web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Maatschappij mening en mondkapjes en

Twee zeer mooi beschreven gedachtengangen van mensen die er ook niet zo blij mee zijn …

IK HEB BESLOTEN
om geen mondkapje meer te dragen.

La Tech Corona GIF door Louisiana Tech University

(Gelieve dit op kalme toon te lezen. Rustig, in het tempo zoals het ook geschreven is. Met een adempauze als start, alsjeblieft)

Een verstikkend gevoel overviel me op het moment dat ik in de supermarkt bij de kassa aanschoof. Om me heen gezichten achter mondkapjes alsof het nooit anders is geweest. Een bangmakende eenzaamheid die ik voelde te midden van de vele mensen om me heen. Al heel veel langer voel ik me triestig, machteloos en opstandig tegelijk bij het zien van de surrealistisch wereld, waarin we terecht zijn gekomen. Nu ineens werd het teveel…

IS DIT ECHT?

Mondkapjes die slordig om een kin hangen, al tig keren verfrommeld uit een jaszak gehaald. Voorschriften over hoe een kapje te gebruiken is daarbij in het hoofd van de eigenaar al lang de gedachte niet meer. ‘Zolang er maar een lapje voor hangt’, wel. De gedachte aan een boete eveneens. Met hygiëne heeft het weinig van doen.
Op straat aangekomen hetzelfde beeld. Mondkapjes op de fiets. Op het gezicht van een chauffeur, alleen in zijn auto. Of gisteren in het bos, wandelend met mondkapjes in de wind. En op straat met gesloten winkels en horecazaken op de achtergrond als triest decor.

Is dit echt?

Een jaar lang dezelfde angstberichten. Steeds weer nieuwe cijfers. Iedere dag, en altijd alarmerend. Alléén maar alarmerend. Geven besmettingsgetallen daar geen aanleiding toe dan is er altijd wel een mutant die op zijn beurt staat te wachten . Passend in een niet aflatende angstcarrousel met het kapje als de nieuwe etiquette, mutaties en nieuwe cijfers als de constante motor er achter.

ROL

Verschillende gevoelens vechten om voorrang. Niemand die durft te zeggen dat de massaal gedragen mondkapjes niet volgens voorschrift worden gedragen en dat we daarmee met zijn allen een virus voor de vorm bestrijden. En iedereen die het weten kan.
Het voelt als een toneelspel waarin niemand een rol heeft gevraagd, maar iedereen ze accepteert. Een rol in de uitvoering van een beleid dat aan alle kanten rammelt, waarbij kleine en grote schandalen voortdurend over elkaar heen struikelen. Met angst door getallen waarvan niemand zich afvraagt of ze kloppen.

WEG KWIJT

Er is zoiets als de psychische staat waarin je verkeert, waarin je zelf de mate van zingeving bepaald van de wereld om je heen. Dit begrip van de wereld, kort gezegd je gezonde boerenverstand als kompas dat de richting duidt waarop je mag vertrouwen, werkt dat niet meer?
Ben ik de weg kwijt?
Is de wereld om me heen de weg kwijt?

ANGST EN LOGICA

Het afgelopen jaar is aan ons voorbijgetrokken als een aaneenschakeling van zaken waarover fundamentele vragen aan de kant werden gezet. Over dubieuze besluiten, tegenstrijdige maatregelen en onzinnige uitkomsten. Over disproportioneel beleid dat eenkennigheid en incompetentie etaleerde en logica ontbeerde. Over de gretigheid waarmee angst tot management wordt gemaakt. En waar angst steeds weer de gladmaker is om voorgaande oneffenheden weg te strijken. Nieuwe ververste angst, zo lijkt het, om te laten vergeten dat de vorige niet klopte.
Het was die verontwaardiging die ik voelde toen het me teveel werd achter mijn mondkapje daar bij de kassa. Omdat het me niet meer lukt om geloofwaardig in te stemmen met een wereld die ongeloofwaardig is.

Lees ook:   De domste uitspraak ooit - Jensen

ONTKENNER

 

Ik ontken niet dat je aan corona dood kunt gaan of dat het je blijvend kan toetakelen, waarover ik weet uit eigen kring. Ik ontken ook niet dat je óók dood kunt gaan aan duizenden andere dingen. Ik ontken niet, ik accepteer daarmee dat het leven eindig is.
Wat ik niet accepteer is dat logisch denken hoort op te houden op het moment dat het ongewenst blijkt, als serieus afwijkend geluid de verdachtmaking van complot of soortgelijk over zich heen gelegd krijgt. En daarmee tot onontvankelijk wordt verklaard. Achteloos genegeerd, ongeacht de inhoud.

GEZICHT

Ik wil mijn mondhoeken laten zien, mijn gezicht en daarmee iedere dag weer de wereld ‘gedag’ zeggen. De wereld omarmen met het vertrouwen dat ík er aan meegeven wil.
Om me daardoor de ruimte te geven om méér Jan te kunnen zijn dan de dag ervoor. Dat heet groeien. Zolang je leeft. En dat er een grens aan is weet ik.
Tot het zover is wil ik lyrische vrijheid voelen. De vrijheid om iedere nieuwe dag toe te zingen met al zijn risico’s. Dat wat iedere dag weer spannend en de moeite waard maakt. Dat wat leven heet.
Ik ben geen ontkenner van een virus. Ik ben erkenner en verkenner van het leven er omheen.
Zonder mondkapje vanaf nu.

Jan Duijf

 

En dan nog een artikel…

Bijzonder om te vernemen dat veel mensen niet kunnen indenken dat er kwade opzet in het covid19 spel zou kunnen zitten. Alsof de donkere eeuwen waarin de mensen als religieuze onbenullen achter de waanzinnige kerkelijke despoten aan liepen (inquisitie, kruistochten, heksenverbranding) iets is wat niet meer voor kan komen binnen de huidige populatie mensen. Alsof de gruwelen van verschillende typen dictaturen en totalitaire bewegingen welke nog geen 70 jaar achter ons liggen allang vervlogen tijden zijn.. Alsof wij daar overheen zijn geëvolueerd. De jaren na de oorlog waarin alles alsmaar beter werd op alle gebieden heeft de oogleden van de meeste mensen vet gemaakt en de geesten goedgelovig. Te vet om ze goed open te kunnen doen om te zien wat er gebeurd en te goedgelovig wanneer een minister president komt aankakken met fabeltjes zoals corona.

Er is zoveel te vinden om de waanzin die zich met rap tempo over de wereld uitstort te kunnen doorzien. Als je maar kijkt! Een Marc van Ranst – je weet wel, die Belgische moppentapper met wel heel zwarte humor – die gewoon voor een grote groep gegadigden uitlegt hoe hij de griep heeft gewisseld met Sars2 en op deze manier heel handig de doden kan toeschrijven aan Sars2. Hij geeft hier gewoon toe dat Sars2 fake was! En dat hij heel goed had nagedacht hoe deze Sars2 aan de man te brengen. Vooral de eerste klap is een daalder waard. Daar breng je de massa mee in de juiste mindset. Wat deed Rutte? Een zeer onheilspellende boodschap in een staatsuitzending vanuit het torentje. Dat is goed geïnstrueerd en geregisseerd. Niet alleen in Nederland maar in de hele wereld ontspon zich een jaar geleden dezelfde waanzin op dezelfde manier.

Lees ook:   Daar lag hij

Er is een video in omloop waarin kraakhelder uiteen wordt gezet hoe de hele wereld in een steeds strakker wordende wurggreep wordt gehouden. Iedereen die zich een beetje verdiept in wat er momenteel aan de hand is kent deze video. Zoals altijd draait het om macht en geld. Deze twee gaan nagenoeg altijd samen.

Hannah Arendt beschrijft in haar uitmuntende boek ’the Origines of Totalitarianism’ zeer accuraat hoe een totalitair regime opereert.

Belangrijke dingen zijn

A) mensen moeten geloven, écht zelf geloven in het wereldbeeld dat de totalitaire beweging hen voorschotelt. Kijk naar hoe wij over de hele wereld 24/7 de covidiaanse bagger over ons uitgestort krijgen via de televisie, radio en andere media en kijk ook wie er achter de schermen aan de touwtjes trekken…

B) verschillende typen terreurpolitie zijn zeer belangrijk om de onwelwilligen hun hok in terug te trappen om zo hun twijfel niet te kunnen rondbazuinen. Kijk naar hoe er wordt opgetreden naar demonstranten. Je wordt als een levensgevaarlijke gek in elkaar gerost, natgespoten, weggehoond, afgevoerd, opgedreven door de straten..

C) de standpunten hoe te moeten leven die door de opgekochte media naar buiten worden gebracht staan niet vast maar zijn als kneedbaar gum. Kijk hoe er wordt heen en weer bewogen met maatregelen – alsmaar op en afschalen en het bieden van steeds weer wisselende vergezichten – en de alsmaar fluctuerende cijfers waarop deze bewegingen worden vergoelijkt. Het voorsorteren op de volgende pandemie welke nu niet langer alleen maar een virus zal zijn maar waarnaast dan ook het klimaat..

D) doordat machthebbers de wereld zelf kneden lijken hun voorspellingen welhaast gaven van een profeet te zijn. Als je als machthebber weet waar je heen wilt ( en dat is simpel; wat bezit iemand die macht heeft? Macht.

Public Safety Mask GIF by The Daily Signal

Waarom macht? Omdat hij dit ambieert. Anders had deze persoon geen macht verzameld maar bijvoorbeeld lego) en je hebt de media in je zak dan is het niet zo moeilijk om nieuws te creëren die al je ‘voorspellingen’ onderbouwen en is de boodschap duidelijk; luister en gehoorzaam naar uw alwetende machthebber. Grote Broer heeft altijd gelijk!

Zo worden de PCR testen (Die niet werken of geschikt zijn voor eventuele corona) gebruikt om de tweede golf, derde golf etc. te duiden en daarmee de noodzaak om de maatregelen wederom maar weer eens te verlengen.

Naar critici wordt niet geluisterd. Deze worden genegeerd, gedemoniseerd, gestigmatiseerd en gecensureerd.

Dus ingaan op vragen waarom de zorg maar niet is opgeschaald en sterker nog in de afgelopen tien jaar is gehalveerd terwijl de bevolking groeit en de vergrijzing een hoge vlucht neemt, of een schip waarop 500 covid19 patiënten kunnen worden verpleegd doen we niet, geen aandacht aan gezonde levensstijl, geen reactie op de vraag waar de griep toch is gebleven, geen gehoor geven aan ivermectine maar deze juist verbieden, HCQ, zink, vitamine D zijn ook niet de redders.

Lees ook:   Als men geen gas meer uit Groningen trekt...

Nee, slechts het vaccin. En zolang de media deze boodschap de ether blijven inslingeren krijgt de machthebber gelijk; de redding is het vaccin! Waarom? Omdat dit zo moet zijn? Welnee!! Maar wel omdat de machthebber deze mogelijkheid als enige duld en daaraan de belofte koppelt van het de teugels weer laten vieren.

En zodra je dan als gevaccineerde weer naar de Efteling kunt, in je blote kont door de sauna loopt, of je het vliegtuig naar Mallorca in stapt dan ben jij het levende bewijs dat dit vaccin jou die vrijheid heeft gegeven! Toch?

ONZIN!!! Het is niet het vaccin dat je deze redding gaf, het is niet covid19 die je in een lockdown hield. Het is de overheid!!!

Maar jij geloofd als een goede, gehoorzame en gebrainwashte burger van het nieuw geïnstalleerde totalitaire bewind dat het zo is! Je zou de voeten van Rutte wel kunnen kussen dat hij jou van dit levensgevaarlijke virus heeft weten te redden!

Mijn wens is dat iedereen de ogen opent en ziet wat er zich afspeelt. Meer hoef je er ook niet voor te doen; open je ogen en kijk. Alles is te zien. Het is geen complot, het is wat er zich nu afspeelt. Build Back Better is er. Je hebt alleen nog geen idee wat dit voor jou zal betekenen. Ik wel. Jij bent de toekomstige slaaf van de overheid die bij de minste of geringste misstap de laars van de Gestapo in zijn gezicht krijgt gestampt. Die financieel wordt afgeknepen wanneer je niet luistert. Die zich niet meer vrij mag bewegen maar die zijn vrije ruimte moet verdienen. En zo zul je steeds afhankelijker worden van een vreemde macht en zal er uiteindelijk maar bar weinig van JOUW EIGENHEID overblijven.

 

Orwell zag het, Arendt heeft het gezien en ondervonden, vele Nederlanders zien het ook. Zie jij het al? Sta op en claim je soevereiniteit en eigenheid voor het te laat is. Voordat jij en je kinderen staatseigendommen zijn. Voordat je alleen nog maar dat uit je strot krijgt wat de staat jou toestaat en jij bent ontdaan van je ziel. Niemand is verantwoordelijk voor jouw gezondheid, niemand heeft het recht zich dit toch toe te eigenen, niemand mag jou verbieden te denken en te doen zoals jij denkt en voelt dat het goed is.

Ethiek en de route van het leven is van en voor de enkeling. NIET VAN DE RIJKEN DER AARDE EN NIET VAN DE OVERHEID

 

Harrald Roosenbrand

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien