web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Waarom vrouwen van mannen met een baard houden

Andersom natuurlijk niet hé! schater AnGel-WinGs.nl

dc8b00818406ee08a6507061e90d67ce AnGel-WinGs.nl

Volgens statistieken vindt 60% van de vrouwen bebaarde mannen aantrekkelijk. Maar waarom valt dit specifieke uiterlijke teken voor velen van ons vooral op? Op deze vraag heeft een psycholoog een antwoord.

Er zijn een groot aantal factoren waarom we verliefd worden op een bepaalde persoon. Sommige mensen waarderen de gezichtsuitdrukkingen van hun partner, sommigen worden verliefd op het timbre van hun stem, anderen zijn gefascineerd door hun manier van lopen. Sommige mensen staan ​​volkomen onverschillig tegenover externe kwaliteiten, dus zoeken ze naar bepaalde karaktereigenschappen en waarden in een potentieel gekozen persoon. In de regel komt echte ‘chemie’ echter voort uit een combinatie van verschillende factoren, waarbij interne en externe kwaliteiten een ideale ‘match’ voor ons creëren.

Tegelijkertijd is het onmogelijk om niet op te merken dat baarden voor mannen de afgelopen jaren weer in de mode zijn. En de meeste vrouwen vinden het erg leuk. Onlangs voerden psychologen van de Universiteit van Queensland (Australië) een experiment uit waarbij ze 8.520 vrouwenfoto’s lieten zien van verschillende mannen in verschillende afbeeldingen: zonder baard, met stoppels, met een korte baard en met een dikke baard en snor. Het is merkwaardig dat het de laatste twee afbeeldingen waren (voor elk van de mannen) die vrouwen aantrekkelijker vonden. Ze merkten ook op dat ze het liefst een gezin zouden stichten met mannen met  gezichtshaar

5c8ffc0ce014718307ec9077e6e00dcd AnGel-WinGs.nl

Nice met iets teveel snorrie!
Grijzige baarden vind ik niet mooi. en als dan moet het echt mm zijn.

Lees ook eens:  Ogen spiegels van de ziel en kijken in de ogen van een ander

Dit ‘baardfenomeen’ lijkt misschien contra-intuïtief en vreemd. Als we er echter vanuit wetenschappelijk oogpunt naar kijken, valt alles op zijn plaats. Op ons verzoek vertelt psycholoog Natalya Vasilyeva waarom het ‘baardfenomeen’ zo’n sterke indruk maakt op vrouwen.

Waarom vrouwen van bebaarde mannen houden – legt een psycholoog uit.

Een volle baard bij een man duidt op een hoog niveau van het hormoon testosteron. rc5 AnGel-WinGs.nl Dit hormoon verbetert eigenschappen zoals fysieke kracht, activiteit, seksualiteit en vastberadenheid. En tegelijkertijd verhoogt het de agressiviteit en het humeur. De biologische mechanismen van een vrouw worden onmiddellijk geactiveerd, omdat men van oudsher geloofde dat mannen met dergelijke eigenschappen de vrouw en haar nakomelingen beter zouden kunnen beschermen. rc5 AnGel-WinGs.nl

We kunnen zelfs zeggen dat in de hoofden van veel vrouwen een man met een baard eruit kan zien als een toonbeeld van mannelijkheid, dat wil zeggen een standaardvoorbeeld van een ‘man’.

2cff32272b99977a550bfaf310c64595 AnGel-WinGs.nl

De resultaten van verschillende onderzoeken die wetenschappers door de jaren heen hebben uitgevoerd, zeggen grotendeels hetzelfde: mannen met  baarden lijken voor velen competenter en serieuzer. Het bleek dat vrouwen het liefst langdurige relaties opbouwen met bebaarde mannen. Mannen met een baard zijn ook betrouwbaarder, en veel vrouwen geloven zelfs dat ze zorgzamere en verantwoordelijkere vaders kunnen zijn.

Mannen met baard zien er levendiger, succesvoller en zelfverzekerder uit.

⁠De auteurs van andere onderzoeken hebben ontdekt dat veel mensen onmiddellijk een hogere sociale status toekennen aan mannen met een baard, zonder ze zelfs maar te kennen, en hen associëren met agressieve individuen die op zoek zijn naar dominantie.

Lees ook eens:  Dit zijn de grootste valkuilen van de pampergeneratie

⁠Vrouwen verwachten ook dat een man met een baard goede verzorgende en beschermende eigenschappen heeft.

⁠Een man met een baard is geen man die te lui is om zich te scheren. Want een baard vraagt ​​om hoogwaardige en zorgvuldige verzorging. Daarom wekken goed verzorgde, bebaarde mannen de indruk dat ze esthetische smaak en intelligentie hebben. puh AnGel-WinGs.nl

1c12d28a5fe879e11cb0e65b70e155ab AnGel-WinGs.nl

Om deze gegevens samen te vatten, kunnen we zeggen dat een man met een baard, in de hoofden van veel vrouwen, een bijzondere man is die een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere mannen.

Maar laten we erover nadenken. We kunnen praten over een hoogwaardige hormonale mannelijke status als een man niet alleen een baard heeft, maar ook op zijn hoofd. Dit feit duidt op de hormonale gezondheid van een man.

We kunnen theoretisch aannemen dat een hormonaal gezonde man een stabielere en betrouwbaardere partner en vader zal zijn, maar dit aspect wordt beïnvloed door te veel andere factoren: opvoeding, omgeving, waarden.

Zo praten we over het verschil tussen onze ideeën en de werkelijkheid. In werkelijkheid kan een man zonder baard uitstekende mannelijke eigenschappen hebben. En een man met een baard heeft gewoon niet de kwaliteiten die wij op hem projecteren.

0b6a39eaa3dcffb3e6b5532609fc03b8 AnGel-WinGs.nl

Het ‘baardfenomeen’ verandert dus in een valkuil voor ons, waarin we gemakkelijk kunnen trappen, door uitsluitend naar onze biologische instincten te luisteren.

Lees ook eens:  Cuter than cute

Vergeet niet dat een baard in een rationele benadering nog geen teken is van een ideale partner. Voor een harmonieuze relatie zijn andere interne en externe factoren nodig: gedrag, contact, het vermogen om te onderhandelen, het vermogen om lief te hebben, vergelijkbare waarden en doelen, verantwoordelijkheid en interne volwassenheid. En de baard staat verre van op de eerste plaats op deze lijst.

Bron

Ik vermoed zelf dat het komt door de Beegees en Sandokan! 😛
Maar op zich vind ik een baard wel erg mooi, het staat vaak goed mits niet teveel!
Stoppelbaardjes zijn mooi, mits niet prikkerig.
En zie dat maar eens zacht te krijgen! 🙂

https://nl.pinterest.com/angelwingsnl/men-mode-hairstyles/

 

27f711337c266ff09d4cde68b90f21f6 AnGel-WinGs.nl

Sandokan!
608692ea3b698759db09fef54c65f56d AnGel-WinGs.nl

1c10bdbe8abefdd681c9e37c4a66e9d9 AnGel-WinGs.nl

f4b857b6eee44db85aee4672959d4adb AnGel-WinGs.nl

Ja, ja dat keken we allemaal vroeger…Sandokan! 🙂

Prachtige ogen had die man ook, waarschijnlijk een schorpioen ascendant.
Pfieuw…

En the Beegees natuurlijk met hun witte strakke broekjes en Barry met zijn prachtige haren ook.

Ligt dit dan aan hormonen of zijn ze gewoonweg aantrekkelijker?

Ik denk het laatste hoor!

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥