web analytics
11:11 Dubbele getallen

Sterfgevallen na Covid-19-vaccinaties zijn hot topic geworden in de VS

covid 4948866 150 covid AnGel-WinGs.nl

Het aantal meldingen van sterfgevallen en ernstige verwondingen na Covid-19-vaccinatie neemt aanzienlijk toe. De cijfers worden echter door wetenschappers als onjuist beschouwd en door de meeste media genegeerd.

 

De afgelopen maanden zijn er steeds meer meldingen van sterfgevallen en ernstige ziekten na Covid-19-schoten. Degenen die kijken naar de cijfers en historische percentages van vaccinatieschade beweren dat de wereld nog nooit zoiets heeft gezien.

Zoals Tucker Carlson van Fox News meldt, registreerde het US Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS), een afdeling van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, tot 11 juni 2021 358.379 bijwerkingen na vaccinaties , waaronder 5.993 doden en 29.871 ernstige ziekten.

Antivaccinatiedemonstranten bevelen daarom aan dat voordat iemand besluit zich te laten vaccineren, het verstandig kan zijn om de persoonlijke verzekering en financiële mogelijkheden om een ​​ernstige ziekte aan te pakken te beoordelen, aangezien fabrikanten van pandemische vaccins worden gevrijwaard van rechtszaken.

Als iemand gewond raakt door een Covid-19-schot en in de VS woont, is de enige mogelijkheid om schadevergoeding aan te vragen bij de Countermeasures Injury Compensation Act (CICP). Uitbetalingen zijn zeldzaam; ze dekken alleen gederfde lonen en onbetaalde medische rekeningen en er kan geen beroep worden aangetekend.

Verenigde Staten — Op 11 juni 2021 had het US Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) 358.379 bijwerkingen gemeld, waaronder 5.993 doden en 29.871 ernstige verwondingen. In de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar waren er 271 ernstige ziekten en zeven doden. Onder zwangere vrouwen waren er 2.136 bijwerkingen, waaronder 707 miskramen of vroeggeboorten.

Sceptici zeggen dat het gerapporteerde sterftecijfer van Covid-19-injecties nu het gerapporteerde sterftecijfer van meer dan 70 vaccins gecombineerd in de afgelopen 30 jaar overschrijdt en ongeveer 500 keer dodelijker is dan het seizoensgriepvaccin, dat historisch gezien het gevaarlijkst was.

Tucker is voorzichtiger en zegt dat het aantal sterfgevallen na Covid-vaccinaties hoger is dan het aantal sterfgevallen als gevolg van alle vaccinaties in de VS in de afgelopen 15 jaar.

Er wordt ook beweerd dat de Covid-19-injecties vijf keer gevaarlijker zijn dan het pandemische H1N1-vaccin, dat een ernstige bijwerking van 25 per miljoen had. Ervan uitgaande dat de Covid-19-injecties dezelfde bijwerkingen hadden, en ervan uitgaande dat ongeveer 200 miljoen mensen het vaccin kregen, zou het geschatte aantal mensen met een ernstige bijwerking ongeveer 5.000 zijn. Vertegenwoordigers van het antivaccinatiekamp zeggen dat we dat al zijn gepasseerd, aangezien 35.864 mensen ernstig gewond of gedood zijn.

Lees ook:   Ich bin kein Wappie...aber ein

Ook al zijn er bijna 6.000 gemelde sterfgevallen in het VAERS-systeem, dit aantal is waarschijnlijk ernstig aangetast, zeggen vaccinsceptici. Historisch gezien wordt minder dan 10% van de bijwerkingen van vaccins gerapporteerd aan VAERS. Een onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services bracht het zelfs zo laag als 1%.

Door de Covid-19-injectie te krijgen, loopt de geïnjecteerde persoon onmiddellijk het risico te overlijden aan Covid-19, zeggen de sceptici. De meeste mensen die zijn ingeënt, zijn zogenaamd veel kwetsbaarder en zullen daarom geen agressieve, proactieve maatregelen nemen om te voorkomen dat ze sterven aan pathogene priming of paradoxale immuunverbetering voordat het te laat is.

Europese Unie — In de database van de Europese Unie met bijwerkingen van Covid-19-injecties, genaamd EudraVigilance, waren er 1.509.266 gemelde bijwerkingen, waaronder 15.472 sterfgevallen op 19 juni. EudraVigilance accepteert alleen rapporten van EU-leden, dus het dekt slechts 27 van de 50 Europese landen.

Opmerkelijk is dat ongeveer de helft van alle gemelde ziekten – 753.657 – als “ernstig” wordt vermeld, wat betekent dat de verwonding levensbedreigend is, ziekenhuisopname vereist, resulteert in een medisch belangrijke aandoening, aanzienlijke handicap of aanhoudende arbeidsongeschiktheid.

Het VK – Het Britse Yellow Card-systeem had op 9 juni 2021 276.867 meldingen van ongewenste voorvallen ontvangen na Covid-19-vaccinatie, waaronder 1.332 sterfgevallen.

In tegenstelling tot wat op sociale media wordt beweerd, laten zogenaamde ‘feitencheck’-rapporten aan het Yellow Card-schema van de Britse regering voor bijwerkingen niet noodzakelijkerwijs bijwerkingen van coronavirusvaccins zien.

Vaccincritici zeggen dat de objectiviteit van deze zelfbenoemde factcheckers vaak niet gegarandeerd is. In feite is er geen officiële instantie voor het controleren van feiten die is geaccrediteerd door grote wereldinstellingen.

Israël – Volgens een rapport van het Israëlische Volkscomité, een civiel orgaan van gezondheidsexperts, “is er nog nooit een vaccin geweest dat zoveel mensen heeft geschaad.” Israëlische gegevens laten bijvoorbeeld zien dat jongens en mannen tussen de 16 en 24 jaar die zijn gevaccineerd, 25 keer meer myocarditis (hartontsteking) hebben dan normaal.

Lees ook:   Mogen we niet meer vliegen?

Australië – In Australië zijn twee mensen overleden aan bloedstolsels na het nemen van de Covid-10-injectie van AstraZeneca. Ondertussen is dit jaar slechts één persoon – een oudere vrouw – overleden aan Covid-19.

DE CLAIMS VAN CARLSON TUCKER WORDEN BETWIST DOOR WETENSCHAPPERS

Fox News-presentator Tucker Carlson suggereerde dat sinds december duizenden Amerikanen zijn overleden als gevolg van de Covid-19-vaccins, daarbij verwijzend naar een niet-geverifieerde federale database die een broedplaats is geworden voor verkeerde informatie over vaccins, zeggen vertegenwoordigers van het pro-vaccinatiekamp.

De opmerkingen waren de laatste in een reeks controversiële opmerkingen van Carlson die twijfels opriepen over de vaccins, waarvan klinische proeven en praktijkstudies zowel veilig als effectief hebben aangetoond, vervolgen de voorstanders van vaccinatie.

“Tussen eind december 2020 en vorige maand stierven in totaal 3.362 mensen na het krijgen van het COVID-vaccin in de Verenigde Staten – 3.362”, vertelde Carlson aan miljoenen kijkers tijdens zijn primetime tv-programma op 5 mei. “Dat is een gemiddelde van ongeveer 30 mensen elke dag.”

“Het werkelijke aantal is vrijwel zeker hoger dan dat, misschien veel hoger dan dat”, voegde hij eraan toe. “Het is duidelijk dat wat er nu gebeurt, om wat voor reden dan ook, niet eens in de buurt komt van normaal.”

Carlson zei dat hij cijfers citeerde van het federale Vaccine Adverse Event Reporting System, of VAERS, een open-sourcedatabase die vaak wordt misbruikt door antivaccinactivisten om valse beweringen te doen over de veiligheid van vaccins. Pro-vaccinatie-experts verwierpen de bewering van Carlson als misleidend.

Dat komt omdat VAERS-gegevens als onbetrouwbaar worden beschouwd voor het trekken van causale conclusies. En sterven na een vaccin is niet hetzelfde als sterven door het vaccin, benadrukken de voorstanders.

“Het is buitengewoon onverantwoord van deze man om te beweren dat dit allemaal causale verbanden zijn. Het is verkeerd,” zei Dr. Paul Offit, de voorzitter van vaccinologie aan de Perelman School of Medicine van de Universiteit van Pennsylvania. “Hij brengt het leven van mensen in gevaar met slechte informatie tijdens een pandemie.”

Lees ook:   Afrika een test land voor vaccins and more

VAERS RAPPORTEN ZIJN NIET GECONTROLEERD EN TONEN GEEN OORZAAK, ZEGGEN DE ADVOCATEN

In tegenstelling tot andere officiële overheidsbronnen, die door consistente rapportagekanalen stromen en worden gescreend door statistici en analisten voordat ze voor het publiek beschikbaar worden gesteld, is VAERS een open-accesssysteem. De ingediende rapporten worden niet geverifieerd voordat ze openbaar worden.

“Iedereen kan eraan rapporteren”, zei Offit. “Als ik een vaccin krijg, of ik geef mijn kind een vaccin, en ik geloof dat ze de ‘Incredible Hulk’ zijn geworden, dan kan ik online een rapport van één pagina schrijven en indienen, en dat is dan inbegrepen. En dat is gelukt.”

Een disclaimer op de VAERS-website zegt dat de “rapporten alleen niet kunnen worden gebruikt om te bepalen of een vaccin een bijwerking of ziekte heeft veroorzaakt of heeft bijgedragen”, deels omdat ze “onvolledige, onnauwkeurige, toevallige en niet-geverifieerde informatie kunnen bevatten.” Mensen die toegang hebben tot de database, moeten op een optie klikken die aangeeft dat ze de disclaimer hebben gelezen en begrepen.

Offit zei dat VAERS het beste werkt als “een hypothese-genererend mechanisme” dat wetenschappers kan wijzen op problemen voor verder onderzoek, zoals de zeldzame gevallen van bloedstolsels die het bureau ertoe brachten een tijdelijke pauze aan te bevelen voor het gebruik van het Johnson & Johnson-vaccin .

In dit geval heeft de CDC alle overlijdensrapporten geanalyseerd onder ontvangers van Covid-19-vaccins die tussen 14 december 2020 en 3 mei bij VAERS zijn ingediend.

“Een beoordeling van beschikbare klinische informatie, waaronder overlijdensakten, autopsie en medische dossiers, heeft geen causaal verband met COVID-19-vaccins aangetoond”, concludeerde het bureau.

Om een ​​oorzakelijk verband vast te stellen, moeten wetenschappers bewijzen dat een bijwerking significant vaker voorkomt bij gevaccineerde mensen dan bij niet-gevaccineerde mensen. VAERS levert daarvoor onvoldoende gegevens.

Al deze argumenten tegen de betrouwbaarheid van VAERS zijn waarschijnlijk de reden waarom Carlson de volgende vraag stelt in zijn show (bekijk de video hierboven): “Als VAERS zoveel bekende gebreken heeft, waarom hebben ze die dan niet lang geleden opgelost?”

 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button