27 januari 2022

 

Vlierbes houdt boze geesten buiten

De vlier; houdt boze geesten buiten
Door Suzanne Grijpink op 30 mei 2014 om 09:39
De vlier is een bijzondere struik die vaak tegenkomt in stadsparken en langs sloten en fietspaden. Je herkent ze op dit moment aan de geurende bloemen die in ‘bosjes’ van wel 10 tot 15 centimeter aan de struik groeien. Vroeger werd de vlier in de buurt van boerderijen, het liefst onder het keukenraam geplant, omdat de struik bescherming bood tegen kwade geesten, vliegen en ander ongedierte.

de vlier

Ook zou de vlier onder meer goed zijn tegen angst, slapeloosheid, hoofdpijn, epilepsie en krampen tot aan het verwijderen van splinters. Het sap van de bessen bevat veel vitamines en mineralen, is zeer reinigend en opbouwend voor het bloed. Van de bloesem kan een lekkere thee worden gezet die de nieren stimuleren en zweten opwekt. Lig je vaak verkrampt in bed en kun je daardoor niet slapen? Raak je zowel lichamelijk en psychisch gauw uit balans? Dan is ook nu weer de vlier de plant voor jou. Heb je slaapproblemen? Leg de wortel van de vlier onder je kussen, dan weet je zeker dat je goed slaapt.

vlier

Aan de vlier worden allerlei krachten toegeschreven zoals liefde, slaap, reiniging en bescherming. Als je de wortel van een vlier ophangt bij de voordeur, hou je de bliksem tegen. Je kunt de vlier ook bij de voordeur planten, dat heeft hetzelfde effect. Pas wel op dat je de vlier vervolgens niet omhakt want dan wordt de zegen verbroken. Ook is het uit den boze om vlierenhout te verbranden. De kans is groot dat de geesten die met de vlier verbonden zijn worden bevrijd. Ze zullen je tot in de eeuwigheid achtervolgen.

Lees ook:   Astrologie Wereldvoorspellingen 2022

In andere volksverhalen komt de vlier weer naar voren als een boom die juist het kwaad afschrikt. Een kruis van vlierenhout, bevestigd aan de stal van dieren, zou het kwaad buiten houden. Kortom een struik die respect verdient.

https://paranormaal.blog.nl/general/2014/05/30/de-vlier-houdt-boze-geesten-buiten

Gerelateerde berichten