web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Het kikkersymbooltje is het slecht of niet?

https://www.knack.be/factcheck/factcheck-nee-kikkerlogo-betekent-niet-dat-een-voedingsmiddel-onkruidverdelger-bevat/569fd45adabfd7b1126027df14b4406f AnGel-WinGs.nl

https://www.rainforest-alliance.org/find-certified/

Daar zie je alle producten die meewerken aan dit project.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Sinds 2018 is Rainforest Alliance gefuseerd met UTZ. De oude logo’s kunnen nog tot na 2022 op verpakkingen staan.

Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Het keurmerk staat op tropische vruchten, chocolade, koffie en thee.

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/rainforest-alliance-certified.aspx

De Rainforest Alliance is een internationale niet-gouvernementele organisatie (NGO) met medewerkers in meer dan 20 landen en activiteiten in meer dan 70 landen. [1] [2] Het werd in 1987 opgericht door Daniel Katz , een Amerikaanse milieuactivist, die voorzitter is van de raad van bestuur. De NGO stelt dat het haar missie is “een duurzamere wereld te creëren door sociale en marktkrachten te gebruiken om de natuur te beschermen en de levens van boeren en bosgemeenschappen te verbeteren.” [3] Zijn werk omvat onder meer het verstrekken van een milieucertificering voor duurzaamheid in de landbouw. Parallel aan haar certificeringsprogramma ontwikkelt en implementeert de Rainforest Alliance langetermijnprogramma’s voor natuurbehoud en gemeenschapsontwikkeling in een aantal cruciale tropische landschappen waar de productie van grondstoffen de gezondheid van ecosystemen en het welzijn van plattelandsgemeenschappen bedreigd.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rainforest_Alliance#:~:text=The%20Rainforest%20Alliance%20is%20an,of%20the%20board%20of%20directors.

Hier kun je zien wie Bill Gates allemaal geld geeft

https://sif.gatesfoundation.org/

Blijkbaar zit de Rainforest alliance daar niet bij.

Lees ook eens:  Brics daar hoor je niets over...

-Het Rainforest Alliance-label ligt al langer onder vuur bij complotdenkers, die het linken aan Bill Gates en mRNA-vaccins. Nu zou het label van logo veranderd zijn om mensen om de tuin te leiden.

https://dpa-factchecking.com/belgium/231031-99-773302/

De betrokkenheid van Gates met Rainforest Alliance gaat echter niet verder dan een gift van bijna 5,5 miljoen dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation aan de NGO in 2007. Veel geld, maar daarin is Gates helemaal niet alleen, zoals uit recente financiële jaaroverzichten van Rainforest Alliance blijkt.

Multimiljonair Bill Gates moet het online weer ontgelden. Dit keer zou hij via een duurzaamheidskeurmerk stiekem mRNA in ons voedsel loodsen. Een op hol geslagen complottheorie, blijkt al snel.

Je zult het vast wel eens gezien hebben in de supermarkt: het logo van een kikker van het keurmerk Rainforest Alliance. Volgens recente berichten op sociale media (hierhierhier en hier) heeft dit keurmerk echter niets met het regenwoud te maken. Bill Gates – voor sommigen de bron van al het kwaad op de wereld – zou erachter zitten, en producten als pepermuntthee met mRNA volstoppen. Niet meer kopen dus, luidt het online devies. Tijdens de coronapandemie maakten velen zich al zorgen over deze mRNA-techniek in coronavaccins. Maar mRNA in voedsel, is dat wel niet héél ver gezocht?

Lees ook eens:  Wie profiteert? Aanval op Nord Stream-pijpleidingen draagt ​​Amerikaanse handtekening

Beoordeling

Ja, dat is ver gezocht en niet waar. mRNA zit niet in onze voedselketen. De Rainforest Alliance is een duurzaamheidskeurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Bill Gates zit niet achter het keurmerk, en heeft enkel in 2007 een donatie aan de organisatie gedaan.

Feiten

De Rainforest Alliance is een keurmerk dat een duurzame standaard heeft ontwikkeld voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten die in het regenwoud worden gewonnen. Denk aan koffie, thee, cacao en bananen.

Je mag er dus vanuit gaan dat producten met het keurmerk een positieve bijdrage hebben geleverd aan het behoud van biodiversiteit in het regenwoud en hun werknemers voldoende betaald hebben. Milieu Centraal beoordeelt het als een “topkeurmerk”.

De organisatie werd eind jaren tachtig opgericht door de Amerikaan Daniel Katz. De huidige CEO is Santiago Gowland.

Bill & Melinda Gates Foundation

En wat heeft Bill Gates hier mee te maken? Bijzonder weinig. De enige link tussen het keurmerk en Gates, die de Deutsche Presse-Agentur (dpa) heeft kunnen vinden, is een gift van bijna 5,5 miljoen dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation aan de NGO in 2007.

Dit gift is overigens niet ongebruikelijk: op deze pagina zijn de meest recente financiële jaaroverzichten van de Rainforest Alliance te vinden (onder ‘Annual Report’) met een uitgebreid overzicht van alle donoren. Dat Gates meer dan vijftien jaar geleden ook geld aan de NGO schonk, is dus geen bewijs dat hij achter het hele bedrijf zou zitten.

Lees ook eens:  Syrieneus heeft met 4 vrouwen en 23 kids + 360.000 euro! Hahahaha

En hoe zit het met mRNA?

De Bill & Melinda Gates Foundation stak ook geld in onderzoek naar de mRNA-techniek. Deze techniek werd voor het eerst grootschalig gebruikt in de coronavaccins. Tijdens de pandemie werd Gates daarom vaak in verband gebracht met deze techniek.

Lees verder via de link:

https://dpa-factchecking.com/netherlands/230712-99-372413/

https://www.knack.be/factcheck/factcheck-nee-kikkerlogo-betekent-niet-dat-een-voedingsmiddel-onkruidverdelger-bevat/

Het schijnt dus wel oké te zijn!

Nu weet je het nooit natuurlijk. Maar stel Bill Gates geeft bv. 5 miljoen aan Fairtrade is het dan meteen slecht?
Het kan dat ze geld krijgen zodat ze iets in voedsel zouden stoppen?
Maar het lijkt me niet dat je dan geen mensen hebt, die, al is het anoniem, uit de school zouden klappen!

Dus geloof niet alles zomaar, omdat iemand het zegt.

Ik weet het echt niet, ik heb zelf geen verkeerd gevoel bij dit merk logo…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥