web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorMaatschappij & Psyche

9.000 zijn mogelijk COVID getest met hergebruikte wattenstaafjes in Indonesië

9.000 zijn mogelijk COVID getest met hergebruikte wattenstaafjes in Indonesië; 5 arbeiders gearresteerd, rechtszaken ingesteld

Nou Yum, Yum!

Het is al erg genoeg dat ten minste 2 vrouwen hersenwandletsel hebben opgelopen door COVID-neusuitstrijkjes (zie 1 , 2 ). Nu wordt een luchtvaartmaatschappij onderzocht voor het hergebruiken van COVID-neusuitstrijkjes voor het testen van duizenden mensen. Bruto.

Van Ars Technica:

In Indonesië hebben 9.000 vliegers mogelijk hergebruikte wattenstaafjes in hun neus gestoken

Vijf arbeiders werden gearresteerd voor het wassen en hergebruik van wattenstaafjes om te testen.

 

Sinds december vorig jaar zijn mogelijk meer dan 9.000 vliegtuigpassagiers die een coronavirus-sneltest hebben ondergaan toen ze vanuit Kualanamu International Airport in Medan, Indonesië vlogen, getest door eerder wattenstaafjes in hun neus te hebben gestoken.

De politie van Medan arresteerde vier arbeiders en een lokale manager van het grote farmaceutische bedrijf Kimia Farma, dat samenwerkte met de luchthaven om te helpen bij het uitvoeren van de tests. De medewerkers van Kimia Farma uit Medan hebben naar verluidt wattenstaafjes gewassen en opnieuw verpakt voor de tests, terwijl ze tot 1,8 miljard roepia (~ $ 125.000) in hun zak hadden gestopt, zei de lokale politie.

Passagiers van luchtvaartmaatschappijen in Indonesië moeten vóór het instappen een negatief COVID-19-testresultaat overleggen, en velen kiezen ervoor om op de luchthaven te worden getest. Sinds de vermeende zwabberzwendel in december begon, testten de werknemers van Kimia Farma tussen de 100 en 200 passagiers per dag op de luchthaven, sommige met nieuwe tests en andere met tests waarbij blijkbaar hergebruikte wattenstaafjes betrokken waren.

De vermeende zwendel kwam aan het licht toen passagiers begonnen te klagen over vals-positieve tests, aldus de BBC . Als reactie hierop stuurde de lokale politie een undercoveragent om zich voor te doen als passagier om zich te laten testen. De officier testte positief op de luchthaven, maar kreeg daarna elders een negatieve test. De politie viel de testlocatie van de luchthaven binnen en ontdekte recycling van wattenstaafjes. Ze namen ook meer dan 149 miljoen roepia ($ 10.000) in beslag.

De politiechef van Medan, RZ Panca Putra Simanjuntak, vertelde verslaggevers dat de politie nu probeert passagiers te volgen om te zien of COVID-19 is opgelopen door de hergebruikte uitstrijkjes, aldus de South China Morning Post  (SCMP).

 

Bron

Lees ook:   Laat jij je vaccineren zg doet iedereen dat zegt de media maar dat is dus niet waar!!!!!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥