web analytics
...
Politiek-Elite

Redding van de banken in 2007 en de bezuinigingen

‘De redding van banken na 2007 en de bezuinigingen die dat teweegbracht, maakten een einde aan de oranje trots op megabank ING. Na de staatssteun waren de witwasschandalen en toen ook nog de bonussen voor topman Hamers te veel van het goede. Ook de andere grote banken bleken in de schijnwerpers van onderzoeksjournalistiek en publieke verontwaardiging anders te zijn dan gedacht: rentemanipulatie, zelfverrijking, bedrog van klanten met onnodig ingewikkelde producten, het meeschrijven aan wetgeving – de financiële sector heeft er lang voor op het strafbankje moeten zitten.

De steun voor het bedrijfsleven, met voorrang voor multinationals, gaat ons veel kosten in het komende decennium. Dus reken maar dat er nu veel boven water gaat komen over belastingontwijking, onderbetaling van de werkvloer en zelfverrijking aan de top. Nu al is het narratief rond de Nederlandse megabedrijven aan het kantelen. De blauwgekleurde trots op KLM is aan het verdwijnen, nu duidelijk wordt dat het bedrijf belasting ontwijkt in Ierland en zelfs tijdens de acute crisis Air France-KLM de topman nog een douceurtje wilde geven. In het verlengde van KLM zullen Unilever, Philips, AkzoNobel en andere Nederlandse bedrijven tegen het licht gehouden worden. Ze worden met miljarden overheidssteun in de lucht gehouden terwijl talloze kleinere bedrijven over de kop zullen gaan.’

https://www.groene.nl/artikel/blauwe-trots

Wat een corrupte zooi!!!!!!!

Lees ook:   Jansen (FvD) wil burgerlijke ongehoorzaamheid & wordt bestookt door Pouw Verweij over complottheorie

Gerelateerde artikelen

Back to top button