haar nog meer om haar kind te helpen. Binnen een paar dagen ging het beter en in korte tijd was het slaapprobleem opgelost!

Lees ook:   Praten met twee dode meisjes / 'Ik moet ze binnenlaten'

Wat ik regelmatig tegenkom bij mensen die bij me komen voor een consult en die zelf coach of therapeut zijn, is de neiging om te veel en te hard te willen werken gedurende de nacht. Uiteraard is iemand zich daar meestal niet van bewust, maar het uit zich in moe wakker worden en het gevoel dat je heel hard bezig bent geweest. Het is de behoefte om dienstbaar te zijn waarin je te ver kunt gaan, ten koste van jezelf. Meestal herken je dat ook in je dagelijks leven. Door je hiervan bewust te worden en je voor te nemen het wat rustiger aan te doen, kun je jezelf helpen en meer energie overhouden voor je leven overdag. Je gidsen zullen nooit van je vragen dat je te hard werkt, in tegendeel, die zullen je eerder afremmen. Soms is het moeilijk om te weten of je moe bent van je eigen doorstane emoties tijdens een herbelevingssessie, of van het werken met andere mensen, maar in beide gevallen doe je er goed aan de leiding aan je gidsen over te laten en dat als intentie uit te spreken voor je gaat slapen.

Leren terwijl je slaapt

Wat je ook kunt doen is de intentie uitspreken dat je bepaalde dingen wilt leren tijdens je slaap. Op die manier heb ik me zelf ooit bekwaamd in schildertechnieken die ik nog niet beheerste. Het was opvallend hoe snel ik vorderingen maakte, ook in beeldend opzicht. Mijn gidsen, waar ik destijds (1994) nog niet zo lang contact mee had, vertelden van deze mogelijkheid en ik paste het direct enthousiast toe bij mijn werk als beeldend kunstenaar. Je kunt in de sferen les krijgen op elk gebied, vaak van zielen die op aarde tot de besten in hun vak behoorden. Uiteraard kun je hier veel meer van profiteren als je weet dat dit mogelijk is.

Dit alles speelt zich meestal af in de sfeer die het dichtste bij de aarde is en waar je in principe naar toe gaat als je overlijdt. Maar er zijn ook steeds meer zielen die reizen naar andere dimensies waar ze ontmoetingen hebben met niet-aardse wezens uit allerlei regionen van het universum en die veelal een stuk verder zijn in hun evolutie. Ze bezoeken andere werelden en zogenaamde lichtsteden, waar ze onderwezen worden door hoog ontwikkelde entiteiten die als een soort gids of leraar fungeren. Meestal zul je je niet bewust zijn van dergelijke uitstapjes. Er zijn echter mensen die zich daar wel bewustzijn over hebben en die ook als ze niet in slaap zijn uit hun lichaam kunnen treden en op reis gaan met hun astrale lichaam. Wij zullen daar ooit allemaal toe in staat zijn en dat vermogen heel vanzelfsprekend kunnen gebruiken.

Lees ook:   Orbsen!

Tijdsbeleving

Omdat tijd zodra je niet meer in de aardse werkelijkheid verkeert totaal anders werkt, kun je in de uren dat je slaapt ongelofelijk veel beleven. Zelfs in een paar uur diepe slaap kun je heel veel meemaken en kan het lijken of je dagen onderweg bent geweest. Zelf heb ik geen bewuste herinnering aan wat ik ’s nachts meemaak, maar wel ervaar ik mijn nachtelijk bestaan als heel rijk en waardevol en misschien wel daardoor vind ik zelf dat mijn leven heel lang duurt, in tegenstelling tot wat je daar meestal over hoort. Als ik mensen hoorde zeggen dat het leven zo kort is begreep ik dat nooit. Tot mijn gidsen me vertelden dat het te maken heeft met mijn actieve bestaan ’s nachts. Al ben ik het me niet bewust, op een ander niveau van mijn bewustzijn ervaar ik dat natuurlijk wél en werkt het door in mijn dagelijks bestaan.

Veel belang hecht ik ook aan mijn dromen, die een rijke bron van inspiratie en bewustzijnsontwikkeling voor me zijn. Al heel jong was ik geboeid door mijn dromen en in de loop van mijn leven leerde ik ze te interpreteren en ze te gebruiken voor mezelf. Later waren het mijn gidsen die me er verder in onderwezen en me ertoe aanzetten om mijn dromen te gebruiken in het contact met hen. Nu leer ik anderen om met hun dromen te werken en ze als communicatiemiddel met hun gidsen te gebruiken. Dat doe ik in de workshops en trainingen die ik geef en tijdens individuele droomconsulten. De nacht en dromen hebben mijn speciale interesse en ik vind het heerlijk om ermee te werken.

Over de auteur
Ellen Scheffer is spiritueel coach, auteur van drie boeken en beeldend kunstenaar. Zij geeft lezingen en workshops over het contact met je gids, het zielsplan en dromen. www.ellenscheffer.nl

 

https://www.nieuwetijdskind.com/nacht-als-parallel-bestaan/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien