web analytics
...

Hoe de autoriteiten de pandemie tegen de mensen gebruiken

Hoe de autoriteiten de pandemie tegen de mensen gebruiken

Pravda

Europese landen hebben, onder het voorwendsel van de coronavirus-pandemie, de schroeven aangedraaid en over het algemeen hun eigen democratische waarden verwaarloosd, en de autoriteiten gebruiken graag nieuwe “kragen voor de bevolking”.

De auteurs van het rapport van het Expert Institute for Social Research (EISS) waren van mening dat westerse regeringen, nadat ze noodbevoegdheden hadden gekregen, burgerrechten van de prioriteitenlijst schrapten. Tegen hun achtergrond ziet de situatie in Rusland er op zijn minst niet triviaal uit.

Het document is getiteld “Nieuwe normaal. Hoe en waarom laat Europa de burgerrechten en politieke traditie los?” Het werd gepresenteerd door het hoofd van de EISI-expertraad Gleb Kuznetsov en het hoofd van de afdeling Strategisch Onderzoek en Forecasting van de EISI Ekaterina Sokolova .

Deskundigen merkten op dat het Westen het afgelopen jaar 22 van de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens heeft geschonden .

Het recht op vrijheid en veiligheid van personen, gelijkheid voor de wet, bewegingsvrijheid, vrijheid van denken en religie worden in het bijzonder aangetast.

Volgens Sokolova reageerde EISI op deze manier op het rapport van de niet-gouvernementele organisatie Freedom House. Analisten van de “andere kant” berekenden dat 13 landen het internet hebben uitgeschakeld tijdens de pandemie, 20 landen hebben wetgeving over verklaringen op internet aangenomen of aangescherpt.

Ook in 45 landen werden internetgebruikers gearresteerd voor het publiceren over COVID-19. Het is veelzeggend dat de EU-politie actief gas, wapenstokken en waterkanonnen gebruikte tegen de demonstranten.

Het rapport zegt: overal is er een toename van de neiging tot dictatuur. De uitvoerende macht krijgt buitengewone bevoegdheden voor onbepaalde tijd.

Het principe van scheiding der machten is geschonden: de uitvoerende macht heeft de regulering van de meest uiteenlopende kwesties op zich genomen.

Lees ook:   Gesprekken voeren

Momenteel gelden er geen beperkingen meer voor de burger. Een schending van de gelijkheid van het recht op leven is bijvoorbeeld het besluit van Frankrijk om te beginnen met vaccinatie bij mensen ouder dan 70 jaar.

Bovendien hebben ze het in veel EU-landen mogelijk gemaakt om de werkweek voor onbepaalde tijd te verlengen en werkroosters te wijzigen. En de overheid kan nu elk bedrijf sluiten.

Kuznetsov merkte apart op dat westerse media nu het maximale bedrag aan subsidies ontvangen.

Europese regeringen zijn van mening dat het mogelijk is om via de media een beeld te vormen van de gruwel van de pandemie en steeds toenemende beperkingen op te leggen. Bijeenkomsten en samenscholing zijn niet toegestaan. Na de laatste bijeenkomsten bleken mensen “met stokken te zijn geslagen”, neergeschoten, met water weggespoeld en werd er een strafrechtelijke procedure tegen hen ingesteld.

Tegelijkertijd blijven de hele elite, tv-presentatoren, mediasterren en politici hun normale leven leiden. Tegen de achtergrond van de massa openbare ontslagen wegens het uiten van twijfels over de juistheid van beperkende maatregelen, ziet dit er vreemd uit.

Van zijn kant gelooft Andrei Manoilo, professor aan de Staatsuniversiteit van Moskou, dat “deze nieuwe norm wordt opgelegd om normen te consolideren die gunstig zijn voor de heersende elites, om de bevolking die zij beheersen in toom te houden “.

De hoofdredacteur van Rusland in Global Affairs, Fjodor Lukyanov, noemde het chaotische en spontane optreden van de autoriteiten een van de problemen van Europa.

Alexei Martynov , directeur van het Institute of the Newest States, is het met hem eens en merkt op dat “aangezien de Europese democratieën het niet aankunnen, de dictatuur goed is. Europa nadert de ergste dystopie.”

Lees ook:   Ben je afstammeling van royalty? Zes dingen om te overwegen

Merk echter op dat het rapport niets bevat over de situatie in Rusland …

In Rusland zagen alle inwoners echter voor welke doeleinden de beperkingen werden ingevoerd. Alleen het goed gecoördineerde werk van de autoriteiten en de samenleving maakte het mogelijk de verbodsbepalingen geleidelijk op te heffen. We kunnen zeggen dat er in Rusland meer vrijheden, democratie en gezond verstand zijn dan in Europa, vatte Martynov samen.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1608349-covid19/

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!