web analytics
...
Maatschappij & Psyche

Onderzoek bewijst dat vrouwen beter slapen als ze hun bed delen met een hond in plaats van met een man

4 Reasons to Sleep With Your Pet | Wellness | MyFitnessPalWie heeft er nog meer het gevoel dat ze meer slaap nodig hebben? Iedereen, perfect, dat was mijn aanname.

Het voelt alsof we, wat we ook doen, hoe vroeg we naar bed gaan of hoe goed we slapen, waarschijnlijk allemaal kunnen toegeven dat we meer willen.

Het probleem dat velen van ons hebben, is dat we het niet kunnen, zelfs als we de gelegenheid krijgen om uit te rusten. Het lijkt erop dat slaapproblemen, vooral bij vrouwen, een enorm probleem zijn voor volwassenen.

Eén studie heeft misschien de sleutel gevonden en het kan ertoe leiden dat u de slaapomstandigheden in uw huis wilt veranderen.

Het onderzoek richtte zich op hoe de slaapschema’s van vrouwen werden beïnvloed door de mensen en dieren waarmee ze haar bed deelt. Ze onderzochten meer dan 900 vrouwen en wilden zien hoe de slaap werd beïnvloed door de katten, honden of mensen die hun bed deelden.

De resultaten van het onderzoek hebben aangetoond dat de oplossing voor uw slaapproblemen niet is om uw hond uit uw bed te schoppen, maar uw menselijke partner!

De resultaten van het onderzoek toonden aan dat het delen van een bed met een hond, zoals 55 procent van de deelnemers deed, daadwerkelijk leidt tot de minst verstoorde slaap van de drie aandoeningen.

31 procent van de deelnemers deelde hun bed met een kat en 57 procent deelde hun bed met een ander mens, maar de onderzoekers ontdekten dat honden altijd de minste kans hebben om de slaap van hun metgezel te verstoren.

Voor alle duidelijkheid, de studie beweert niet dat een hond de slaap van een vrouw helemaal niet verstoort, maar alleen dat het eigenlijk minder is dan zowel katten als mensen, die de slaap evenredig bleken te verstoren.

Vrouwen met honden zagen een aantal voordelen van het delen van een bed met een hond die katten en mensen niet kunnen bieden.

Allereerst waren hondenbezitters geneigd om eerder te zijn dan de andere twee groepen. Dit soort slaaproutine helpt in feite de slaapkwaliteit te verbeteren, en omdat honden zulke gewoontedieren zijn, helpt het hun eigenaren hetzelfde te doen.

En ten tweede werden honden geassocieerd met een sterker gevoel van comfort en veiligheid dan de menselijke partners of katten konden bieden.

Lees ook:   Keanu Reeves doneerde 70% van zijn matrixinkomsten aan kankerbestrijding

Hoewel dit er misschien niet voor zorgt dat onze partners zich het beste voelen, is het interessant om te weten dat mensen zich meer getroost voelen door hun hondengenoten dan hun partners.

De onderzoekers willen meer kijken naar de eigenschappen van slaap, maar zoals we al hebben geleerd uit een ander onderzoek, heeft het verschillende voordelen om uw hond in uw bed te laten slapen, waaronder een vermindering van chronische pijn.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Alberta bleek dat het delen van uw bed met uw hond mensen kan helpen beter te slapen, angstgevoelens te verminderen en hun lichaam daardoor de rust kan geven die ze nodig hebben om te herstellen van chronische pijnproblemen.

Dus het lijkt erop dat er geen excuus is om die pup niet op bed te laten, toch? Nou, ik denk dat er waarschijnlijk veel excuses zijn, maar je kunt het niet meer de schuld geven aan de slaapkwaliteit.

Bron – Anthrozoos Journal / People / MDPI

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept