web analytics
11:11 Dubbele getallen
Chakra's & Aura'sSpiritueel

Kleurentherapie – harmonisatie en kleurbehandeling

c1bbb1d3c52a1669658b880dc1cac8f1 AnGel-WinGs.nl

Kleur is een van de fundamenten van ons wereldbeeld, een belangrijk kenmerk van iets. Fysiek is dit een elektromagnetische golf van een bepaalde lengte, uitgezonden door een object, die een persoon visueel kan vaststellen. Vanaf hier is het redelijk om aan te nemen dat het niet alleen de visuele analysator kan beïnvloeden – het oog, maar ook onze organen die ermee resoneren. Kleurentherapie is gebaseerd op dit principe – een methode van kleurbehandeling. Zelfs het woord “behandeling” zal hier niet correct zijn, het is wat grof en algemeen – het is eerder een correctie, rechttrekken, een terugkeer naar de oorspronkelijk ingestelde waarden. Dit is een zachte maar effectieve methode. Avicenna adviseerde zijn patiënten ook blootstelling aan bepaalde kleuren, afhankelijk (voornamelijk) van de gemoedstoestand, evenals van de fysieke manifestaties van de ziekte.

Kleurentherapie en astrologie

De esoterische basis van de theorie van kleurentherapie is als volgt. De mens is een perfecte vorm van leven die een veldstructuur heeft en we hebben verschillende schillen, die elk geassocieerd zijn met zijn eigen kleur van het zonnespectrum (van rood bij de wortel Muladhara chakra tot paars, overgaand in verenigend wit bij Sahasrara). Visualisatie, inademing of absorptie van kleur harmoniseert zijn werk en beïnvloedt zowel het lichaam als persoonlijke relaties.

Als je ver verwijderd bent van esoterie, laten we het dan simpel zeggen. Alle organen en psychische centra van ons lichaam hebben hun eigen vooraf bepaalde trillingsfrequenties die resoneren met de frequenties van het zonnespectrum. Om het werk en adequaat werk van de organen en het lichaam te corrigeren, wordt het daarom aanbevolen om wat “externe opwinding” te geven aan degenen die moe zijn.

Problemen met kleurharmonisatie

De meest betaalbare manier om kleurentherapie toe te passen, is door te proberen de veelvoorkomende problemen die voor u het belangrijkst zijn in deze levensfase te corrigeren.

De belangrijkste methode is langdurige blootstelling aan de gewenste tint. Introduceer helende kleurobjecten in het dagelijks gebruik, gebruik het in interieurdecoratie, hang dunne gekleurde gordijnen op (zodat ze de juiste schaduw in de kamer creëren als het zonlicht erdoorheen schijnt, alsof je door een gekleurde bril kijkt).

Lees ook eens:  A to Zen

 

Koop kledingstukken van het gekozen assortiment – in dit geval werkt naast het visuele effect ook een direct effect op de huid (aanraking), zelfs de term “genezende mode” is verschenen.

Een meer verfijnde manier is meditatie met kleur, bij voorkeur vergezeld van muziek die wordt aanbevolen voor de gewenste chakra, en passende aromatherapie. Vaak gebruikte baden met water, geschilderd in genezende kleuren. Als u meer geïnteresseerd raakt in methoden voor kleurentherapie, kunt u gemakkelijk de juiste methoden op internet vinden.

Behandeling met de kleur van individuele organen kan het beste worden gedaan met voldoende medische kennis; tabellen van overeenstemming van kleuren met lichaamsorganen zijn ook te vinden in de speciale literatuur. In dit geval worden gerichte kleurmeditaties gebruikt, gekleurde edelstenen werken heel goed, vooral bij het focussen in de nabijheid van vitale punten.

Kenmerken van primaire kleuren

Hier is een zeer korte beschrijving van de primaire kleuren. Als u besluit om in de praktijk kleurcorrectie toe te passen, raden wij u ten zeerste aan om eerst meer gedetailleerde informatie over de geselecteerde kleur op te zoeken.

Rode kleur – ontwaakt en vult zich met energie, activeert en stimuleert actie), dit is de kleur van de wortelchakra van Muladhara. Dit zijn rituelen om te voorzien in basisbehoeften (voedsel, onderdak) en fysieke veiligheid. Rood wordt toegeschreven aan Mars.

Chronische vermoeidheid, die onlangs bijna een epidemie is geworden, wordt gecorrigeerd in rood, gekozen in overeenstemming met persoonlijke voorkeur voor tinten. Rood behandelt ook huidziekten (ontsteking), verwijdert warmte – denk aan de volkstraditie van het binden van de pols met een rode draad voor abcessen.

Sinaasappel stimuleert, verkwikt en bevrijdt. Dit zijn uw genoegens, interessante ontdekkingen, gevoelens en sensaties. Oranje is de zon. Als het leven saai is, voeg dan oranje toe en nieuwe emoties zullen je niet laten wachten.

Lees ook eens:  Mensen kunnen het juiste moment van hun overlijden kiezen

Geel (Mercurius) is de mentaliteit, de vorming van persoonlijkheid. Dit is ons wereldbeeld zonder de invloed van anderen. Je hebt nieuwe ideeën nodig of je wilt dat je kind met opengesperde ogen nieuwsgierig naar de wereld kijkt – gebruik geel in het interieur.

Groen is neutraal en rustgevend. Verschillende astroscholen schrijven groen toe aan verschillende planeten – aan de maan (zilver-smaragd), en aan Venus, en zelfs aan Saturnus (volgens de verklaring van astroloog P. Globa). Dit is onze vriendschap en liefde voor mensen (Venus), medeleven met hen (Maan), dit is de natuur en het leven (Saturnus – structurering en vorm). Groen is genezing en harmonisatie in het algemeen, het versterken (of verbreken van verouderde en niet langer benodigde) interpersoonlijke relaties.

Als je niet weet met welke kleur je kleurentherapie moet beginnen, kies dan voor groen. Uit de vele tinten kunt u op dit moment intuïtief de meest aangename voor u kiezen, en daarom het meest bevorderlijk voor herstel.

 

De blauwe kleur past zich aan de werkstemming aan en stelt je in staat om je gedachten te ordenen. Het vormt stromen die begrip, sympathie, erkenning en goedkeuring bevorderen, zelfexpressie en uitwisseling van informatie bevordert. Je moet je idee kunnen overbrengen op het publiek – stem af met blauwe tinten en draag tijdens het optreden een blauwe sjaal of kralen met blauwe stenen. Blauw wordt geassocieerd met Uranus.

Blauw is de kleur van lesgeven, mind control, wijsheid. Dit is de kleur van Saturnus. Het is de kleur van intuïtie en de Ajna (derde oog) chakra. In tegenstelling tot Mercuriusgeel, dat bijdraagt ​​​​aan het ontstaan ​​​​van nieuwe ideeën, is het tegenovergestelde Saturnische blauw hun studie, implementatie en verbetering. Als je aan een project werkt dat veel intellectuele inspanning vereist, omring jezelf dan met blauw.

Violet is een zeer complexe kleur, een synthese van de dynamische, uitgesproken werking van warm rood en het verkoelende, inspirerende effect van koud blauw.

Lees ook eens:  Hoe laurierblaadjes verbranden voor een diepe energetische reiniging?

Wederzijdse beïnvloeding wordt bepaald door toonverzadiging. De paarse tint wordt geassocieerd met Jupiter (denk aan de paarse gewaden van keizers), het klassieke paars wordt geassocieerd met Neptunus, de planeet van het bovennatuurlijke en onkenbare. Violet als genezende kleur vereist een zeer zorgvuldige behandeling, zonder de juiste ervaring kan het alleen worden gebruikt binnen redelijke grenzen en die tinten waartoe u wordt aangetrokken. De violette energiestroom brengt de functies van de hersenen in evenwicht en stelt je daardoor in staat je werkelijke bestaan ​​adequaat te beoordelen.

Kleurschakeringen, vergeleken met een bepaalde planeet, komen ook tot uiting in de tekens van de dierenriem, waarover deze planeet heerst. Roep ze op: Ram – Mars, Stier – Venus, Tweelingen – Mercurius, Kreeft – Maan, Leeuw – Zon, Maagd – Proserpina en Mercurius, Weegschaal – Cheiron en Venus, Schorpioen – Pluto en Mars, Boogschutter – Jupiter, Steenbok – Saturnus, Waterman – Uranus, Vissen – Neptunus.

Van de heersende planeten van de tekens, bij het beschrijven van de hoofdtinten van het spectrum, werd Pluto niet genoemd – de kleur wordt beschouwd als roodbruin, Proserpine – geelgroen, Cheiron – grijs (zwart en wit).

Dit betekent echter niet dat als Mars de heersende planeet van Ram is, degenen die eind maart – begin april zijn geboren, overwegend in het rood zouden moeten lopen. Het gebruik van de kleur van de dierenriem zal op het juiste moment helpen om die karakteristieke kenmerken te tonen die de “typische vertegenwoordigers” van dit teken bezitten. Als u bijvoorbeeld begrijpt dat u vandaag tijdens de onderhandelingen een leidende positie moet innemen, leg dan een rood dagboek voor u op tafel. En luister vaker naar jezelf.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥