...

01 december 2021

 

The Black Sheep – Is het oké om je biologische familie te verlaten?

The Black Sheep – Is het oké om je biologische familie te verlaten?

10 Signs You Are The Black Sheep Of Your Family

‘Je hebt deze gezinsgewoonten niet uitgevonden. Je familie is als de mijne; duizenden en duizenden jaren lang hebben onze families een disfunctionele levensstijl omarmd en deze gewoonten als evangelie doorgegeven aan volgende generaties. Dit werd niet gedaan uit boosaardigheid, wrok of haat, maar uit wat ze het beste wisten. ‘~ David W. Earle

Terwijl we onze gezinsgerelateerde aspecten helen, veranderen onze persoonlijke energiepatronen en gedrag. Naarmate we evolueren, ontwaken en bewuster worden, komt onze eerdere deelname aan negatieve familiepatronen naar voren, worden vergroot en worden duidelijk. Onze deelname spreekt ons niet meer aan of voedt ons niet meer. Dit kan met name het geval zijn als trauma en drama de norm zijn binnen het gezin.

Vanwege de connectiviteit met onze biologische familie, heeft onze genezing invloed op de familiepatronen. Onze genezing kan een premium uitnodiging zijn voor het gezin om naar hun eigen niet-genezen en actieve aspecten te kijken, vooral familiegerelateerde aspecten. Toch kan er weerstand zijn tegen onze verandering en hun genezing, als gevestigde familiale patronen hen blijven dienen. Gezinnen kunnen vast komen te zitten in sleur, comfortabel met de status-quo en niet bereid zijn om de enorme stap te zetten om uit de problemen te raken.

Er kan een tijd komen dat we negativiteit van dierbaren niet kunnen verdragen, of een versleten dynamiek kunnen behouden rond degenen die erin blijven stagneren. Het is prima om op dat moment bij de familie weg te lopen. Weglopen kan niet alleen u, maar ook het hele gezin ten goede komen …

The Black Sheep Of The Family:
Over het algemeen is er een verzorger of houder van ontslagen familiedrama en die persoon staat bekend als een zwart schaap. Dat betekent dat de energie van familiale onenigheid wordt geabsorbeerd door dat ene lid, en naarmate de onenigheid zich ophoopt, zal die persoon steeds grilliger en onrustiger worden binnen de gezinsdynamiek. Fundamenteel anders dan de rest van de kudde, wordt een zwart schaap genomineerd door onuitgesproken overeenstemming en verandert in de gebruikelijke go-to-person voor het plaatsen van de schuldkaart voor alles wat de familie overkomt, hetzij als geheel of individueel.

(Projectie, want gemakkelijk subject)

We erven allemaal heel veel disfunctioneren binnen de familietijdlijnen van onze twee biologische ouders, dus het zwarte schaap herbergt niet alleen de reeds bestaande chaotische verwikkelingen (familietijdlijnen), maar ook buitensporige patronen van ontslagen drama. Iedereen in die functie zal op zijn zachtst gezegd niet veel goede dagen hebben.

Terwijl het zwarte schaap leeft, hun eigen uitdagingen ervaart en handelt, raakt de familie gewend om die aan te vallen, te beoordelen en de schuld te geven voor niet alleen hun eigen rommel, maar ook voor al het andere dat op de familiesnoek komt. Ook al is het zwarte schaap misschien niet verantwoordelijk voor specifieke gebeurtenissen, toch zal de familie op de een of andere manier in hun gedachten een scenario creëren dat dat schuldig zal maken.

Deze gebruikelijke handelingen veranderen in een ingewortelde gedragsblauwdruk waarbij elk stuk perfect in een ander past. Een gebruikelijke en gestolde kettingreactie op elk onaangenaam familie-evenement loopt naar het zwarte schaap. En zolang de reactieketen en de geconcentreerde focus op het zwarte schaap blijven, zolang het zwarte schaap verantwoordelijk wordt geacht voor alle kwalen die het gezin overkomen, is er weinig stimulans voor andere gezinsleden om naar hun individuele zelf te kijken en te disfunctioneren . En dat is een slechte zaak.

Wanneer The Black Sheep Exits …
De shit raakt de fan: wanneer een zwart schaap geneest, weggaat en niet langer deelneemt aan de storing, kan de familie nergens heen met hun trauma / drama / schuldspelletjes en wordt uit balans gebracht, ernstig uit balans. Ze kunnen en kunnen letterlijk niet, energetisch of emotioneel, de hervormde zwarte schapen de schuld geven of de genezing die heeft plaatsgevonden erkennen.

De gezinsstructuur moet ten koste van alles in stand worden gehouden en als dat niet kan, komt er een wanhoopspunt. De blauwdruk van de familie komt in de greep van een doodsstrijd. Zolang er een zondebok was om rond te schoppen en verantwoordelijk te blijven voor het familiedrama, konden ze een oogje dichtknijpen voor hun eigen gedrag en bijdragen. Wanneer het genezen zwarte schaap het eindelijk heeft gehad en het disfunctionele web verlaat, zit de overgebleven familie daar met verse schalen met niet-genezen spullen en nergens om het te serveren. De schotels zijn heet en stinken en worden nu gedwongen ze vast te houden. Het draaien en de omwenteling in hun leven begint zich serieus te ontvouwen. Dit is het moment waarop iedereen, onbewust natuurlijk, heeft gewacht.

Eindelijk kan HUN genezing beginnen. En dit kan allerlei soorten ontkenning veroorzaken – ontkenning die het zwarte schaap heeft genezen, ontkenning van hun eigen lading poep om op te lossen, ontkenning dat iemand daadwerkelijk van hen wegloopt (stel je dat voor) en stopt met delen in de familiestoornis. Dit kan in eerste instantie overweldigend zijn.

De newbie aan de ontvangende kant van deze eerste keer hardheid en schuld is geschokt, heeft een significante reactie en spuugt. Vanaf daar gaat alles bergafwaarts. Al snel keert de hele familie zich tegen elkaar omdat IEMAND de verzorger en de houder van het huisvuil moet zijn, en niemand wil het doen!

De vorige verzorger en houder is al lang weg, dus dat laat een vacuüm achter. De natuur verafschuwt een vacuüm. Een gezin kan echt beginnen te imploderen wanneer een werkend deel van de machine is verwijderd, en het imploderen en aanpassen kan jaren doorgaan als het gezin de genezingscyclus beëindigt die zwarte schapen zijn begonnen.

Blijf uit de ‘schuldzone’: er is absoluut niets mis of ‘zondig’ aan weglopen van een situatie die voortdurend schadelijk is, ongeacht wie erbij betrokken is. Als we blijven, doen we alleen onszelf en anderen pijn. Als we blijven, geven we stille toestemming om negatieve agenda’s te verlengen en te voeren en voer te blijven voor de doeloefening.

We doen de familie eigenlijk een slechte dienst als we niet verder gaan. Om tot een ruimte van serieuze zelfreflectie en ontwaken te komen, moet onze aanwezigheid worden ingetrokken, anders zouden ze een zeer lange tijd gearresteerde ontwikkeling kunnen ervaren.

Op weg naar buiten … Als we ons op de weg door de deur op de kolf laten slaan, kan er allerlei terugslag zijn – mogelijk in de vorm van schelden en emotionele chantage. De scène kan lelijk worden en weten dat dat allemaal deel uitmaakt van het proces. Zegen de puinhoop en trek je terug.

In veel gevallen hoeft vervreemding niet voor altijd te zijn. Mensen genezen en veranderen. Verandering kan even duren of gebeurt in een oogwenk en uiteindelijk kan er een gelegenheid zijn om weer lid te worden van het gezin of een deel van het gezin. Soms is verandering echter niet mogelijk, en op afstand blijven is nog steeds ok.

Als we besluiten om weg te lopen van onze bloedfamilie, sluiten we ons uiteindelijk aan bij andere gelijkgestemde mensen en vormen we onze eigen families. En deze relaties kunnen zelfs sterker zijn dan bloed. Er is een energetische en emotionele kracht en cohesie die elke 3D-band vervangt.

Lees ook:   What types of people attract narcissists?

Hoe dan ook rondhangen: en aan de andere kant van de medaille zijn er mensen die diepe niveaus van genezing ervaren en in een disfunctionele familiestructuur blijven zonder emotioneel te worden neergehaald – die zich in een hoog drama kunnen bevinden, op nul blijven en houd een kalme, afstandelijke en behulpzame manier aan.

In het detacheringsveld zijn en het energetisch afweren van negatieve bommen vergt veel vaardigheid en oefening. In staat zijn om bommen met gemak en gratie af te weren, is een buitengewoon nuttig kenmerk dat alle aspecten van het leven dient. Het leren van deze vaardigheid in een gezinssituatie is misschien wel het meest rigoureuze trainingsveld dat er is. Ik raad die instelling echter niet aan als u uw eigen stand niet kunt houden.

Dit vermogen, in onthechting zijn, maakt deel uit van het binnengaan in ons meesterschap. Dit is een toonaangevend hulpmiddel dat we allemaal moeten beheersen voordat we naar het volgende niveau kunnen gaan. Dat is een ander verhaal.

In het geheel van zaken gaan we allemaal in ons eigen tempo en doen we ons best op elk moment, ook al lijkt het voor een externe waarnemer misschien niet zo. Dus doe wat je moet doen en weet dat anderen doen wat ze moeten doen. Iedereen is perfect perfect, precies waar ze zijn.

Wat te doen als u het gezin verlaat:
Blijf weg totdat je er absoluut zeker van bent dat je re-entry aankan. Alleen jij kunt het weten. Niemand behalve jij heeft de leiding over jou. En je hebt het laatste woord of je opnieuw binnenkomt of niet.

Je hoeft niet te communiceren. Dit betekent dat u geen telefoontjes, sms-berichten of enige andere vorm van uitreiken beantwoordt, vooral niet in het beginstadium van de uitloop. Het kan erg lelijk worden als de ineenstorting begint vanwege het vacuüm dat je vertrek zal creëren. Zeg gewoon nee tegen mondelinge of schriftelijke uitwisselingen.

Pas op voor de schuld. Je zou al bestaande schuld kunnen hebben van familieproblemen en de toegevoegde bonus van meer van de staking. Onthoud waarom je bent weggelopen.

Breek patronen. Als er een gezinsactiviteit of ritueel was dat binnen het gezin een gewoonte werd, stop dan met die gewoonte. Neem het niet mee. Als je merkt dat je het automatisch doet, merk dan op, stop en vervang die gewoonte door iets anders. Creëer je eigen rituelen en tradities. Nu is het jouw tijd om eindelijk authentiek te zijn. Wanneer we patronen doorbreken, veranderen we niet alleen onze wereld, maar ook de wereld om ons heen.

Krijg hulp. Als je nog steeds aan het draaien bent en je niet echt grip lijkt te krijgen, zoek dan hulp. Het kan even duren om emotioneel decomprimeren van elke vorm van staking. En soms kan een beetje hulp het verschil maken in de wereld.

U. HEBBEN. DE. KRACHT. Jij bent de baas van jou en vanaf nu is het aan jou om precies te bepalen wat je wel of niet wilt accepteren binnen het gezin, als je besluit terug te gaan. Het belang van dit weten kan niet genoeg worden benadrukt voordat het terugkeert.

En, zoals altijd, onthoud – we hebben de eeuwigheid om het uit te werken!

https://prepareforchange.net/2020/07/20/the-black-sheep-is-it-okay-to-leave-your-biological-family

Als men je slecht behandelt dan moet je gewoon wegwezen!
Heel simpel.

jou skaapie....
10 tekenen dat je de zwarte schapen in de familie bent
Weet je wat een zwart schaap betekent als het gaat om een ​​gezin? Of heb je ooit het label gekregen dat je het zwarte schaap in de familie bent?

Wat betekent familie voor jou? Is het liefde of samenzijn? De familie staat ook voor eenheid en kracht.

Er zijn echter enkele families die ervoor zorgen dat de gemene meidenclub een kerkkoor lijkt. De regels zijn simpel – je MOET vergelijkbare opvattingen, overtuigingen en doelen hebben, je moet erbij passen of je wordt als vreemd of erger bestempeld – HET ZWARTE SCHAP.

Hier zijn 10 tekenen dat u het zwarte schaap in de familie bent:

1 . Als kind werd je misschien beschouwd als moeilijk, oncontroleerbaar en koppig. Koppigheid kwam wijdverbreid voor. Autoriteit was nooit iets voor jou en je zou nooit dingen doen omdat ze van je verwacht werden. Jouw zicht? ‘Alleen omdat ze volwassen zijn, wil nog niet zeggen dat ze het het beste weten!’

2 . Heb je ooit het gevoel gehad dat je in de verkeerde familie bent geboren? Voelden de dingen ooit als kind niet synchroon? Zelfs in je tienerjaren was er mogelijk een kloof tussen jou en de rest van je familie. Onbewust heb je misschien zelfs het gevoel dat je levenservaring meer een karmische les is. Dromend van de dag dat je gewoon op en af ​​kunt gaan, wil je ze alleen zien als dat nodig is als volwassene.

3 . In staat om het vermogen te bedenken om volledig onorthodoxe dingen in hun ogen te doen, laat je ze zich afvragen hoe. Ze vragen zich vaak af waar je je ideeën vandaan haalt, omdat ze er onmogelijk uit kunnen komen.

4 . Ooit bedreigd of gewaarschuwd om het gezin niet in verlegenheid te brengen? Het maakt je niet uit! Je weet wie je bent en je zult je nooit schamen voor de schittering die je bezit.

Vind je het ooit moeilijk om jezelf te accepteren? Lees de krachtige citaten van Brené Brown over jezelf met hart en ziel aanvaarden

5 . Met heel andere ambities dan die van uw gezin, gaat u tegen de stroom in. Als je uit een reeks zeer succesvolle balletdansers komt, raad eens? Ballet zal je vervelen en je zult hoogstwaarschijnlijk iets in een heel ander genre opnemen, zoals lassen of architectuur. Je neemt letterlijk anders zijn naar een heel nieuw niveau!

6 . Wie zei dat je niet radicaal anders kon zijn? Is uw familie traditioneel christelijk? Misschien merk je dat je meer aangetrokken wordt tot spiritualiteit. Zo verschillend mogelijk, sommige van uw interesses kunnen New Age, metafysica, atheïsme en zelfs het pad van de humanist zijn! Je zou hun pad nooit blindelings volgen omdat het wordt verwacht.

7 . Op hun manier gefixeerd, zal je familie je nooit echt accepteren vanwege je unieke gekheid. Het maakt niet uit hoe hard je het probeert. Vergeet het maar en ga verder.

8 . Je hebt de neiging dingen te zeggen en meningen te uiten op een manier die je familie in een sombere verwarring kan achterlaten. Veel familieleden vragen zich misschien af ​​wat er daarna uit je mond komt, en wensen dat je het er gewoon mee eens bent en verder gaat, wat natuurlijk GEEN mogelijkheid is.

9 . Je familie lijkt je alleen maar te tolereren, omdat het een relatie is die op zijn best als hartelijk wordt beschreven. Ze nemen je enigszins op in hun leven, zoals verwacht.

10 . Rebel nummer één, beeldenstormer voor degenen die ernaar verlangen om los te komen van hun familiestructuur, jij bent hun rolmodel. Vergeet dit nooit! Onthoud dat jij degene bent met de ballen om op te staan ​​en weg te breken van een verkalkte, amoebische familie.

Het beste van dit alles is dat je de BESTE JIJ bent die je ooit zou kunnen zijn! Dus, vier het! Maak mensen wakker met uw aanwezigheid!

https://themindsjournal.com/black-sheep-of-your-family/

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten