web analytics
...

Studenten breken wintersportvakantie af na onwelwordingen

Honderden studenten breken wintersportvakantie af na verdachte onwelwordingen

450 eerstejaarsstudenten van het Utrechtse Studentencorps (USC en UVSV) hebben voortijdig hun wintersportvakantie in het Zuid-Franse Risoul afgebroken. De aanleiding was dat zeker negen studenten twee avonden achter elkaar met een onbekende oorzaak onwel zijn geworden. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis.

Drie dagen na vertrek uit Nederland kwamen de eerste meldingen binnen bij het bestuur van het corps. Studenten zouden onwel zijn geworden tijdens de après-ski. Van de vijf personen die klachten kregen, moesten er drie naar het ziekenhuis. De klachten varieerden van spontaan door de benen zakken, hevig trillen en paniekaanvallen tot geheugenverlies op korte termijn. “Zonder dat daar een duidelijke aanleiding voor was”, aldus het bestuur.

Onder de slachtoffers zijn zowel vrouwen als mannen. “Ongeveer half om half”, zegt een woordvoerder desgevraagd tegen NU.nl. Ook zouden er nog meer studenten voor de zekerheid naar het ziekenhuis gegaan zijn. Iedereen is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Lees het gehele artikel via de link:

https://www.nu.nl/

Reacties

Mijn dochter is een paar weken geleden met haar studentenvereniging uit Groningen op wintersportvakantie naar La Plagne in Frankrijk geweest. Zelfde verhaal!! Vaak al bij het eerste drankje overgeven. Het lag dus niet aan overmatig drankgebruik. De meiden bestelden daarom een fles wijn per persoon en liepen met deze fles onder de arm rond. Mixjes en losse drankjes werden niet meer vertrouwd!

Als student momenteel aanwezig in Risoul: het overgrote deel van de reacties is oprecht kwetsend voor menig student. Er is door de meeste van ons flink gewerkt om eindelijk op vakantie te kunnen na 2 jaar online studeren. Vervolgens worden er willekeurig studenten gedrogeerd door (vermoedelijk) het barpersoneel van zowel het apres-ski terras als de club, recht onder het verblijf. Het personeel verbiedt het om te praten over drugs en spiking, en de bouncers en barpersoneel weigeren om ambulances te bellen, zelfs als er mensen bewusteloos zijn. Om dan een vakantie af te breken omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, is echt ontzettend vervelend. Dus misschien wat meer respect, en wat minder nodeloze beschuldigingen.

Lees ook:   Weer studeren omdat het kan!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!