web analytics
...
Mysterie

Catacomben van Parijs – The Labyrinth of No Return

Onder de straten van de beroemde lichtstad ligt een donker labyrint van meer dan 6 miljoen schedels van voormalige Parijzenaren. Deze beroemde toeristische locatie genaamd de “Catacomben van Parijs” is precies het tegenovergestelde van de levendige lichten en glans van de hoofdstad van Frankrijk.

Catacomben staan ​​bekend om hun griezelige netwerk van tunnels met skeletachtige botten en griezelige grotten en steengroeven die zich honderden kilometers onder de grond uitstrekken.

Deze catacomben zijn voormalige steengroeven die in het verleden bekend staan ​​als ‘Tombe-Issoire’. In de late 17e eeuw, terwijl een probleem met teveel  begraafplaatsen in het midden lag, stortte een muur rond de ‘Les Innocents’ (grootste begraafplaats in Parijs) in . Het was toen dat de catacomben van Parijs zijn ontwikkeld.

Tegenwoordig zijn de officiële catacomben die het publiek kan verkennen ongeveer 2 kilometer, terwijl de verbonden steengroeven en grotten ongeveer 300 km lang zijn. Deze niet-officiële steengroeven zijn een verboden deel van de Catacomben. Mensen stopten echter niet met het verkennen van deze verboden gebieden.

Er zijn mensen die de weg zijn kwijtgeraakt in de Catacomben van Parijs.

De man die de weg kwijt is?
In 2000 heeft ABC Family een speciale documentaire over The Catacombs uitgezonden, waarin beelden te zien waren van een onbekende man die de weg kwijt was in de donkere tunnels van de ossuaria. De clip was onderdeel van de documentaire-show, die werd geregisseerd door Francis Freedland.

Op de beelden liep de man in het labyrint, alleen begeleid door zijn camcorder. Aan het begin van de video lagen er skeletbotten verspreid op zijn pad terwijl hij de diepe gangen verkende.

Terwijl hij verder liep, zag hij een cryptische schets op de muur. Het werd verondersteld om de poorten van de hel te markeren of iets dat hij niet had mogen zien. Direct na het enge beeld op de muur leek de man in de video in paniek te raken. Hij begon te rennen alsof hij iets vreselijk beangstigends had gezien. Toen liet hij plotseling zijn camcorder vallen, maar die bleef rollen terwijl zijn voetstappen in de duisternis verdwenen. De camcorder zoals te zien in de documentaire ging gewoon door met opnemen totdat de batterij leeg was.

Lees ook:   5 Nieuwe mandela effecten

Na enkele jaren werd de camcorder gevonden door catacombe-ontdekkingsreizigers en werd hij gebruikt als onderdeel van de documentaire onder leiding van Freedland. Het was onduidelijk of de man het overleefde of stierf nadat de camera leeg was. Zijn overblijfselen werden tot nu toe nooit gezien.

Volgens sommige sceptici waren de beelden nep en geënsceneerd door de makers van de tv-special. De volledige echte video was nooit openbaar. Het enige dat mensen kunnen afleiden uit het kijken naar de video, is hoe bang de man was dat hij zijn camcorder had laten vallen, de enige lichtbron die hij had.

Tot vandaag bleef de video voor iedereen een mysterie. Er zijn veel veronderstellingen over de authenticiteit van de video, maar er is geen sluitend bewijs gevonden. Als alleen het lichaam van de man werd teruggevonden of hij zijn identiteit openbaar maakte, dan is dat de enige manier waarop we de waarheid kunnen kennen.

De portier

De naamloze man die verdwaalde in de catacomben is nooit levend of dood teruggekeerd, maar er is één man die terugkwam na het verkennen van de catacomben. Hij heet Philibert Aspairt.

Hij was de eerste man die verdwaalde in de catacomben. Aspairt was een portier van een ziekenhuis genaamd “Val de Grâce”. Er werd gezegd dat hij zijn post verliet en de Tombe-Issoire (nu Catacomben van Parijs) binnenging, die een doorgang in het ziekenhuis had. Hij wilde op zoek gaan naar de Chartreuse-drank die ergens in het klooster was opgeslagen, maar zijn enige kaars ging uit terwijl hij in de Catacomben was. Hij was verdwaald in het labyrint en stierf uiteindelijk in november 1793. Zijn overblijfselen werden ontdekt in 1804 en de sleutelring van het ziekenhuis die hij zijn lichaam had geïdentificeerd. Philibert Aspairt werd later beschouwd als de eerste Cataphiles (nu bekend als illegale stedelijke ontdekkingsreizigers). Zijn grafsteen bevindt zich in het beperkte gebied van de catacomben en het werd een bedevaartsoord.

Lees ook:   Waarom zijn er dinosaurussen op dit 16e-eeuwse schilderij?

Het Aspairt-verhaal kan worden afgeleid als een verslag van de geschiedenis. Er zijn studies gedaan en er is enig bewijs dat deze legende kan bevestigen.

Het verhaal van het lichaam van Aspairt dat na meer dan 10 jaar terugkeert, is een bewijs dat catacomben inderdaad een doolhof van geen terugkeer zijn. Dit komt omdat hij nooit echt levend is teruggekeerd, maar terugkwam als skeletresten.

Nieuwste verloren verhalen van catacomben

In juni van dit jaar werden twee tienerjongens gered na 3 dagen verloren te zijn geweest in de Catacomben van Parijs. Volgens betrouwbare nieuwsbronnen werden ze naar een ziekenhuis gebracht en werden ze behandeld voor onderkoeling. Een woordvoerder van de Parijse brandweer zei dat speurhonden hen hielpen met hun reddingstuigen.

Dit verhaal van een 16- en 17-jarige tieners is het bewijs dat ergens in de diepten van de Catacomben een mysterieus doolhof van geen terugkeer ligt. Als de redders een beetje laat waren, zouden de kinderen aan hypothermie zijn overleden.

Conclusie

Catacomben van Parijs zijn als een labyrint zonder uitweg. Het is een complexe en griezelige structuur die is ontworpen om mensen zich te laten verwonderen over de mysteries. Als je deze plek wilt verkennen zonder hulp van de buitenwereld, zul je zeker verdwalen in de duisternis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button