...

04 december 2021

 

5 Miljoen voor bestrijding ebola-ramp verdwenen

5 miljoen voor bestrijding ebola-ramp verdwenen

 

DEN HAAG – Het Rode Kruis ontslaat een aantal lokale medewerkers in West-Afrika die hebben gefraudeerd met geld dat bestemd was voor de bestrijding van ebola. De ziekte heeft in de periode 2014-2016 duizenden inwoners van met name Liberia en Sierra Leone het leven gekost. „We voelen ons bedonderd”, zei een woordvoerder van de Nederlandse tak. Hij benadrukt dat de hulpactie op zich succesvol is verlopen.

 

„Zowel donateurs als de mensen voor wie de hulp bedoeld is, werden door de fraude getroffen. Het geld werd niet ingezameld via Giro 555, maar via andere hulpfondsen.” Het internationale Rode Kruis maakte bekend dat voor in totaal vijf miljoen euro is gefraudeerd. Wat de Nederlandse afdeling betreft gaat het volgens de woordvoerder om 27.000 euro. „We gaan het geld zeker proberen terug te vorderen.”

Van het binnengekomen hulpgeld zijn destijds onder meer beschermende kleding als handschoenen, laarzen en gezichtsmaskers aangeschaft. Ook werd aan de bevolking voorlichting gegeven over de preventie van ebola, een ernstige infectieziekte die gepaard gaat met bloedingen in het lichaam.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1049741/5-miljoen-voor-bestrijding-ebola-ramp-verdwenen

Erg jammer weer. Tzt zal niemand nog geld willen geven dankzij mensen die misbruik maken van deze gelden.
Men zou dit zwaar moeten bestraffen, helaas doet een regering hier weinig tegen.

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Demonstratie druk bezocht!

Gerelateerde berichten