web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Ministerie van Buitenlandse Zaken legde de benaderingen van Rusland voor het gebruik van kernwapens uit

Woordvoerster Zakharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken:

Rusland heeft nog nooit iemand met kernwapens bedreigd

 

Zakharova sprak zijn verbijstering uit in verband met de verklaringen die aan de vooravond van de Conferentie van de Staten die Partij zijn (TPNW. – Vert.) zijn afgelegd over “wederzijdse dreigingen om kernwapens te gebruiken”, evenals individuele verklaringen van de tribune van de conferentie over de vermeende Russische “nucleaire chantage”.

Volgens Zakharova zijn de Russische benaderingen uitsluitend gebaseerd op de logica van afschrikking, ook in de huidige omstandigheden, toen de NAVO-landen die de verergering van de Oekraïense crisis hebben veroorzaakt en een hybride campagne tegen Rusland hebben ontketend en zichzelf een “nucleaire alliantie” uitriepen, gevaarlijk evenwicht op de rand van een direct gewapend conflict.
Zoals de officiële vertegenwoordiger van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken opmerkte, blijft de logica van afschrikking een effectieve manier om een ​​nucleaire botsing en grootschalige oorlogen te voorkomen zolang er kernwapens bestaan. Zakharova benadrukte dat de Russische koers op dit gebied is gebaseerd op het postulaat van de ontoelaatbaarheid van een nucleaire oorlog, en noemde de verdraaiing van de essentie ervan voor propagandadoeleinden onaanvaardbaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde de ongebreidelde uitbreiding van de Europese Unie aan
Het bevestigde ook het standpunt van Rusland over niet-afstemming met het NPV. Volgens Zakharova draagt ​​dit akkoord niet bij aan het verminderen van de groeiende nucleaire risico’s.

“De aanpak die is vastgelegd in de TPNW leidt alleen maar tot een toename van de tegenstellingen tussen nucleaire en niet-nucleaire staten”, zei Zakharova.

Deze week was Wenen gastheer van de eerste conferentie van vertegenwoordigers van 86 ondertekenaars van het Verdrag inzake het verbod op kernwapens. Leden van de vereniging zijn geen lid van de NAVO en beschikken niet over kernwapens.

Poetin: Rusland bedreigt niemand met kernwapens – RIA Novosti, 1920, 17/06/2022

Rusland bedreigt niemand met kernwapens, zei Poetin

In oktober 2018 verzetten Rusland, het Verenigd Koninkrijk , China , de Verenigde Staten en Frankrijk zich gezamenlijk tegen het NPV.
In november 2019 merkte minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov op dat Rusland vastbesloten is om een ​​kernwapenvrije wereld op te bouwen, maar dat het volgens hem niet op zo’n eenzijdige en arrogante manier moet worden gebouwd. Bovendien is de volledige uitbanning van kernwapens alleen mogelijk op voorwaarde van algemene en volledige ontwapening.

Bron

En dat is het andere verhaal dat ik eerder geloof, qua gevoel, intuïtie en als ze hier zeggen dat wij geen Russisch nieuws mogen lezen, dat is dan wel zo verdacht dat ik het dan juist wil lezen…
ik kom ook geen blokkades tegen onderweg in cyberspace.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥