web analytics

Alzheimer-medicijnproefpatiënt is overleden; “het medicijn heeft waarschijnlijk de dood van de vrouw veroorzaakt”

Controversiële Alzheimer-medicijnproefpatiënt is overleden; “het medicijn heeft waarschijnlijk de dood van de vrouw veroorzaakt”, zegt Biotech Analyst

Het was slechts een paar maanden geleden, toen de Food and Drug Administration (FDA) goedkeuring gaf aan medicijn  tegen de ziekte van Alzheimer dat

  1. Mogelijk niet effectief is
  2. Zal bijdragen tot een verhoging van de Medicare-premies

Er wordt nu gemeld dat een klinische proefpatiënt die het medicijn nam, is overleden.

De dood wekt nieuwe bezorgdheid over het medicijn van Alzheimer

Critici zeggen dat de goedkeuring van Aduhelm gehaast was

(Newser) – Aduhelm, het medicijn tegen de ziekte van Alzheimer dat deze zomer werd goedgekeurd in een proces dat ertoe leidde dat sommige FDA-adviseurs stopten , is het onderwerp van nieuwe controverse. Een 75-jarige vrouw in Canada die deelnam aan een klinische proef stierf in september nadat ze naar het ziekenhuis was gegaan voor een aanval, meldt de New York Times . De FDA onderzoekt haar zaak. Biogen, die Aduhelm ontwikkelde, zei in een verklaring dat de doodsoorzaak van die patiënt nog steeds onbekend is, en ze onderzoeken ook. Het ziekenhuis waar de vrouw stierf stelde vast dat ze hersenzwelling had, een bijwerking die werd opgemerkt in een nieuwe studie in JAMA Neurology .

De studie toonde aan dat ongeveer 40% van de patiënten amyloïde-gerelateerde beeldvormingsafwijkingen had -ARIA – wat betekent dat ze enige zwelling of kleine bloedingen hadden, en de meeste van de getroffen patiënten hadden symptomen zoals hoofdpijn, verwardheid of misselijkheid. De bloeding trad op bij 19% van de patiënten, volgens Bloomberg . Een biotechanalist met een medische opleiding die voor een investeringsbank werkt, stuurde een rapport naar zijn klanten waarin stond dat het medicijn waarschijnlijk de dood van de vrouw veroorzaakte. Biogen zei dat het rapport, van Brian Abrahams van RBC Capital Markets, “slechts een gedeeltelijk beeld van de zaak geeft”.

Lees ook:   Ouders van tegenwoordig

Er staat een FDA-waarschuwing op het etiket van het medicijn met betrekking tot deze bijwerkingen. Maar wat de etikettering niet vermeldt, is dat mensen met een voorgeschiedenis van problemen met hun hart, lever of nieren, of die bloedverdunners gebruiken, van het onderzoek werden uitgesloten. Dr. Sam Gandy van het Mount Sinai Center for Cognitive Health zei dat hij zich zorgen maakt dat “de dingen er in de echte wereld misschien erger uitzien dan onder deze zeer gecontroleerde omstandigheden.” (Lees meer Aduhelm- verhalen.)


Activist Post bericht regelmatig over de FDA en onveilige producten. Bezoek ons ​​archief voor meer informatie .

Gerelateerde artikelen

Back to top button